janemarina

Skapa dig tid

Jag får ofta frågor av er om hur jag hinner göra så mycket under dagarna. Att jag verkar ha så mycket för mig och är alltid i farten även fast jag är en nybliven mamma. Jag som person gillar att ha mycket saker för mig. När jag känner mig effektiv, när jag får saker gjort, då mår jag bra! Jag har inte fler timmar på dygnet än någon annan, men jag har däremot skapat mig rutiner, hittat struktur i vardagen som gör att jag enkelt kan planera och eliminera det som är oviktigt och på så sätt skapa mig mer tid som gör att jag hinner med lite extra under en vardag. Här kommer några av mina bästa knep!

1. Sociala medier. Det har nog inte undgått någon att just sociala medier kan sluka upp timmar i ett nafs. Timmarna springer iväg! Jag lägger ner en hel del tid på min blogg och instagram för det är ju jättekul! men sitter inte i soffan flera timmar och skrollar bland flöden. Det kan jag göra när ALLT på min lista är gjort!

2. Planera! Exakt, planera dagen. Det skapar tid. Planera i tid så kan det bli ännu lättare att få en bild. Och! Ställ klockan! Bara för att du kan sova till 11.00 så gör inte det, oftast blir man bara sömnigare att sova längre än 8 timmar.

3. För att skapa dig mer tid så måste man eliminera annat. Man hinner inte alltid göra allt. Därför gör jag ofta en veckoplanering för då får jag en översikt och hinner med det som är viktigt för mig och min familj under veckans gång.

4. Motionera. Det om något skapar energi till att orka! Det är en av mina viktiga byggstenar i vardagen! Och kaffe…

5. Vissa dagar så orkar man ingenting och så är det! Det är helt okej, men då brukar jag bestämma att jag ska göra tre saker. Det kan vara att tvätta, hänga den och vika in den. Delar man in momenten i små delar så blir allt mer lätt överskådligt och blir inte så jobbigt.

Bjuder på en riktigt gammal inredningsbild

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.