janemarina

Svar på era frågor

Hej!

Relativt ny läsare på din blogg så du kanske redan skrivit ett inlägg om detta tidigare som jag missat, men skulle va intressant o läsa hur tidigt du började träna efter att du fått barn, hur du tänkte vid träning, lätta pass/körde på som innan graviditeten osv ☺️

Svar: Hej och vad roligt att du hittat till min blogg. Superkul! Jag hade bestämt mig när jag blev gravid att efter graviditeten så ville jag hitta tillbaka till min kropp, att må bra i min kropp är och har alltid varit viktigt.

När Melina var 1 vecka gammal så började jag att gå promenader. Inte powerwalks utan promenader där jag njöt av att äntligen få strosa runt med barnvagnen. När jag hade varit på 6 veckors kontroll med mig, så bestämde jag mig för att ta mig till gymmet och börja göra lättare övningar. I början blev det lätta pilates övningar.

Idag är Melina 6 månader och träningen har kommit steg för steg, dag för dag. Jag har varit noga med att lyssna till kroppens signaler. Kroppen är inte densamma som innan och det måste få ta sin tid att hitta tillbaka. Dessutom när man fått barn så vill man ju inget hellre än att mysa med sitt lilla hjärta hela dagarna. Den tiden är dessutom så kort så njut så mycket du kan av det.

För att sumera din fråga.

1. Börja med lätta promenader. Känn efter hur din kropp mår. Och den träningen som har började med FÖRST var knipövningar. Knip Knip Knip.

2. Efter graviditeten så tar det sin lilla tid för magmusklerna att hitta tillbaka. Därför är det viktigt att INTE göra sit ups då magmusklerna inte växt ihop än. Då kan de växa ihop tokigt och bli en putande mage.

3. Stressa inte med att komma i form. Låt det ta sin tid. Din kropp har burit ett barn, börja sakta och öka på successivt.

4. Efter 3 månader var jag helt på banan igen och körde som vanligt på gymmet. Det finns en benövning som känns obekväm att  göra. Men annars funkar allt precis som innan.

5. Jag hade med Melina till gymmet i början för hon bara sov. Idag är det svårt att ha med henne för jag har svårt att fokusera. Så de dagar som jag inte kan ta mig iväg, då tränar jag hemma, kör tex tabata på 40 min på Youtube eller zumba i 45 minuter.

Det är såhär jag har tänkt. Började långsamt och försiktigt och trappade successivt upp tempot. Bara att fråga om du har fler tankar. Hoppas att hat någorlunda kunde svara på din fråga/ Kram Janemarina

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Josefine

    Hej! Älskar din blogg! Jag har en dotter som bara är en vecka äldre än din Melina ? Går lite si så där med träningen. Försöker träna hemma när lillan sover. Hur ofta tränar du? Varje dag? ?

  2. Cassandra

    Hej! Tänkte bara fråga om du satt i löshår? För visst klippte du av håret för ett tag sen? Superfin i både kort och långt! ?