janemarina

Att bli utfryst av mammor

Många av er som följer mig på instagram och läser bloggen vet att vi har gått på babysim med Melina. Hela upplevelsen var så fin och det bästa var att Melina verkligen älskar att bada, att se lyckan i att få plaska runt.

Något som jag inte har berättat för er, men som jag nu känner att jag vill ta upp är känslan av att bli utfryst. För det var precis det som hände mig under nio gånger, nio fredagar som skulle vara sådär helt perfekta!

Redan vid första besöket till inskrivning till babysim så fick jag känslan av att mammor tittade snett på mig. Men tänkte efteråt att det kanske hade med lite nervositet att göra. Men när väl babysimmet drog igång så insåg jag snabbt att det inte var inbillning.

Varje gång jag kom in i omklädningsrummet så slutade mammorna att prata. Efter några försök till att bjuda in mig i samtalen så började jag inse att jag inte var så omtyckt. Min känsla blev i alla så. Det var fullkomligt omöjligt! Om jag flikade in med något så bröts liksom konversationen. Ingen ville svara tillbaka och det blev tyst.

Alla skrattade ihop och frågade varandra om dom skulle basta ihop men när jag och Melina kom in i duschrummet så vändes blickarna ifrån oss. Så vi bastade aldrig. Väl inne i badhuset så satt alla mammorna runt några ihopslagna bord och när jag kom trippades så fick jag blickar, höjda dryga ögonbryn och suckar. Lika jobbigt varje gång.

Efter några gånger av att ha upplevt detta så bad jag Linus att följa med för att be honom hjälpa mig att se om jag inbillade mig det hela, men han såg det jag såg. Vuxenmobbing. Blir tyvärr inte förvånad över att sådant här existerar fortfarande. Så patetiskt och jag blir så ledsen som lät mig påverkas.

Vad hade jag gjort fel? Var det för att jag kom i bikini och andra mammor i baddräkt? jag förstår inte. Vi är vuxna och dessutom mammor! Vi ska vara förebilder. Vi ska lyfta varandra och inte tvärtom! Inte konstigt att mobbingen lever kvar i skolan om även föräldrar beter sig på det här sättet!

Ville dela med mig av detta. Mest för att påminna att vara snälla mot varandra, säg hej, bjud på ett leende. Det gör så oerhört mycket!

Att bli osynliggjord gör ont och känns förjävligt. Det spelar ingen roll hur starkt självförtroende och självkänsla jag byggt upp under åren. Sådana beteenden sårar och speciellt när det är mammor, när jag i min värld föreställer att vi ska stötta varandra och vara ett team så bevisade dom allt annat än det!

Första bilden är från första tillfället. Vilken lycka i vattnet med väldens bästa tjej!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Jenny

    Usch blir sååå illa berörd när jag läser det du skriver. Här lär man sina barn(14,12,4) att dom ska dela med sig och låta alla vara med. Inte frysa ut någon och alltid vara snälla…..så finns det vuxna VUXNA människor som gör så!!!!! Nä fy fasiken!!!! Kramar

  2. Hanna

    Känner så väl igen det där. Var inte riktigt med om det när jag var mammaledig, däremot tiden efter på jobbet. Det var hemskt. Fruktansvärt elaka kvinnor fast det där. Nu har jag börjat nytt jobb och det känns så bra.

  3. Anna

    Men fy va ledsen man blir, men tyvärr så är det så. Kommer aldrig glömma mina två hemska besök på kyrkis här… sen gick jag aldrig tillbaka. Det värsta är väl med små hålor som denna att det fortsätter seb när man står vid sidan av fotbollsplanen, föräldramöten o alla dessa grejer på dagis o skola där eller andra sammanhang för min del där man ska va "två" . Men jag står oftast där/ går dit o låtsas som inget fast det känns som man bara vill gråta över människors enfald, jag tror man vinner lite så… men ibland orkar man bara inte.
    Kram fina vännen!

  4. jennyhochjoline

    Men herregud! Man tror ju inte att sånt ska existera bland vuxna människor, blir så ledsen när jag läser sånt :/ Du verkar ju vara en jättego tjej. Oavsett ska ingen behöva uppleva det du upplevde! Kram

  5. Malin Skålberg

    Hej, va tråkigt att läsa detta och speciellt när vi bor på sån liten ort. Har du provat kyrkis? Där hänger många mammor och pappor under förmiddagarna. Det kan kännas lite stelt där med i början men jag har upplevt att om man börjar prata med föräldrarna där så kommer man lätt in i gruppen och sedan finns det ju kyrkispersonal som hjälper en på traven:)

    Må gott

  6. varamorsa

    Felet ligger ju hos dom, brist på självkänsla som gör att de måste behandla "hotet" mot dom själva illa så dom kan känna sig överlägsna. Gå dit nästa gång och be dom säga vad problemet är istället för att bete sig som en bunt fjortisar! kram på dig ❤

  7. jesscarlsson

    Det gör mig riktigt ledsen att behöva läsa detta ? Jag vet precis hur det känns! Jag var en relativt ung mamma när jag fick min första son och jag blev alltid utfryst i mammagänget. Fruktansvärt beteende av äldre vuxna! Stå på dig bara!
    Din blogg är underbar ❤️

  8. Emelie - mamma till prinsessan Louise

    Tråkigt och sorgligt men jag känner tyvärr också igen mig. ? Förstår inte varför det ska behöva vara på det här sättet.

  9. Malin

    Åh, jag blir så arg & ledsen när jag läser detta! Precis som du skriver så är ni ju mammor & ska vara förebilder, och så gör de på detta viset precis framför ögonen på sina egna barn!!! Usch! Hoppas att du lyckas skaka av dig det & tänka att du är världens bästa mamma, och en bra förebild till din fina tjej! Kram på dig!

  10. Patricia, mamma och livsnjutare

    Jag säger samma som många ovanstående! Säkert är de avis, du har en superfin kropp och inte alla lyckas med det efter förlossning och så. MEN det är så sjukt att vuxna människor beter sig så! Herregud! Jag skulle personligen gratulera till snabb återhämtning? Det finns aldrig skäl till att mobba någon, men utseende är det enda jag kan komma på. Blev själv mobbad i hela grundskolan och skulle det hända nu igen så skulle allt jag byggt upp inom mig rasa..

  11. CarolineK

    Får så ont i magen av sånt! En av dom stora anledningarna till att jag inte tar mig ut på sim eller gym, är livrädd för att bli behandlad så.. Även om jag klarar mig bra på egen hand så är det absolut inge roligt att bli behandlad illa! Många styrkekramar ?

  12. JosefineochWilja

    Skönt att man inte är ensam av att känna så även om de är riktigt tråkigt att de ska bli så. Folk är bra avundsjuka. Har blivit mobbad under hela min skol tid så känner tyvärr att inget förvånar mig längre. Vi var några som började träffas efter föräldragruppen men de liksom rann ut i sanden för att jag tröttnade på att fråga om vi skulle göra något men de var aldrig någon annan som frågade de. Så nu när jag inte frågar så hör de aldrig av sig till mig längre. Men vet att de träffas utan oss. Så tröt på de nu. Så jag och Wilja är själva. / sorry att jag skrev så långt.

  13. Emelie

    Blir mörkrädd av det du berättar! Det är helt sjukt att detta håller på även i vuxna åldrar. Att man som vuxen och dessutom förälder och allt vad det innebär inte vet bättre är skrämmande. Det är bra att du tar upp ämnet och upplyser att detta faktiskt pågår, så får vi hoppas att mammor där ute öppnar upp ögonen och förstår vad dom håller på med ?
    Du är så himla vacker och kan inte tänka mig att detta hände av någon annan anledning än avundsjuka. ??

  14. Hannah - mamma till Charles

    Fy vad tråkigt!! Som sagt vuxenmobbningen verkar vara betydligt vanligare än mobbningen bland barn nu för tiden tycker jag. Beror helt klart på avundsjuka i det här fallet. Stackars deras barn som har föräldrar som beter sig så.

  15. nilscarro

    Pinsamt beteende! Inte konstigt att vissa barn beter sig illa mot andra när de har föräldrar som beter sig ruttet. Blir vansinnig över sådant här. Förstår dem inte vad de gör mot sina barn?Att de skapar en individ som inte respekterar andra, att de föder detta oacceptabla beteende vidare och vidare. Min första tanke är avundsjuka, så snygg som du är både som kvinna och mamma skapar nog avundsjuka för många. Kram på dig ?

  16. livsglitter

    Kan bara hålla med ovanstående kommentar! Helt klart avundsjuka och tyvärr så verkar det vara så en del kvinnor fungerar, antingen bottnar det i dålig självkänsla och självförtroende eller så är dom rent av avundsjuka! Usch blir så ledsen när jag ser sånt här!!! Vet själv hur det är men ensam får lära sig att bli stark, hoppas du kan skaka av dig! Kramar

  17. Gabriella Joss, 20 år, fru, toppbloggare och mamma

    Bara för att du är snygg, sexig och har en utstrålning! Klart att folk blir avis, så är det ju tyvärr! Du får komma ihåg att dom bara trycker ner dig för att du är över dom. Kram

  18. Jenniferborgstrom

    Det där har jag med tänkt på, tycker man kan få blickar redan i väntrummet vid barnmorskan. Främst för jag är betydligt mycket yngre än majoriteten bland de blivande mammorna. Dom var säkert avundsjuka på er, så barnsligt beteende. Så ska inte vi kvinnor vara mot varandra!