janemarina

Studera och vara mammaledig

Jag har skrivit tidigare om hur det är att studera med barn och hur jag känner kring det, men så många frågar dagligen om hur det är att vara en nybliven mamma och studera så jag tänkte att jag mer än gärna berättar om det igen. Allt för er!

Jag bestämde mig för snart två år sedan att jag ville börja plugga. Det kom som en blixt från klar himmel. För innan arbetade jag på ett gruppboende för personer med olika psykiska funktionsnedsättningar. Trivdes som fisken i vattnet, men kom plötsligt in i en svacka och kände att jag ville utvecklas mer.

Gjorde listor om vad som skulle passa mig. Vad jag absolut inte ville göra osv. Kände ändå någonstans inom mig att det var mot ledarskap jag ville.

Jag sökte till en utbildning som Södertälje folkuniversitet satt ihop för att kunna rekrytera nya chefer inom vård och omsorg. Sökte den och i juli månad för ett år sedan fick jag svar. Jag hade kommit in!!

När jag började studera så hade vi inga planer på att skaffa barn. Jag och Linus trivdes fint med att bara vara vi. Men sen en dag så pratade vi om att bilda familj  (och dagen efter var jag gravid) men det är en annan historia…

Jag visste att det skulle bli tufft att studera och bli mamma och jag kan lova att jag ställde in mig på det värsta, nu är jag fyra månader ifrån att vara yrkeslegitimerad och har (snart) fixat det!

Hur jag fått ihop det tips:

* Slit inte dig sönder och samman om det inte går att läsa en dag. Gör ett nytt försök dagen efter.

* Jag har gått promenader varje dag för att hålla mig pigg (speciellt i huvudet)

* Jag märker ju att mycket tid tyvärr har man lekt med mobilen, men det går så bort när har studerar. Mobilen bort! Jag kollar det jag vill för att inte vara nyfiken och ha störningsmoment.

* Jag ställer larm på 45 min och pluggar intensivt. Tar en paus och matar, leker och gosar med Melina.

* Linus brukar ha Melina torsdagar och fredagar för då är jag i skolan. Det är mina viktiga studiedagar.

* Har jag fått sova 6-7 timmar så går jag upp på morgonen och sätter mig och pluggar innan Melina vaknar.

Det är ungefär så jag fått ihop det. Det är tufft vissa dagar, men det går och dessutom mår jag bra i det hela. Melina märker inte av det än och det ska bli så skönt att vara klar snart och sen efter mammaledigheten skapa nya roliga vägval.

Nån vecka innan på den här bilden så hade min klass börjat lista ut att jag var gravid. Fick applåder när jag vågade berätta varför magen plötsligt växt sådant!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. ellinor

    Tack för tipsen! Skönt att höra från någon annan att det faktiskt funkar ? Ska försöka att plugga i förväg så att efter april när bebisen är här blir det inte lika stressigt. Så idag (lördag) blir det plugg ?