janemarina

Mensprat

Nu får ni välja om ni vill läsa detta eller inte. Känner ni att det är ofräscht så skrolla vidare. Mens! Innan jag blev gravid med Melina så hade jag riklig menstruation, men nu, den här månaden, det är inte att leka med! Jag blöder som aldrig förr! Det har blivit så mycket värre sen jag fick barn!

Jag var en iväg och handlade och kände hur det bara rann igenom och då kan jag tillägga att binda är ett måste! Det här är fruktansvärt jobbigt! Jag fick prova nån receptfri medicin som mamma hade mot riklig mens och känner att jag kommer att behöva söka hjälp för detta för det här kommer vara ohållbart i längden. Det kommer att påverka mitt blodvärde tillslut.

Kände även innan mensen kom att värken innan också blivit värre. Det är inte bara känslorna inom mig som förstärkts efter att jag blivit mamma utan snarare ALLT!

Är det någon som känner igen sig? Några tips?

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. nilscarro

    För mig har det faktiskt inte ändrats alls. Precis i början kan jag tycka att jag hade något mer mensvärk men nu är det som vanligt. Lider verkligen med dig ? En fråga, använder du menskopp något? Jäkligt bra uppfinning annars samt så blir det ju billigare i längden och mer hälsosamt för slidan. Hoppas du hittar något som hjälper för dig ??

  2. Jessica

    Jag har samma problem! Flödet minskade lite med tiden, men första blödningarna efter förlossningen var extrema! Nu är min lilla tjej 2,5! Fick också mycket värre pms och den håller i sig ? men även om det verkar vara en permanent förändring så tycker jag att det blir lättare att hantera med tiden!
    Kram!

  3. Sandra

    Hej..
    Jag fick en liten pojk i slutet av oktober och jag har redan fått tillbaka min mens.. jag känner exakt samma sak.. dubbla skydd är ett måste!! Bara att hålla tummarna för att det minskar i mängd så småningom.
    Tack för en bra blogg!! Kram Sandra

  4. Angelica

    Ibland kan mensen bli mkt mer några gånger när man får tillbaka den efter graviditet! Men håller det i sig så sök! Jobbar på bb/Gyn förlossningen! /Angelica

  5. enkaosmamma

    känner igen mig och allt försvann så fort en hormonspiral sattes in
    innan den så fick jag byta tampong varje timme plus ha binda för inte stå med en röda byxor…
    vet inte om det är ett alternativ för dig men som sagt ohållbart i längden var det.

  6. FruWallberg

    Vet precis vad du menar! Allt kring mensen är värre nu efter förlossning…. Detta är en sån sak som ingen varnade dig om innan du fick barn ?

    Jag använder Cyklo-F, de funkar för mig än så länge iaf!
    Förr hade jag också väldig värk under mens men kunde lätt gå utan någon smärtlindring, efter förlossning MÅSTE jag ta något mot smärtan för att klara av den ?
    Hoppas det blir bättre! Kram ❤