janemarina

Att träna med barn

Jag har kommit igång snabbt med träningen efter att Melina föddes. Detta då jag mått väldigt bra efter förlossningen och tiden efteråt, min kropp återhämtade sig väldigt snabbt. Det som har eller snarare är det svåra i det hela, är att bibehålla sina bra rutiner, att göra det till en del av sin vardag. Så tänkte därför ge er mina bästa tips hur man får till träningen även fast man har barn.

Vill först även säga att jag började med att köpa mig nån ny träningstopp, lite  träningsbyxor och så för att höja motivationen! Det hjälper verkligen!!

● När Melina var nyfödd så gick vi långa snabba promenader. Det gör vi än idag. Jag går en promenad om dagen och för det mesta är Melina med.

● I början gick det jättebra att ta med henne till gymmet. Lilltjejen sov ju nästan bara, men nu är det lite knepigare då hon gärna låter väldigt mycket också  (vill ju inte störa andra) så när jag åker till gymmet så vill jag gärna gå själv.

● Jag har börjat träna hemma! Jag har märkt att den träningen oftast blir bäst! Jag slår på tabata träning på Youtube och gör likadant. Kör mycket egna övningar som jag gillar sedan tidigare. Melina älskar att ligga och titta på tokiga mamma som hoppar runt!

● Zumba. Gillar man inte köra jobbiga träliga övningar så kan man ju dansa! Jag brukar slå på Spotify och bestämma att jag ska dansa gärnet till åtta låtar. Efter det är man lagom svettig!!

● Jag planerar in mina träningspass som att de vore en läkartid. Jag planerar in den i kalendern. Pratar med Linus att då ska jag iväg. Som nu på lördag så jobbar han och då har jag ordnat barnvakt i några timmar så att jag får komma iväg.

Det finns massor av sätt att få till sin träning. Och den bästa träningen är ju faktiskt den som blir av! Jag skäller inte på mig själv om inte träningen blir av vissa dagar för jag måste vara realistisk. Ibland orkar man helt enkelt inte eller prioriterar annat. Helt okej! men jag brukar försöka påminna mig om att efter två dagar ifrån träning så börjar motivationen till träning sakta att dippa. En liten påminnelse sådär.

Och känn er inte dumma eller mindre bra för att ni inte kommit igång. För vissa tar det längre tid helt enkelt, man kanske inte har hittat sin grej än? Ut och testa dig fram. Att må bra i sin kropp behöver inte kosta mycket pengar.

Hoppas att ni fick lite tips hur man kan komma igång! Lycka till ute i löpspåret.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. CarolineK

    (Råkade skicka innan jag var klar haha)
    Kör bara övningar här hemma som jag tycker om så det inte ska bli tråkigt, och försöker öka antalet i varje övning för varje nya pass ?

  2. CarolineK

    Vilket upp-piggande inlägg! Har börjat träna hemma sen i lördags, och tar det verkligen lugnt för att inte kroppen ska få en chock och jag blir sjuk..