janemarina

Använd gravid oljan för att skapa band

Jag vill tipsa er om två produkter som jag använt varje dag under den här graviditeten. Anledningen till att jag och min sambo tidigt började smörja in magen var för att skapa en gemensam mysig stund på kvällen. En stund för oss tre att skapa band. Sedan att jag tror starkt att det förebygger bristningar, det var bara ett plus!

Beroende på hur mycket bristningar man får under sin graviditet är till viss del ärftlig och hormonellt. Beror på hudens elasticitet och hur snabbt magen växer. Även kosten spelar stor roll! Jag har ofta fått höra att det inte spelar någon roll hur mycket jag smörjer in mig, men jag kan ändå inte låta bli att tro att det är struntprat! Jag tror absolut att det går att förebygga och minska.

För! Mandelolja eller andra ”gravid oljor” förebygger genom att göra huden så frisk och stark som möjligt. Om man låter huden vara uttorkad och undernärd under en längre tid så ökar risken för bristningar och svårläkta ärr markant. Mandelolja återfuktar huden på djupet och ger den näring som gör huden elastisk och tålig.

Båda oljorna finns att beställa på nätet och priserna varierar lite. Jag köpte min weleda på ica maxi och mandeloljan på apoteket. Tänk på att nötallergiker ska undvika att använda mandelolja.

Vill också starkt poängtera att få bristningar eller ärr är vackert! Det är en slags karta över vad man varit med om. Att man burit på ett barn till världen så med eller utan ärr, är något fint!



Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.