janemarina

En del av min checklista!

Under den här graviditeten har jag varit väldigt försiktig med att prata för långt in i framtiden. Jag har inte velat handla på mig för mycket saker eller förbereda att allt står klart inför den stora dagen, men lite har vi behövt förbereda trots allt och det är ju underbart roligt att drömma sig bort till en ny värld som väntar.

Jag har några saker på min ”checklista” som kändes absolut nödvändiga. Tänkte berätta lite om dem.

 

Gravidförsäkring: Det är inte så självklart för alla att teckna en sådan, då många säkert inte vet att det finns något som heter så, men en gravidförsäkring tecknade vi + en extra försäkring (just in case liksom) Vi valde trygg hansa då de kändes absolut bäst när det kom till ¨gravidförsäkring. Gå in på deras hemsida och läs om gravidförsäkring om du vill veta mer.

 

Babyskydd: För oss som alltid åker bil kändes det självklart att köpa ett nytt babyskydd (bilbarnstol). För oss var det viktigt att den är godkänd och att med säkerhet veta att den inte är skadad, så därför valde vi att köpa en helt ny. En bra sak som jag inte hade en aning om är att, innan man lämnar förlossningen med bil så vill personalen se att man har babyskydd med sig. Underbart bra!

 

Barnvagn: Jag har alltid föreställt mig hur det skulle kännas att köpa en helt ny barnvagn till sitt första barn. Nu är det gjort och det blev en dyr historia, men jag ångrar inte det en sekund! Ett tips: vill man köpa en helt ny vagn- beställ den i GOD tid! Detta då leveranstiderna är galet långa! Vi fick vänta 17 veckor på våran.

 

Kläder: Jag och min sambo har valt att inte ta reda på könet, så det har varit lite knepigt med planeringen, men vi har köpt lite pojk/flickkläder, men mest neutrala plagg. Vi får ta oss en ordentlig runda på stan sen när vi vet vad det blev. Trots knepigheter i planeringen så känns det så rätt att inte ha tagit reda på vad det är.

 

Vagga/spjälsäng/babynest: Vi kommer att använda vaggan som min pojkvän sov i när han var liten, även hans systrar och bror har sovit i den (så charmigt!!) Vi kommer så småningom att köpa en spjälsäng, men det får vänta lite. Däremot fick vi ett babynest av min lillasyster och det känns som att den kommer att komma väl till använding. Kan tänka mig att lillen kommer att sova mycket med oss!

 

Skötbord: Vi har valt att ha två skötbord då vi bor i ett tvåvåningshus. Vill gärna ha ett på båda våningarna för att slippa gå ner på natten framförallt. Men jag har hört att många säger att det är onödigt, men jag måste erfara det själv innan jag lyssnar till andras åsikter och deras erfarenheter.

 

Det här är några saker som jag har känt att är viktiga, viktiga för oss. Det finns inga rätt eller fel och alla ska förbereda så gott det går efter sin egen känsla, erfarenheter och plånbok!

 

Listan går att göra lång, vad kände ni att var viktigast?

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.