iRoslagen

Vandra Roslagsleden – Etapp 8

De senaste åren har det blivit riktigt populärt att vandra och spendera mer tid i naturen. Även om det vore coolt att åka och vandra i fjällen så finns det ju faktiskt vandringsleder även här i närheten. Just i Roslagen så är Roslagsleden den största och mest populära. Så i höstas bestämde vi oss för att vandra etapp 8 som går från Vigelsjö i centrala Norrtälje till Roslagsbro. (mer om leden på Naturkartan.se)

Så här i efterhand så skulle jag säga att den etappen kanske inte är så bra att gå under hösten och våren eftersom det bitvis var ganska blött i marken med stora vattenpölar som gjord det svårare att ta sig fram. Det var dock bara under den första biten av etappen och det blev bättre när man kom ut på grusvägen som leder vidare mot Färsna gård.

Ett annat bra tips är att börja vandra tidigt på dagen, framför allt på hösten eftersom det blir mörkt runt 16:00 17:00. Vi gjorde misstaget att börja vandra vid 11 – 12-tiden vilket gjorde att det hann bli mörkt innan vi var framme.

Annars var det en väldigt trevlig upplevelse och skönt att komma ut i naturen lite. Det finns även ett litet café vid Färsna Gård som vi missade att provade på den här gången men som jag hört mycket bra om. Så det får bli en repris under våren. Sedan kommer vi definitivt gå etapp 11 från Sandviken till Grisslehamn, det sägs vara den finaste rutten som går längst med vattnet. Spånar på att kombinera den med ett besök hos Hotell Havsbaden. Det rekommenderas nämligen att gå etappen (som är på hela 20 km) för att sedan fortsätta dagen helgen med en spahelg.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.