Idatuovinen

Havannas sjunde månad

Under Havannas sjätte månad har vi både hunnit med att vara i Spanien och att komma hem. Att gå ifrån att smaka på lite mat till att äta ganska mycket. Man märker att det händer väldigt mycket nu och det är antagligen också en bidragande orsak till att det från och till varit lite mer oroliga nätter nu. Just nu jobbar vi på att försöka få Havanna att amma mindre på natten. På dagen går det bra då hon är så otroligt matglad. Jag ammar fortfarande ca 3 gånger om dagen. I skrivandets stund har vi passerad 7 månader med 1 vecka, så nu trappar vi ner till 2 gånger. Men mellan månad 6-7 har hon fortfarande åtminstone dem 2-3 första veckorna ammat mycket, alltså varannan timma ungefär, ätit lite riktig mat innan amning med en sakta upptrappning för att magen ska hänga med. Sista veckan på månad 6 fram till idag har amningen alltså trappats ner till ungefär 3 gånger om dagen och vi fortsätter att trappa ner.
Det här med amning gör mig lite kluven, jag vill amma samtidigt som jag vill sluta. Min kropp mår inte riktigt bra av amning och gjorde inte med Hayden heller. Bättre nu än då, men ändå inte bra. Med båda barnen har jag satt som mål att amma 6 månader och jag är så otroligt glad att vi lyckats med det, även jag och Vannisen.
Det kommer säkert vara så att hon blir 8-9 månader innan vi slutat helt, men det är helt okej och jag vill verkligen ta det i hennes takt.

Havanna är otroligt stark i benen och vill gärna stå mycket. Hasar sig fram lite på rumpan men varken ålar eller kryper än. Ja jo, ålar lite grand, men det går inte så fort. Känslan säger att det blir tidig gång på den här tjejen då hon är så otroligt intresserad av att stå och också väldigt stark och stabil.

Fortsatt lugn och snäll och aldrig problem att ha med henne på någonting. Vi har börjat mammaträning tillsammans på torsdagar och Havanna är världens snällaste och enklaste bebis att ha med, även storebror hänger på ibland. Hon bara sitter där och leker med sina leksaker och klagar aldrig. Hur kan hon vara så snäll och lugn hela tiden är en återkommande kommentar som vi får höra om vår älskade Vannis.

Kärt barn har många namn, Vanni, Vannis, Vannisen, Havannisen, Havannis, mini H, vi älskar dig så otroligt mycket <3

/ Mamma

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.