Idatuovinen

Havannas femte månad

Havannas femte månad

Det är galet vad man glömmer fort. Havanna närmar sig sin sjätte månad och jag sitter redan och funderar på hur den femte månaden verkligen var haha.

Jag skulle nog säga att den femte månaden varit den mest utmanande hittills utan att den varit direkt utmanande om man jämför med många andra som beskriver utvecklingsfas 4 som extremt jobbig.

Det som varit är att vi haft en del förkylningar också som säkert tillsammans med utvecklingsfasen gjort att den härliga nattrutinen som Havanna haft där hon ätit 1-2 gånger om natten har ökat på till 2-4 gånger ungefär. Jag har alltså själv varit mer trött igen vilket gör att tålamodet till livet på dagarna varit lite sämre. Havanna går en inte på nerverna än men storebror har testat gränserna emellanåt.

Havanna är i det stora hela fortfarande en väldigt nöjd och glad bebis som bara hänger med. Alla i hennes omgivning berömmer hennes lugn och hur snäll hon är. Äter gör hon fortsatt väldigt ofta skulle jag säga, går ca 2 timmar mellan amningarna men det kan vara 1,5 eller ibland 3 timmar också. 3 är dock sällsynt.

Havanna lärde sig sitta när hon var omkring 5 månader och utan att gå in på den sjätte månaden för mycket eftersom jag nu ska skriva om den femte kan jag ju bara säga att hon bara var några dagar över fem månader när hon började sitta riktigt bra själv.

Hon börjar bli mer och mer stabil hela hon, även benen som hon gärna står på. Inte själv. Ne men det förstår man väl, men var tvungen att förtydliga så det inte blir några missförstånd.

Hon har nu fått in tydligare rutiner även på dagen och eftersom både mamma och pappa älskar rutiner försöker vi hålla fast vid dem så gott det går.

Havanna vaknar omkring 6-7 på morgonen oftast. Är vaken i ett par timmar innan hon vill sova sin första lur. Oftast någonstans omkring 1 timma men det kan variera beroende på vad vi gör. Sen är hon vaken igen i ett par timmar innan det är dags för lur nummer två någonstans efter lunch. Här brukar hon sova längre, 1,5-2 timmar är normalt, men det händer också att hon gör det på förmiddagen istället och då blir den här sovstunden kortare istället. Och sen är hon vaken igen i ett par-tre timmar innan en sista liten lur på eftermiddagen. Då brukar hon sova omkring 40 minuter. Sen tar hon kvällen mellan 18:30-19:30 någonstans. Oftast efter brorsan som somnar 19:00 men det händer att hon är så trött så vi lägger henne först. Och sen äter hon som sagt några gånger på natten också.

Havanna har fått börja smaka lite lätt på mat, med betoning på lätt. Hon får smaka på fingret eller väldigt lite på en sked. Vi vill inte ge för mycket för tidigt så vi väntar några veckor till. Men intresset finns där och är stort, så att få i den här tjejen mat kommer antagligen inte vara några som helst problem.

Havanna du är en exemplarisk helt underbar tjej och jag kommer aldrig kunna säga det nog, jag är så glad att just du kom in i våran familj och gjorde den komplett!

Bilder på Havanna mellan månad 4 och 5:

Stå är kul! Roligare än det ser ut på bilden haha.
På cross Vm 😀
Brorsan Hayden är så kär i lillasyster Havanna <3
Nu åker vi sittdel i vagnen också. Mycket roligare att kunna se sig omkring.
Familjen iväg och lunchar ihop 🙂
Havanna och världens bästa pappa.
Leker gärna med brorsans leksaker
provar höstjackan!
Hayden fotograferar.
Power mother med sina mini powers <3
Föralltid tillsammans <3
Hayden tar kort när mamma ammar Havanna!
Mini power, det är jag det!

/ Mamma

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.