Idatuovinen

Havannas tredje månad

Här kommer en uppdatering från den gångna månaden.

Från månad två till tre skulle jag säga att livet varit ännu mer toppen än innan. Även om Havanna varit en nöjd bebis från start, sällan gråtit, aldrig hållit oss uppe på nätterna mer än ätit och somnat om eller fått blöja bytt så har hon nu varit än mer exemplarisk den här månaden.

Sömnrutinerna blir bara bättre och bättre och hon somnar oftast mellan 21-22 på kvällen till 02-03, vaknar för mat och somnar sedan om 2-3 timmar till, äter och somnar om igen ett par timmar. Det har hänt vid ett flertal tillfällen att hon också sovit längre än så, några gånger har vi inte vaknat förrän 04-05 första gången för att äta och sedan somna om igen. Mamman behöver efter sånahär nätter ingen vila på dagen, vilket är skönt såklart för att man då kan passa på att göra annat när Vannisen sover.

Havanna har många smeknamn, som ovan Vannisen, men också Vanna, Havannisen, Vanni och som Hayden säger babybossen haha.

Lilla älskling Havanna får mycket beröm från människor runt omkring, oj vilket snäll och nöjd bebis, hon bara hänger med, fin tjej, helt underbar!

Att ha med Havanna på utflykter är inga problem även om vi efter utflyktsdagar brukar se till att vi har en lugn hemmadag för att inte flänga för mycket. Kanske är det just därför hon är så nöjd också, för att vi hela tiden ser till att hon inte blir för övertrött och att hon får en bra balans mellan att vara med på crossbanan eller annat, till att bara få vara hemma och mysa.

Sova kan hon göra utan problem överallt och ljud är inga problem.

Nappen och gärna en snutte lite i ansiktet och sömnen blir ännu mer toppen. Nappen åker i för sig ut när djupsömnen slår in och sen kan det hända någon gång att man får stoppa in den i munnen igen för att hon ska sova vidare gott.

Dagen innan Havannas tremånadersdag vände hon sig från rygg till mage för första gången. Havanna börjar bli väldigt stark och vill helst sitta eller stå nu när hon är vaken, ligga ner kan man göra när man sover. Hon börjar även försöka att greppa saker och stoppa i munnen även om finmotoriken inte riktigt är där än, men det blir bättre och bättre för var dag som går.

Nu hoppas vi att sömnrutiner och annat håller i sig eller blir ännu bättre, då finns det inget jobbigt med att ha en liten bebis alls 🙂

Bilder på Havanna mellan månad 2 och 3:

Med på crossläger och supportar storebrorsan såklart!

/Mamma

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.