Idatuovinen

Min babyshower <3

Den 23e Mars blev jag överraskad med babyshower och tjejerna kunde nog inte tajmat en bättre och sämre dag.
Jag vet inte om jag kan skylla på mina gravidhormoner eftersom jag kan ha ångest i vanliga fall också, i för sig värst under pms vilket också är hormonrelaterat, men det här dygnet innan babyshowern var riktigt jobbigt.

För det första vill jag säga att det är tufft att må illa och ha ont i så många månader i sträck så det är inte konstigt att man får lite ångest ibland, och även om människor många gånger har svårt att förstå så uppmanar jag alla att ha lite extra medömkan för en gravid kvinna, eller nej förresten mot alla människor, oavsett graviditet eller inte, för du vet aldrig vad dem bär på. Om någon mår dåligt, försök att förstå även om det kan vara svårt <3

Jag pratar sällan om min ångest då jag känner att jag inte är riktigt modig nog, och dem gångerna jag vågat öppna upp mig har jag ofta möts av kommentarer som bara fått ångesten att eskalera snarare än att avta, vilket gör att jag hellre låter bli.
Men idag ska jag vara modig nog och säga att jag mådde sjukt dåligt hela det dygnet innan babyshowern, hade flera panikångestattacker kvällen innan och på morgonen och kände mig bara allmänt ledsen och orolig över både det ena och det andra.

Jag jobbar mycket med det mentala och med tacksamhetsövningar varje dag, välja det positiva framför det negativa osv. Men livet är en resa och det är, även om man dagligen jobbar med det svårt att alltid hålla sig stark. Jag tror att även dem bästa psykologerna eller mentala coacherna bryter ihop ibland, och det är helt okej. Det viktigaste är att man kan ta sig ur det och inte hamnar i en depression eller i en ond spiral av negativitet. Skulle man göra det finns det bra människor att vända sig till och få hjälp och vägledning av. Det har jag gjort under många år av mitt liv och jag är på god väg och kan idag verkligen säga att jag är lycklig, men med dåliga dagar, helt mänsklig helt enkelt.

Hur som helst ska det här inlägget inte handla om vilket dåligt dygn jag hade innan jag blev överraskad utan tvärtom hur glad jag blev när mina fina vänner hade tänkt på mig, gett av sin tid och energi till mig. Att någon ger av sin tid är absolut inget jag tar föregivet och i min värld finns det ingen finare gåva än när en annan människa väljer att göra just det.. Ingen present i världen är bättre än när någon väljer att tänka på en lite extra och sen prioritera bort allt annat för att göra en glad!
Jag fick även fina materiella presenter på min babyshower, och det är ju bara för mycket för mig att hantera utan tårar. Till mig? va? Tack älskade vänner <3

Min bästa vän Susanna hade styrt upp en härlig fika hos henne och där hade förutom hon tre av mina svägerskor och min mamma samlats för att överraska mig. Förutom det hade hon sett till att tre av mina vänner som bor långt bort hade skickat hälsningar till mig. Återigen blev det alldeles för svårt för mig att hantera dessa fina hälsningar utan att fälla några tårar. Jag fällde tårar av två anledningar, 1 för att hälsningarna var så otroligt fina och 2 för att jag blev påmind om att dem är så långt borta. Men så är det när man bott på olika håll och lärt känna människor som bor långt bort, då är det svårt att samla alla på en och samma gång.

Tänkte dela med mig av två av tre hälsningar här då en av dem var en videohälsning. 

Hälsning 1 kommer ifrån Sofia som jag bodde tillsammans med i Kungsbacka under gymnasietiden. Idag är hon tvåbarnsmamma och bor med sin familj i Örebro där hon ursprungligen kommer ifrån. Hoppas verkligen att vi ses i sommar, för jag saknar henne väldigt mycket!

Ida, min fina Ida!
Även fast vi bor så långt ifrån varandra nu tänker jag på dig ofta ska du veta. Jag får alltid ett leende på läpparna när jag tänker på alla minmen tillsammans med dig, tänk vad roligt vi haft! Jag kan tyvärr inte närvara idag men vill skicka en liten hälsning.
Tänk att du nu har världens finaste och omtänksammaste lilla pojke!? Snart kommer du bli tvåbarnsmamma och jag är så nyfiken på den lilla som gömmer sig i magen! Jag är så stolt över dig, starkare människa får man leta efter! Du kommer ta tvåbarns-livet med storm och jag är säker på att den lilla kommer bli precis lika fin och underbar som sin storebror. Går ju inte att bli annat med dom föräldrarna liksom ?? skickar stora kramar från oss. Hoppas dagen blir mysig ? / Sofia

Hälsning 2 kommer ifrån Lina som jag lärde känna när vi bodde i Marbella. Idag bor hon mestadels i Karlskoga men har hus i Marbella som hon åker till då och då. Förhoppningsvis ses vi där i höst då hon också kommer bli tvåbarnsmamma bara ett par månader efter mig och alltså vara mammaledig samtidigt igen.

Här kommer en liten hälsning till fina Ida ♥️ nu är det snart  dags igen, denna gång ska du få uppleva en liten tjej och jag en liten pojke? Det känns som om det var nyss vi satt på altanen i Spanien och hade små bebisar i poolen.. Vi hade en helt underbar tid tillsammans och snart har vi en helt underbar tid att se fram emot igen. Förhoppningsvis kanske vi får till en liten stund i ☀️ även denna gång♥️
Jag kan tyvärr inte medverka idag för jag ska sätta mig på ett flyg och kolla till vårt Marbella? hoppas du får en mysig dag med dina nära och kära! Jag tänker på er väldigt ofta♥️ vi hörs snart kram Lina

Hälsning 3 kom ifrån min vän Frida som befann sig i Los Angeles under min babyshower. Helt förståeligt att hon inte kunde flyga hem och närvara haha, men jag blev så glad över videohälsningen hon skickat <3

Har man roligt blir få bilder tagna, så brukar det vara. Så alla kom inte med på bild utan mest förberedelserna.

Bild tagen precis innan jag ska åka på min babyshower. Pga en incident eller vad vi ska kalla den, kopplat till min ångest så ”råkade” jag få veta att jag skulle bli överraskad på eftermiddagen. Det gör inget för mig, jag var ju ovetande fram till den dagen i alla fall 😀 Tyckte mest synd om Susanna att hon inte fick överraska på det sätt som hon hade planerat. Tur hon inte är den som blir bitter över en sån sak 😀 <3 
Rebecka hade bakat så fint 🙂
Blöjtårta, bok och gossedjur av Susanna och Rebecka <3
I den gula boken svarade alla tjejer på frågor om bebis, exempelvis när dem tror att hon kommer och vad hon har för hårfärg, hur stor hon kommer vara osv..
Av Chistel och Karin fick lilltjejen fina kläder och en boken om mig <3 Mamma hade köpt en vagga som står så fint inne på vårt sovrum nu.
Den där extra tanken ni vet, när någon lagt ner tid på det där som jag tycker om mest, det är kärlek det <3 Susanna hade frågat Johan om mina favoriter och självklart fanns både mina älskade kiwis och apelsiner på plats tillsammans med andra godsaker. Choklad vet Rebecka att jag tycker om, så självklart var tårtan fylld med just det!
Rebecka, Susanna jag och Karin precis när vi ska åka hem och kommer på att vi inte tagit några bilder. Mamma och Christel saknas därför.

Tjejerna hade ordnat en vit body där dem skrev olika fina saker på till bebben <3
För att komma ihåg vem som skrev vad:
Efterlängtad <3 = Rebecka
Den största kärleken! = Karin
Älskad <3 = Mormor (Mummi)
MURU <3 (finskt ord) = Susanna
Sötis (står på baksidan, nästa bild) = Christel 

Återigen, tusen tack fina tjejer för att ni värmde mitt hjärta och förvandlade ett väldigt dåligt dygn till ett väldigt bra! Ni betyder massor och jag är glad att vår lilla tjej kommer ha er i sitt liv!

/Ida

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.