Idatuovinen

Gravid vecka för vecka, v 36

Hej!
Onsdag igen, ny favoritdag på veckan eftersom det betyder ny graviditetsvecka!
Vi går in i graviditetsvecka 36 idag och jag älskar att gå in direkt på morgonen och läsa uppdateringen i appen.

Den här veckan säger appen såhär:

Min graviditetsvecka v. 35 har varit såhär:
Ja det här med att vara gravid är ju inte min grej, det förstår man om man läser mina uppdateringar varje vecka. Inte en enda vecka utan det ena eller det andra. Men jag har ju i alla fall bevis på att jag gör bra, söta och kloka barn, så det får jag ju ge mig själv, och in man. Eller ja vi har ju ett sådant barn i alla fall, och förväntar mig inget annat av lilltjejen, haha!

Det känns lite som när jag inte mår lika illa så har jag mer foglossning. Logiskt pga. att jag automatiskt då rör mig mer. När jag har mycket foglossning får jag mer problem med magen eftersom jag tvingas ligga väldigt stilla. När foglossningen är bättre blir förvärkarna och illamåendet värre eftersom jag då passar på att röra mig så mycket jag kan, osv.

Veckan som gått har också bjudit på lite värre psykiskt mående. Jag börjar bli mer trött nu vilket gör att det är svårare att hålla kvar vid dem positiva och peppande tankarna hela tiden. Jag mår inte katastrofdåligt så att jag behöver hjälp för det, så ingen behöver oroa sig, men jag mår antagligen bara som väldigt många andra gravida kvinnor, vissa dagar är jag ett känslomässigt vrak. Fredag och lördag hade jag toppen på det måendet och kunde inte tänka klart alls, den ena ångesten som började med Hayden spann vidare på olika katastroftankar om både Hayden och bebis. Det blev bättre på lördag eftermiddag när jag blev överraskad med babyshower som jag får skriva mer om i ett separat inlägg. Tankarna fick fokusera på något glatt och positivt och sen har jag mått bättre efter det.

Haft en paus ifrån förvärkar i några dagar men igår eskalerade dem i några timmar igen. Blir väldigt trött såhär dagen efter jag haft mycket sammandragningar och ont, + att Hayden har också legat och kliat på sin torra lite smått eksemiga hy inatt. Han brukar göra det en del och jag får smörja honom minst en gång per natt, förutom på kvällen och morgonen, men inatt var det värre. Stackarn, hoppas det snart ger sig när det blir bättre och inte lika torrt väder ute.

Bebis är fortsatt väldigt aktiv, speciellt på kvällar, mornar och någon gång mitt i natten. På dagen också ifs, så ja en väldigt aktiv liten flicka. Det kan göra ordentligt ont när hon trycker en hand eller en fot på fel ställe, men jag byter inte bort det mot en mindre aktiv bebis. Känns så skönt och bekräftande att hon rör sig mycket där inne.

Nu är det inte många veckor kvar, lilla prinsessan, vi längtar så hela familjen <3

Gravidmage v 34+6
Kändes som att magen blivit mindre igår helt plötsligt. Idag dagen efter känns den nog samma igen. Märkligt, hon måste legat på något annat sätt? 🙂
Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.