Idatuovinen

Gravid vecka för vecka, v. 29

Hej!

Då var det dags att gå in i ny vecka, v. 29.

Appen säger den här veckan såhär:

Min graviditetsvecka v. 28 har varit såhär:

Som jag skrivit tidigare veckor känns det som att illamåendet håller sig ungefär samma nu. Mår fortfarande fruktansvärt illa på morgonen och sedan blir det bättre på dagen. Vissa dagar bättre, andra sämre. Illamåendet finns där hela tiden men det är mer hanterbart än i början såklart och mycket mildare.

Foglossningen har nog blivit lite värre sen förra veckan och det är tråkigt att känna sig begränsad. Det gör mest ont i bäckenet, underlivet, lite i ryggen. Dock har min favoritsovställning som varit att ligga på rygg nästan mer och mer fått övergå till sidan, då jag får ont i ryggen av att ligga på ryggen.

Annars känner jag att det psykiska måendet varit stabilare den här veckan. Jag har inte varit lika ledsen och frustrerad på alla krämpor, utan känner mig mycket gladare.

Jag har den senaste veckan även varit hos barnmorskan som mätte mitt SF-mått till 27 cm. När jag var där för tre veckor sedan låg det på 22 cm och alltså lite under kurvan. Men 5 cm har gjort att jag nu ligger lite över kurvan, trots att min mage utåt sätt ser liten ut. Dem flesta blir förvånade när dem hör vilken vecka jag är i. Det här med att folk påpekar magen, om den är liten eller stor, det har aldrig stört mig. Jag vet att det är många som tar illa upp och inte tycker man ska prata om det, och jag förstår det också. Men personligen gör det mig inget.

På vågen + 9 kg sedan startvikt.

 

Mage v. 27+5. Johan kallar min mage för limpan. Precis som min förra graviditet får jag en mage som är ganska avlång och inte så utåtbuktande.

V.29+6 ska vi göra en gravidfotografering som jag ser fram emot väldigt mycket. Hela familjen ska vara med och det ska bli väldigt mysigt att få bilder på oss ihop.

Ha en fin dag / Ida

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.