Idatuovinen

Tre skönhetsknep som du kommer älska!

Hej!

Varje fredag försöker jag skriva ett skönhetsrelaterat inlägg och idag är inget undantag. Funderade lite över vad jag skulle skriva om och kom på att ni älskar när jag ger små tips och trix, så här kommer tre stycken!

1. Blanda foundation med hudkräm

Naturligt glow med en tunn foundation.

Har du kanske bara en matt, mer täckande foundation och vill ha den både tunnare och mer återfuktande i dessa torra tider? Prova att blanda den med en liten klick hudkräm, eller varför inte kokosolja? Personligen älskar jag glow och känslan av fukt. Prova! Vissa foundations kan skära sig med hudkräm, men dem flesta fungerar alldeles utmärkt att göra så med. 

2. Mixa ögonskugga med genomskinligt läppglans.


Bara kreativiteten kan stoppa dig!

Har du en ögonskuggspalett med flertal färger men lite färre läppstift? Kanske vill du ha en speciell färg för en kväll men inte lägga pengar på att köpa ett nytt läppstift? Inga problem, skrapa ur lite ögonskugga och mixa den med ett läppglans. Eller varför inte blanda flera ögonskuggor för en helt unik ny färg? Varsågod och blanda och du har ett nytt läppstift! 

3. Läppbalsam i tårkanalen

Nu behöver du inte vara rädd för att din ögonmakeup ska försvinna!

Rinner dina ögon också konstant, ögonskuggan försvinner, mascaran kletar. Då har jag ett gammalt tips som ofta används på modeller. Prova att ta ett flytande läppbalsam på en tops, dutta försiktigt i tårkanalen, och vips har du skapat bästa stoppet för rinniga ögon. Obs. Gör dock inte det här varje dag, tror inte att det är det bästa för ögonen. Aldrig hört att det ska vara något farligt, men det är bara en egen tanke, så var försiktig 🙂 

 

Gillar du också mina tips och trix?

Ha en underbar fredag! / Ida

På Instagram och Facebook: Makeupida

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. charlottelinden.se

    Åh, vilka bra tips! De två första har jag hört tidigare men det sista har jag faktiskt aldrig hört. Intressant 🙂 Det här med att blanda sin foundation med sin dagkräm har jag länge varit sugen på att testa men av någon anledning har det inte blivit av. Skall absolut göra det dock då jag hört så gott om det 🙂

  2. Anna

    Vilka bra tips! Det där med läppbalsam i tårkanalen hade jag faktiskt missat, så det ska jag lägga på minnet och testa 🙂 Tack för tipset!