Idatuovinen

Tre husmorsknep för mer fukt!

Hej på er denna fredag!
Här kommer som vanligt varje fredag ett skönhetstips ifrån mig och den här veckan dyker vi ner i skafferiet hemma och kör lite gammal hederlig husmorsskönhet.

Det är torrt ute nu vilket såklart påverkar både hy, hår och naglar.
Tänkte därför idag ge 3 husmorstips till mer fukt!
Kanske har du hört dessa innan men behöver bli påmind, eller så är det något nytt. Prova!

1. Honung och sockerpeeling.
Fnasiga läppar? Du behöver inte köpa en dyr läppeeling om du inte vill, rota bara i skafferier och blanda ihop lite honung och socker. Gnugga sedan med ett finger på dina läppar och få bort fnaset. Bara att skölja bort med lite vatten efteråt för att slippa kladdet, eller varför inte äta upp det, haha.

2. Kokosolja till allt!
Ja men det finns väl kanske ingen som missat denna superprodukt som under 2018 verkligen hade sitt genombrott. Du kan ha det till allt, maten, i badet, på nagelbanden, you name it! Jag kan ibland bli så torr så jag behöver tillsätta annan fukt också, men kokosolja är alltid en perfekt grund som håller hyn mjuk och len. Om jag badar badkar har jag alltid i det, om nagelbanden börjar spricka så smörjer jag på det, och sen har jag såklart det och steker min mat i också. Det finns även dem som påstår att kokosolja kan få dina ögonfransar att växa om du regelbundet. smörjer det på fransarna. Jag har själv inte provat det än, men kanske borde göra det? Inget att förlora, ett måste att ha hemma om du frågar mig!

3. Hårinpackning med två ingredienser!
Nu kommer den igen, honung! och kokosolja eller olivolja.
2 msk honung
2 msk olivolja eller kokosolja.
Blanda honungen och oljan och massera in blandningen i håret. Låt inpackningen verka i cirka 30 minuter och tvätta sedan håret som vanligt med schampo och balsam. Tadaaa, en extra boost!
Jag ska vara helt ärlig, det var många år sedan jag provade det här, men kom på det nu när jag ville ge er tips. Håret kändes verkligen mjukt och lent efteråt och jag använde då olivolja eftersom kokosoljan inte hade ”kommit” än. Men jag skrev själv kokosolja i receptet nu för jag är helt 100 på att det fungerar lika bra, om inte bättre. Använder du dessutom kokosolja med doft så ger ju det också en härligare doft till håret än vanlig olivolja.

Prova gärna och skriv till mig sen vad du tyckte om resultaten!
Jag brukar köra lite husmorskep mellan varven och sedan använda köpa produkter också om jag behöver något riktigt starkt eftersom jag är så extremt torr. Men man kommer faktiskt väldigt långt med detta och det är som sagt perfekt att ha lite emellan om man dessutom vill dra ner lite på sin skönhetsbudget.

Ha en härlig fredag!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Anna

    Kokosolja är verkligen en mirakelprodukt! Jag provade att ta bort smink med det då jag glömt att köpa ny remover. Det gick så bra att jag tre veckor senare fortfarande kör på kokosoljan 😉