Idatuovinen

Gravid vecka för vecka, v. 22

Hej!

Då var det dags för ännu en ny gravidvecka, v 22.

börjar som vanligt med vad appen säger:

Min graviditetsvecka, v 21 har varit såhär:

För det första är det för mig egentligen ganska ledsamt och smått frustrerande att läsa dem här uppdateringarna i appen, eftersom dem är så långt ifrån min verklighet. Det mysigaste är såklart att läsa om hur bebis utvecklas och det andra om mig och min partner är bara något generellt påstående som väldigt sällan stämmer.

Jag tänkte börja med att skriva att jag mått värre igen, men jag vet inte, jag får nog helt enkelt bara skylla mig själv för att jag hållt igång mer än jag antagligen bör. Men det är så mycket mysiga saker nu kring jul som jag inte vill missa, luciafiranden, julbord, julpyssel hemma osv. Så på ett sätt har veckan också varit bättre. Johan är ledig 6 dagar i rad, så allt kring Hayden har varit lätt eftersom han tar det mesta nu. Och jag är otroligt tacksam över att överhuvudtaget kunna ta mig upp och vara med på saker, det gick nästan aldrig förra graviditeten.

Bebis har blivit otroligt mkt mer aktiv den här veckan och man kan se rörelser på utsidan av magen. Kanske har man kunnat det tidigare men det är inte förrän nu som det händer mer ofta, så man har tålamod att sitta och titta tills man ser det. Johan har sett det också.

Min barnmorska sa till mig förra veckan att min värk i bäckenet som krampar när jag går antagligen är foglossning, och den här veckan har det blivit mycket värre. Dock är illamåendet fortfarande det jobbigaste att hantera så värken tar på det sättet inte så stor plats. Hade jag kunnat välja hade jag alla dagar i veckan valt värk framför illamående. Illamående är nog bland det värsta som finns. Går dock som en vankande anka och är väldigt långsam i mina rörelser.

För att avsluta positivt tycker jag det är så mysigt att känna starka rörelser i magen varje dag och många gånger om dagen nu. Undrar vad det blir för en busfia som tittar ut i april? <3

Gravidmage v 21

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Anna

    Så mysigt att få känna rörelser och bli påmind om att värken och illamåendet för med sig någonting väldigt fint i slutändan 🙂