Idatuovinen

Mitt jobbår 2018

Makeup Ida sammanfattning år 2018 och mina planer 2019✨ 

Ungefär vid den här tiden förra året sa jag upp mig ifrån min fasta heltidstjänst på en magkänsla jag fick. En magkänsla av att det inte skulle bli bra om jag stannade, varken för mig eller min familj, då det skulle betyda bla. för mycket tid ifrån dem. 

Jag hade nu exakt två veckor på mig innan det nya året skulle börja och jag skulle behöva ha antingen ett nytt jobb eller starta eget. 

Jag har alltid fungerat såhär, tagit beslut på känsla, även om det många gånger försatt mig i smått kniviga och stressiga situationer att lösa, som den här.. Vem ska jag kontakta under julledigheter för nytt jobb? Ingen, det finns bara ett alternativ kvar, starta ditt eget och gör det bra! Du måste göra det bra för du har hus och bil och framförallt familj och allt det där och räkningarna kommer finnas kvar varje månad.. 

Situationen förra året var ganska lik den några år tidigare när jag även då på en stark magkänsla sa upp mig och bestämde mig för att jag ville flytta till stockholm, utan varken lägenhet eller jobb ordnat. – kom igen vi drar, jag ordnar ett jobb inom en vecka, inga problem sa jag kaxigt till Johan, som alltid stått vid min sida av impulsiva och ibland smått galna idéer. Okej vi gör det sa han. Sagt och gjort och efter en vecka av vakna nätter, otaliga mailutskick, samtal och många kilometer med mitt cv under armen på Stockholms gator hade jag ordnat mig ett jobb på en skönhetssalong och började därefter vid sidan av även bygga upp mitt eget företag i Stockholm.Och hur vi fick tag på lägenhet innan det är antagligen ett mirakel, då vi inte förstod hur svårt det var för folk innan vi kom dit. 

Skillnaden förra året var att jag hade lite mer ansvar på mina axlar, men jag kunde inte strida min magkänsla, för då skulle jag gå emot allt vad jag är och tror på, min egen självsäkerhet. 

En vaken natt, eftersom jag förstås hade många sådana även i slutet på förra året kom jag på idén om att hålla i mina egna sminkkurser. Sedan var det bara att sätta igång igen, mail, samtal, kavla upp ärmarna. 

Förstå mig också rätt i allt jag säger om stress, slit och att kavla upp. Någonstans finns det också en charm i att våga, ta risken, gå för det man tror på, och sedan också lyckas med det. 

Jag har vid flertal tillfällen hört människor säga till mig och runt mig att jag är tursam, att jag lyckas jobba med det jag vill. Tur tur tur.. hon har tur.. 

Jag kan då en gång för alla tala om för er att ingenting någonsin i mitt liv bara kommit till mig, aldrig har någon knackat på min dörr och frågat om jag vill ha ett grymt jobb eller ringt och levererat åt mig. Nej, det är faktiskt jag själv som funderat över vad jag vill och sedan jobbat så mycket som det krävts för att få det. 

Jag vill inte få det att låta som något skryt, jag vill bara få alla att förstå att mina impulsiva beslut inte kommer ifrån att jag litar på att det löser sig, det kommer ifrån att jag litar på att jag löser det, vad som än krävs!

Året 2018 var året då jag efter några år igen startade upp mitt eget företag som jag kallar för makeup by Ida, för första gången någonsin i Trollhättan/Göteborgs-området. 

Jag är otroligt tacksam för alla möten med människor under mina kurser. Jag har fått vara överraskningen på tjejfester och möhippor, jag har fått ha sminkkurs på behandlingshem och fått hem massvis med härliga tjejer till mitt sminkrum osv. 

Jag brukar alltid säga att det bästa med mitt jobb, det är mötet med människor. Kan ni förstå vilken rikedom jag bär på igenom att ha fått träffa så många olika slags människor och fått lyssna på så många olika berättelser ur människors liv. Jag har enorm respekt och empati för människor, jag har en stark förståelse och vetskap om att det yttre sällan speglar det inre. Allt det här har jag fått igenom att i många år träffat så ofantligt många olika personligheter med olika livshistorier. 

Skulle jag någon gång byta yrke skulle jag definitivt i alla fall inte byta bort mötet med människor. 

Jag vill ifrån djupet av mitt hjärta tacka alla som varit delaktiga i att mitt företag har rullat enligt den plan som jag under dem där 2 veckorna satte upp. 

Jag vill tacka för alla otroligt snälla komplimanger jag fått när jag utfört mitt jobb. Verkligen, utan er hade det aldrig gått, tack! 

Tack såklart också till alla kunder som bokat in mig för olika frilansjobb. 

Alla brudar som gett mig äran att styla dem inför deras livs viktigaste dag.

Tack Svt och alla mina kollegor där för att ni vill ha mig där och berömmer mig för mitt arbete. Det bästa jag vet är att va hos er!

Jag kan definitivt stänga igen 2018 med ett tacksamt hjärta, trots att jag i några månader nu tvingats vara sjukskriven. 

Men som dem flesta av er vet så kommer det något bra efter det här illamåendet och den här sjukskrivningen också. Nämligen en liten aprilbebis ❤ 

År 2019 är mitt mål att kunna jobba ca 1-2 gånger i veckan fram till april, såklart förhoppningsvis mer eftersom att jag älskar att jobba. Men ibland får man vara realistisk också, och just nu lägger jag mig själv helt åt sidan och gör bara det som läkaren rekommenderar är bäst för min bebis i magen. 

Jag kommer hålla i några sminkkurser. Först och främst ska jag ordna ett tillfälle för dem som jag var tvungen att ställa in för i år, pga. Mitt illamående. Sedan kan jag ta emot några fler. 

Är det någon som vill ha presentkort innan jul, hojta till så fixar vi det ? Det blir först till kvarn på kurserna innan en längre ledighet med bebis. 

Återigen, tack! 

Jag önskar er alla en underbar jul och ett gott nytt år! 

Lita på dig själv, för det är inte förrän du sätts i en smått jobbig situation som du på riktigt förstår vilket enorm förmåga du besitter att klara av det! 

Som jag alltid säger till min son, du kan aldrig säga att du inte kan förrän du provat, kom igen och kom tillbaka när du har gjort allt du kan så hjälper jag dig i så fall då. Men vet du, jag kommer inte behöva det, för du är bäst!! Heja!

Bjussar på några av mina jobb år 2018

Cecilia Ehrling från lets dance i min sminkstol på Svt
Lisa Werlinder 🙂
Praktikant Mathilda fick sig en metalliskt ögonsminkning 🙂
Bröllopsuppsättning 🙂
Belinda Olsson inför opinion live 🙂
Världens goaste trummis Julia inför Alla för en på Svt 🙂
Sara Sjöström 🙂
En selfie eller kanske ska säga groupie? På mig John Lundvik och Renaida 🙂
Jag och killen jag jobbat med innan också men då framför kameran med honom haha ? Robin Bengtsson
Jag och Wiktoria som hade gjort en del av sminket själv innan hon kom 🙂 hjälpte henne med ögon och läppar.
Denna underbara och roliga kvinna som bla. Skriver manus till Gina Dirawi i idol fick sitta i min sminkstol 🙂
Åkte till Stockholm över dagen för att sminka och styla håret på Nina Kennedy inför guldbaggegalan
Maxx, 90-tals festival i Göteborg
Kim, plåtning för Maria Åkerberg
Henrik Krusvaal inför landet runt 🙂
Vackra Nadine under reklamplåtning 🙂
Amanda som hör smyckena ”by min Doris” underbar tjej, fantastiska smycken!
Katrin Zytomierska inför opinion live 🙂
Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Anna

  Jag känner igen mig i mycket av det du skriver. Jag tillhör också dem som får en impuls, går på magkänslan och sedan får man helt enkelt se till att få det att fungera. Otroligt inspirerande att läsa din historia! Grymt bra jobbat!

 2. Emelie

  Du låter som en starkt person. Jag önskar att jag var en sådan person som vågade ta steget. Än är det dock inte för sent och idag har jag en ganska bra situation som är dum att ändra på. Men vem vet, en dag kanske man våga bryta vardagen 😉
  Tack för mycket bra läsning och fina bilder 🙂

 3. Ida

  MEN WOW!??????? SÅ kul att läsa! Och så jäkla grym du är! Helt galet men de har jag ju sett du är såå duktig! Fortsätt kämpa vet att de är ett jäkla slit att jobba med eget grym du är!