Idatuovinen

10 Fakta om mig

Hej!
Eftersom det är så många nya läsare här inne, vilket är fantastiskt roligt, så tänkte jag slänga ihop 10 fakta om mig, så du kan lära känna mig bättre 🙂

1. Född 2 April 1992, med andra ord 26 år nu.

2. Gift med Johan Tuovinen (som tog mitt efternamn) sedan 3,5 år tillbaka, tillsammans i 9,5 år nu. Mer kär än någonsin i denna fantastiska drömman.

2 Juni 2015 <3 Vi gifte oss i Spanien, då vi bodde där då 🙂

3. Vi har sonen Hayden 4 år, som i april blir storebror. Det var inte självklart för oss att våga skaffa ett barn till, då jag hade en sjukdom som heter hyperemesis gravidarum hela förra graviditeten, vilket med andra ord betyder allvarligt gravidillamående. Sjukdomen ledde också till depression då jag var tvungen att mer eller mindre ligga helt stilla i 9 månader. Jag är glad att vi vågade och att Hayden ska få ett syskon. Han har ett väldigt stort hjärta och kommer bli en fantastisk storebror <3

Älskade fina Hayden <3

4. Jag är just nu gravid i v 19. Är helt sjukskriven pga. hyperemesis gravidarum igen, men den här gången är det inte riktigt lika illa som sist ändå. Jag kan vissa dagar ta mig ut och röra på mig lite, vilket alltså sist var helt omöjligt.

v. 18 mage

5. Jobbar i vanliga fall som makeupartist sedan 7 år tillbaka. Jag har jobbat med allt möjligt, men just nu är jag på Sveriges television i Göteborg, frilansar, håller sminkkurser, säljer smink och hudvård och lite annat. Jag älskar mitt jobb pga. möten med alla fantastiska, inspirerande människor. Roligast tycker jag det är på tv. Älskar mina kollegor där och tycker om hela grejen med att få vara med bakom kulisserna.

För fler sminkbilder och annat, kolla in min Instagram ”makeupida”

6. På min fritid (när jag inte är gravid och sjuk) så försöker jag träna något varje dag, eller åtminstone göra någon typ av rörelse. Jag mår så otroligt bra av det och märker att det är helt nödvändigt för att jag ska vara en glad och positiv människa. I perioder då jag tappat träningen känns det som att jag tappar hela mig och har mycket lättare att falla in i negativa tankemönster. I kombination med träning älskar jag också att nörda ner mig i allt som har med hälsa att göra, helheten, med kost, sömn, meditation, osv.. Jag tror på att vi kan lösa och bota det mesta med ett helhets hälsotänk.

Vill leva hälsosamt så vi kan leva så länge det bara går ihop <3

7. Sedan jag var liten har jag haft förmågan att kunna se andevärlden väldigt lätt. Jag kan både se skepnader, höra och känna av andevärlden, men också andra människors energier och tankar. Jag jobbar med att lära mig att öppna upp när jag vill och stänga ner när jag vill. Varje onsdag delar jag med mig av olika andliga upplevelser ur mitt eget liv. Jag har inte alltid älskat min förmåga, utan i perioder aktivt försökt stöta bort det, men idag inser jag att det är en stor och viktig del i vem jag är, och bara jag lär mig att hantera det bättre, så tror jag det kommer vara en stor fördel för mig i många lägen.

Här är avsnitt 1 om någon vill höra om några berättelser ur mitt liv 🙂

8. Jag älskar motorsport och blir alldeles lugn i själen av ljudet av motorcyklar eller racingbilar.
Motorsporten har funnits med i familjen sedan barnsben. Jag körde själv motocross i några år, från att jag var ca 19 till 21. Sedan blev jag gravid, Hayden kom. Jag hann inte köra så ofta och det blev bara mindre av det. Sedan 1 år tillbaka kör Hayden och jag älskar att få vara med och stötta honom i det man så tydligt ser att han brinner för. Min man kör också motocross, men när vi träffades höll han mest på med bilbaneracing. Många tror att Hayden fått sitt motorintresse efter pappa, men det dem inte vet är att det faktiskt var jag som drog in Johan i motocrossens värld mer. Idag älskar vi det lika mycket alla tre!

Här är en film på när vår son Hayden kör motocross om någon vill se 🙂

9. Som person skulle jag beskriva mig själv som driven, envis, något impulsin, känslostyrd, öppensinnad, nyfiken, kreativ, ärlig, något pedant och lojal. Alltid svårt att beskriva sig själv, men med åren har jag blivit bättre på att faktiskt våga säga bra saker om mig själv 🙂 Livsmål, att alltid utvecklas till att bli en bättre människa på alla sätt och vis, och en viktig del i att vara en bra människa mot andra är att vara bra och snäll mot sig själv. Jag har alltid ställt höga krav på mig själv och aldrig varit nöjd med det jag åstadkommit. Pga. det jobbar jag aktivt varje dag med olika tacksamhetsövningar för att inse att det jag har är otroligt bra, och det som varit tidigare i livet har varit och inget jag kan ändra på, bara något jag kan bära med mig som en lärdom och styrka.

Vill alltid vara 100 % både på jobb och som mamma, fru och allt annat. Ibland får man inse att 99 % kanske räcker.

10. Jag skulle göra precis allt för min man och min son och självklart vårt blivande barn också. Älskar dem så mycket så jag spricker, och får nypa mig i armen ofta för att förstå att efter mycket turbulens i livet så har jag fått det finaste av allt, kärleken <3

Min älskade familj <3 Tänk att vi ska bli fyra

Hoppas ni uppskattade dessa 10 fakta om mig 🙂
Vill ni se mer av mitt liv går det bra att följa mig på Instagram, där heter jag makeupida.

Ha en fin dag!

/ Ida

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.