Spökstunden med Ida – 5 – Idatuovinen
Ida Tuovinen

Idatuovinen

Spökstunden med Ida – 5

I veckans spökstunden med Ida tänkte jag ge några tips och svara på frågor som jag fått. Video  kommer pga. Omständigheter med mitt kraftiga gravidillamående i kombination med en sjuk son att vara åter förhoppningsvis nästa vecka. Det har inte varit möjligt att spela in. Vill man så kan man tänker nu en del, och jag delar definitivt det mindsetetet.

När jag började denna graviditet bestämde jag mig för att starta en blogg för att förhoppningsvis minska risken för depression, då jag vet att mitt förra kraftiga gravidillamående ledde till det. Jag ville känna mig sysselsatt, känna att jag gjorde något meningsfullt för både mig själv och andra. Igår när jag förtvivlat låg och tänkte på denna video som jag på något sätt måste få till trots att jag kräkts och inte kunnat sitta upp i många minuter under dem senaste dagarna så valde jag att för första gången i mitt liv tror jag tänka klokt.

Antingen så gör jag det, lägger en timma på att verkligen tvinga mig att sitta upp, eller kan jag ligga ner och spela in? Sen lägger jag tre timmar vid skärmen för att klippa filmen, som är alldeles för mycket för mitt illamående. Jag kräks om jag tittar i skärm för länge.

Eller så gör jag det som kommer vara bäst för min bebis i magen, min fyraåriga son som måste se på när hans mamma inte kan ta hand om sig själv knappt och lyssnar på kroppen. Jag kan inte spela in just nu, det är direkt dåligt mot bebis och mot mig själv om jag utsätter mig för mer kräkningar. Så därför kommer det ingen video. Känner fortfarande att det går emot allt jag i vanliga fall talar om för mig själv, men just nu kan jag inte bara tänka på mig själv utan måste tänka mer på barnet jag bär. Hoppas ni som uppskattar videon varje vecka förstår.

Imorse när jag vaknade kunde jag inte släppa det, tills jag kom på, allt behöver inte vara så radikalt, svart eller vitt, spikat i sten. Jag kan göra en variant på spökstunden med Ida som inte kräver att jag varken sitter upp, pratar länge eller spenderar för mycket tid framför skärmen. Jag skriver ett inlägg och svarar på frågor som jag fått och många gånger får.

Har du tips på andliga poddar?

– Vivi Lindes podcast

– Attraktionslagen 2.0

– Precis börjat lyssna på ”OAndra sidan” med Jörgen och Dogge. Lyssnar inte på alla avsnitt, bara dem jag dras till 🙂

Hur känns det när folk inte tror på det du tror på? 

I många år försökte jag själv stöta bort det som var min verklighet. Väljer inte längre att kalla det för en tro, eftersom den är så sann för mig. Idag är inte ämnet lika tabu men det finns alltid skeptiker. Det kommer alltid finnas dem som inte håller med, tycker annorlunda, ser på saker på ett annat sätt och det respekterar jag, önskar samma respekt tillbaka. Får jag inte den respekten ligger det hos den människan inte mig, så jag väljer att inte lägga någon vikt vid det eller onödig energi.

Kan du rekommendera en spådam? 

Jag har varit hos Såå många och  skulle vilja rekommendera speciellt en. Av anledning att hon inte vill att jag delar med mig av hennes uppgifter så gör jag inte det. Hon har inte det som främsta yrke men har ändå fullt upp med att hjälpa människor. Skulle jag ge ut hennes nummer skulle hon bli överöst med samtal, vilket hon inte vill pga. Tidsbrist.

Jag fick äran att prata med Birkan Tore via Skype för ett tag sedan, han är en stor favorit och förebild för mig, ett fantastiskt medium och änglacoach. Sök upp han på Instagram, den vägen via hans länk i profilen tror jag du kan få kontakt med honom om du vill.

Andra tips? 

Jag skulle vilja ge ett allmänt tips att lära sig mer om attraktionslagen, ett positivt sätt att tänka på som verkligen förändrar livet 🙂 Läs the secret, lyssna på attraktionslagen 2.0 pod. Och glöm inte att agera efter din dröm också, inte bara affirmera.

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
Ida Tuovinen

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.