Gravid vecka för vecka, v.17 – Idatuovinen
Ida Tuovinen

Idatuovinen

Gravid vecka för vecka, v.17

Hej!

Ny gravidvecka, in i vecka 17 och då säger appen såhär:

Min gravidvecka, v.16

Om jag hade några bättre dagar under v.15 och ett sjukligt positivt hopp om att allt nu skulle börja bli bättre har det varit som bortblåst hela v.16 tyvärr. Jag är tillbaka precis där jag var innan och mår konstant dåligt. Tror jag gick lite hårt ut när det började kännas något bättre, något man absolut inte får med hyperemesis, då det kan ge bakslag. Men det är så svårt att låta bli att röra sig. Tänk dig själv helt sängliggandes i flera månader, man blir ganska sugen på att göra saker när det väl känns som att det går.

Börjat bli mer orolig för mitt psykiska mående då det tar otroligt mycket energi att vara så sjuk hela tiden, men fortsätter så gott jag kan med mina tacksamhetsövningar och att hålla humöret uppe. Johan sa till mig häromdagen att han tyckte jag var så positiv ändå. Det var skönt att höra då jag själv känt att jag börjat tappa det lite.

Jag har inte vågat väga mig förutom det jag varit tvungen att göra hos barnmorskan men den här veckan bestämde jag mig för att göra det ändå för att ha lite koll. Jag vet att jag behåller en hel del näring då det första jag gör även efter jag spytt är att äta något. Jag småäter mig igenom dagarna. Vet ju att kroppen egentligen behöver mer men känner att jag börjat hitta en okej balans. Äter jag för mycket eller ”fel” saker spyr jag upp det direkt, småäter jag en gång i timman och bara exakt det kroppen är sugen på så får jag oftast behålla det. Och bättre att behålla lite hela tiden än inget alls.

-1 kg från start står vågen på nu och vården säger, du kan vara helt lugnt, bebis får det den ska.

Mage i slutet på V.16

 

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
Ida Tuovinen

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.