Idatuovinen

Hudvård – nyckeln till allt

Hej på er denna fredag!
Som makeupartist får jag väldigt ofta frågor i stil med, hur får jag mitt smink att sitta, hur får jag till mitt glow, ingenting blir bra på mig så hur gör jag, min foundation spricker i ansiktet osv osv..

Min första fråga blir alltid densamma, hur ser din hudvårdsrutin ut?
Jag skulle säga att 9 av 10 gånger, eller till och med 9,5 gånger av 10 så är alltid svaren ungefär, hm det är jag kanske lite slarvig med, jag har inte tid med det, eller jag använder en fuktkräm men jag vet inte om den är bra? eller liknande…

Då ska jag lära er några saker:
1. Du kommer aldrig få till en perfekt makeup med en dålig hudvårdsrutin. Se det som att du ska måla huset men struntar i grundfärgen tex. Det kommer inte att bli ett lika bra resultat, så är det bara. Och ju äldre vi blir ju tydligare kommer det också att märkas.

2. Hudvård tar INTE lång tid. Jag köper inte det argumentet. Jag ska förklara för er längre ner hur min hudvårdsrutin ser ut och jag lovar att den inte tar mer än 1 minut per gång. Jag är också en människa som vill att saker ska gå snabbt. så oroa er inte, jag vet vad jag pratar om.

3. Har du sett ett ansikte på en hudterapeut någon gång? Undrar du varför hon alltid ser sådär fräsch, glowig och len ut? Hon är proffs på hudvård, thats it!

4. Så återigen, för att få till en bra makeup, som sitter hela dagen, som ser lika bra ut på kvällen som på morgonen när du precis applicerat den, ta hand om din hy, det är steg 1! Och ännu viktigare är det nu på vinterhalvåret.

Min hudvårdsrutin:
Morgon:

Rengöring – Tvättar rent ansiktet med vatten och rengöring, torkar med en ren handduk eller en torr tvättlapp. Anledningen till att man tvättar på morgonen är för att tvätta bort slaggprodukter och hudrester som bildats under natten.

Ansiktsvatten – Sprayar, klappar ut i ansiktet. Att klappa på huden är viktigt för att gå igång blodcirkulationen och för att öppna upp porer så att fuktkrämen lättare kan tränga igenom.
Anledningen till att man använder ansiktsvatten är just för att öppna upp, förbereda huden för den fuktkräm som komma skall.

Fuktkräm – Masserar in i ansiktet med cirkulerande rörelser.
Fuktkräm är viktigt, men utan ansiktsvatten eller serum har den dålig verkan. Molekylerna är för stora för att dem ska orka tränga sig igenom alla våra tre hudlager. Glöm därför inte ansiktsvatten eller serum först!

Tid: Max 1 minut. Alltså halva tiden av vad det tar att borsta tänderna. Skyller du på tidsbrist? Ställ klockan en minut tidigare så är det löst.

Kväll:
Rengöring – Samma som morgon
Ansiktsvatten – Samma som morgon
Fuktkräm – Samma som morgon
Ögonkräm – Små lätta klapprörelser under ögat. Jag ska vara ärlig, jag använder inte alltid ögonkräm för jag tycker inte att det behövs, MEN på vinterhalvåret blir min hy alltid torrare, så då väljer jag att lägga till ögonkräm i min kvällsrutin.
Ibland en peeling – Ca 1 gång i månaden använder jag en lätt peeling för ansiktet för att rengöra lite djupare.

Tid – Normal kvällsrutin, Max 1 minut.
Lägg till ögonkräm + peeling (obs jag gör peeling istället för vanlig rengöring) Vilket gör att denna rutin tar ca 15 sek extra pga. ögonkrämen som jag lägger till.
Kan du skylla på tidsbrist? Jag lovar att du inte får sömnbrist av att lägga dig 1 minut + 15 sekunder senare än vanligt. Har du en bebis som skriker? Den tar inte skada av att du tar hand om din hy i lite drygt 1 minut varje kväll, jag lovar 🙂 Tycker du ändå att det blir svårt? Tvätta ansiktet på toaletten samtidigt som du borstar tänderna, och ha sedan dina hudvårdprodukter stående på vardagsrumsbordet, då kan du smörja dig samtidigt som du tittar på tv, eller på nattygsbordet, då kan du smörja dig precis innan du ska sova.

Vad använder jag för produkter?
Som dem flesta av er vet så använder jag numera ett ekologiskt och vegansk sminkmärke som heter PuroBio. Jag älskar märket samt leverantörerna, och bestämde mig för att prova den hudvården som dem också säljer. Jag är MYCKET noggrann med vad jag stoppar på min hy, då jag inte vill ha några kemikalier eller andra dåliga saker som åker in i huden. För tänk på det, allt som vi stoppar på huden åker också in i huden. Läskigt, ja! Men inte om vi använder rätt produkter.

I+m naturkosmetik är alltså helt naturliga produkter, ekologiska, fairtraidmärkta samt veganska. På pappret allt bra, så jag bestämde mig för att prova dem.
Har nu provat i ca 1 månad och är helt förälskad, och ett extra + är att även min man älskar dem.
Varför? Dem känns sköna på huden, suger in fint och ger en fuktgivande känsla omedelbart. Det bästa av allt, dem luktar fräscht! Är inte det superviktigt att dem luktar gott? För mig är det så i alla fall.

Nu när vintern är påväg frågade jag leverantörerna om en helt vattenfri fruktkräm, då man INTE ska gå ut direkt efter att man smort sig med en fuktkräm som innehåller vatten. Det som kan hända då är at du torkar ut huden mer, alltså skadas den mer än repareras och det vill man ju inte.
Dem rekommenderade mig då en kräm från Zoya goes pretty som är helt vattenfri. Det finns olika varianter för olika hudtyper såklart. Det finns det väldigt bra om i båda märkena.

Krämen är fetare än en vanlig fuktkräm, den är väldigt dryg och du behöver bara använda väldigt lite. Det jag älskar mer med den, den ger min hy ett fantastisk glow!

Hur köper jag dessa produkter?
Är du intresserad av att köpa ett riktigt fint hudvårdskit till dig själv och få iordning på din hy, eller varför inte ge bort till någon du tycker om i present eller julklapp?
Maila mig på [email protected] , med alla frågor du har, så kan jag guida dig till rätt och hur du köper produkterna enklast beroende på vart du bort.

Mer tips?
1. Anpassa alltid hudvården för din hy. Ta hjälp av en makeupartist eller hudterapeut om du är osäker.
2. Förutom att ta hand om huden på ytan är det också viktigt att du tar hand om kroppen på insidan, det kommer spegla din hy. Ät hälsosamt, drick mycket vatten 🙂

Tveka inte på att höra av dig och ställa frågor, jag hjälper gärna till!

Ha en fantastisk fredag! / Ida

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Sandra

    TACK För det här Ida. Beställde idag hem flera produkter (det mesta varit slut och jag har bara struntat i det. Jag har faktiskt aldrig haft en hudvårdsrutin?!) Men huden har aldrig mått sämre än nu. KRAMSS