Hej alla gottesugna ♥
Häromdagen var det Fredricks (min) tur att baka till jobbet och den här gången blev det inget mindre än banan- och chokladkaka! Så smarrigt att jag var nära på att äta upp smeten innan den ens kommit in i ugnen.
Och enkel att göra var den, så varför inte dela med mig av receptet? 🙂
Allt ni behöver göra är att mixa, blanda och skjuta in i ugnen!
Du behöver:
Kakan: 150 g smör, 1 1/2 dl vispgrädde, 1 mogen banan, 3 ägg, 3 dl socker, 1 msk vaniljsocker, 1 dl kakao, 2 tsk bakpulver, 4 dl vetemjöl.
Glasyren: 100 g mörk choklad, 150 g mjukt smör, 1/2 dl kakao, 1 msk vaniljsocker och 2 dl florsocker.
Såhär gör du:
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Smält smöret och blanda i grädden. Mosa och rör ner bananen.
3. Vispa ägg, socker och vaniljsockret pösigt.
4. Blanda de torra ingredienserna och vänd försiktigt ner i äggblandningen.
5. Häll smeten i en långpann, ca 25 x 35 cm.
6. Grädda i nedre delen av ugnen 20-25 min. Låt svalna.
7. Glasyren: Smält chokladen över ett vattenbad och låt svalna något. Vispa ihop med smöret och tillsätt sedan kakao, vanilj och florsocker. Häll glasyren över kakan och garnera med kokos. Smarrigt!
Jag glömde ju fota kakan när den var klar så då fick jag be min kära make att fota den på jobbet istället 🙂
Receptet kommer ursprungligen härifrån.