Göteborgsmamman

Banan- och chokladkaka.

Hej alla gottesugna ♥

Häromdagen var det Fredricks (min) tur att baka till jobbet och den här gången blev det inget mindre än banan- och chokladkaka! Så smarrigt att jag var nära på att äta upp smeten innan den ens kommit in i ugnen.
Och enkel att göra var den, så varför inte dela med mig av receptet? 🙂
Allt ni behöver göra är att mixa, blanda och skjuta in i ugnen!

banan- och chokladkaka

Du behöver: 
Kakan: 150 g smör, 1 1/2 dl vispgrädde, 1 mogen banan, 3 ägg, 3 dl socker, 1 msk vaniljsocker, 1 dl kakao, 2 tsk bakpulver, 4 dl vetemjöl.
Glasyren: 100 g mörk choklad, 150 g mjukt smör, 1/2 dl kakao, 1 msk vaniljsocker och 2 dl florsocker.

Såhär gör du: 
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Smält smöret och blanda i grädden. Mosa och rör ner bananen.
3. Vispa ägg, socker och vaniljsockret pösigt.
4. Blanda de torra ingredienserna och vänd försiktigt ner i äggblandningen.
5. Häll smeten i en långpann, ca 25 x 35 cm.
6. Grädda i nedre delen av ugnen 20-25 min. Låt svalna.
7. Glasyren: Smält chokladen över ett vattenbad och låt svalna något. Vispa ihop med smöret och tillsätt sedan kakao, vanilj och florsocker. Häll glasyren över kakan och garnera med kokos. Smarrigt!

banan- och chokladkakaJag glömde ju fota kakan när den var klar så då fick jag be min kära make att fota den på jobbet istället 🙂
Receptet kommer ursprungligen härifrån. 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.