Göteborgsmamman

HeyKiddo & att anlita en barnvakt eller nanny.

Inlägget är i samarbete med HeyKiddo.och är publicerat den 30 januari 2022.

Hej på er

Hoppas ni mår bra.
Grannpojken och Elises bästa vän var precis här och lämnade en hej-då-present till henne för att vi flyttar nu i veckan som kommer. Där och då kände jag bara hur det brast för mig. Jag log tillbaka och pratade med dem utan att verka påverkad, men inom mig storlipade jag. Efter att han gått smsade jag hans mamma och vi pratade länge om hur konstigt det skulle kännas när vi lämnade. Samtidigt som jag redan känner ett enormt tomrum så vill jag blicka framåt och pratar med mig själv om hur det kommer bli bra. Det kommer bli jättebra på det nya stället, men även för mig känns det konstigt att inte känna någon på ”nya stället”. Men det blir bra, för vad är alternativet? Jag känner att jag tror det var meningen att Fredrick skulle få ett nytt jobb för att vi skulle få vidga våra vyer. Jag längtar efter att få uppleva nytt och uppleva mer och tror det här är en bra början. Vad är det värsta som kan hända? Vi flyttar tillbaka. Det är allt och för mig är det inget konstigt. Jag ser verkligen, verkligen fram emot att flytta och det här kommer bli ett riktigt äventyr för oss. Ett BRA äventyr med massor av nytt! Det är så lätt att man fastnar i vardagen och för oss tror jag på en stor förändring för att vi ska få göra något alldeles nytt. Det kommer bli SÅ BRA – det är jag säker på ♥ (MEN vad jag kommer sakna alla här i vår närhet. Alla som gör vardagen till just VARDAG!)

MEN det var inte det vi skulle prata om idag! Eller delvis, för det är just vardagen jag vill gå in på.
Det här inlägget är ett samarbete med HeyKiddo och jag vill berätta om en barnvakt jag hade när jag var liten. Mamma var ensamstående och ibland underlättade det för henne att ha hjälp med hämtningen på förskola och skola, men även för att få lite egentid då och då. Vi hade en FANTASTISKT barnvakt som jag minns så tydligt än idag, men henne svarta kofta och pärlemofärgade knappar. Tänk vad hon gjorde mycket ändå? Det var inte jättemånga gånger, men de gångerna vi träffade henne så var hon helt fantastisk. Om hon skulle läsa detta idag så vill jag säga TACK för alla minnen. Helt fantastiska minnen.

HeyKiddo är en tjänst där ni kan anlita en nanny som är utvalda, kontrollerade och säkerhetsutbildade för att kunna garantera trygghet och hängivenhet. Deras ambition är att möta varje familjs behov, tider, språk och önskemål. Tillsammans med föräldrarna skräddarsyr de en plan för kontinuerlig eller tillfällig barnpassning. De strävar efter aktiva och lekfulla möten för att relationen mellan barn och nanny ska präglas av glädje och utveckling. Det ska helt enkelt vara KUL att ha en nanny från HeyKiddo!

HeyKiddo har flera syskonbolag som verkar för familjelivet och barnen, vilket jag tycker känns helt fantastiskt. Kanske har ni hört om dem förut? Studdybuddy för mattehjälp, MyAcademy för läxhjälp och HelloClean för hemstädning. Har ni testat eller hört om någon av dessa tidigare? 🙂

Så vad kostar det att ha en nanny?

Sporadisk hjälp: fr. 170 kr/h
Regelbunden hjälp fr. 145 kr/h
Daglig hjälp: fr. 135 kr/h

Jag tänkte att jag skulle samla några frågor och svar som ni kanske har där hemma när ni läser det här. Frågor och svar som HeyKiddo får till sig 🙂

Vilka krav har ni på era nannies?
Alla våra nannies är utbildade internt och har genomgått hjärt och lungräddning. Dessutom har de erfarenhet av barnpassning sedan tidigare.

Som kund kan man även ha särskilda önskemål, t ex att nannyn kan ett visst språk eller har erfarenhet av diagnoser som autism eller ADHD.

Hur fungerar lämning och hämtning på förskola/skola?
Våra nannies kan både lämna och hämta ditt/dina barn på skolan eller förskolan. De kan även lämna på träningar eller dylikt.
Men kom ihåg att våra nannies inte är bilburna. Så det bör vara promenadavstånd eller bra kommunikationer.

Vart har ni barnflickor?
Hey Kiddo har barnflickor i hela Stockholm, Göteborg och Malmö. Vi växer dock så det knakar så när den här texten är publicerad så kanske vi även finns i Haparanda.

Är det tryggt att ha en barnflicka?
Ja absolut. Samtliga barnflickor har erfarenhet av barnpassning, har genomgått en ordentlig rekryteringsprocess och är kontrollerade i alla relevanta register. Dessutom har de gått en utbildning inom hjärt- lungräddning.

Har ni själva haft barnvakt eller nanny för era barn eller när ni själva var små? Dela gärna med er! 🙂 

Nu ska vi fortsätta packa!

Kram.

heykiddo heykiddo nytt träningsmärke & bildbomb

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!
Kommentera (4)

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
Se fler...