goteborgsmamman

Göteborgsmamman

Annons

Här slutas inget.

Hej på er godingar!

Bloggen har flyttat lite på sig – ni trodde väl aldrig att jag skulle sluta blogga? :)
Nu hittar ni mig på www.goteborgsmamman.se – hoppas ni fortsätter följa med på vår resa och mot nya äventyr!

Kram på er.

DSC06923

Annons
Kommentera (0)

Kommentera

Grattis min älskade 2åring.

God morgon!

Åh, den här morgonen började så fint. Elise fyller två år idag och när jag kände att hon började vakna till lite imorse så sprang jag in till Fredrick och viskade att vi måste sjunga! Jag smet in i köket, hämtade paketen och mötte honom i hallen (han har aldrig varit så snabb upp, haha). Fredrick öppnade dörrarna till sovrummet och vi började sjunga. Elise vaknade till och log – precis som om hon förstod att det var hennes dag (eller för att hennes föräldrar trodde de skapat världens grymmaste duo-band). Hon fick syn på paketen och öppnade dem så snabbt hon kunde. Favoriten blev nog ändå rittavlan som hon inte ville släppa taget om när det var dags att gå till förskolan.

Nu har vi lämnat henne och jag och Julia har myst en stund på stadsbiblioteket. Nu sover hon och jag sitter med en varm kopp kaffe på Espresso House. Visst är det kyligt ute idag? Det känns att hösten är här och jag tycker att det är så mysigt!
Att bokmässan pågår den här veckan ger det hela lite mer september-feeling.

Dags för mig att plugga lite, sen funderar jag på sushi till lunch. Var hittar man den bästa sushin i Göteborg?

Hoppas ni mår bra och får en fantastisk dag!

Kram.

FullSizeRender-2 FullSizeRender-3 FullSizeRender-4 FullSizeRender-5

Annons
Kommentera (1)

Kommentera

Se fler...

Presentinslagning och kommande roligheter.

Hej på er!

Herregud, förlåt för den kassa uppdateringen idag, men dagen har gått i ett och Julia har precis somnat efter mycket om och men. Jag har lyckats slarva bort alla hennes hundra nappar och fick ta fram en av Elises gamla. De ser dock alldeles för olika ut och Julia är av den kräsnare nappanvändaren. Hon somnade i tårar och jag stod alldeles handfallen. Stackars lilla tjej.

Idag lämnade jag Elise på förskolan vid 9 och sedan åkte jag direkt för att möta upp mamma i mormors lägenhet. Fredricks föräldrar passade Julia ända fram till klockan 14 när jag kom tillbaka hem med Elise igen. Det fick mig att tänka på hur lyckligt lottade vi är med våra föräldrar i närheten. De ställer alltid upp och är fantastiska med barnen. Det blir lätt att man tar det för givet för stunden, men alla har inte sina nära och kära så nära som vi har. Att jag dessutom fått världens finaste svärföräldrar på köpet är lite grädden på moset. Skulle Fredrick få för sig att lämna mig så kan han glömma att jag lämnar dem – då tänker jag ansöka om delad vårdnad.

Hursomhelst! Idag blir det ugnspannkaka till middag! Grannens döttrar knackade på igår och bad mig hjälpa dem att ta ut maten och det doftade gott i hela lägenheten. Att vi skulle äta det idag blev därför ett faktum! :)
Annars ska jag försöka slappna av lite här hemma och ha en lugn kväll med presentinslagning – en viss liten dam fyller ju hela 2 år här imorgon …

Hoppas ni mår bra! Det blir lite förändringar och stora nyheter här inom kort så blir det tyst i dagarna så vet ni varför :) Men för tyst blir det inte – det kan jag lova! :)

Kram.

DSC03692

// Imorgon är det hennes dag! Som JAG längtar, haha! //

Annons
Kommentera (2)

Kommentera

Se fler...

Q/A – svar på era frågor.

Men herregud! Går igenom lite inlägg från utkast-mappen där jag samlar sånt som ska upp, men inte just nu. Så inser jag att frågorna från frågestunden fortfarande ligger här och dammar och det var ju ett tag sen vi hade den! Förlåt! Här kommer svaren :) 

Kram! 

Så himla skoj att få svara på era frågor! Fråga gärna mer om det är något ni undrar :)

Vad har du för favoritmatställen i Götet?

Oj, vilken svår fråga – ändå klagar vi över hur få lättåtkomliga ställen det finns här i Göteborg varje gång vi äter, haha. Man blir lätt bortskämd när det finns många alternativ!
Men jag måste säga att favoriterna är Tugg Burgers (surprise, surprise!), Adams café på Frölunda torg, Fresh vid Järntorget och Efessos Taverna uppe vid Chapmans torg i Majorna.

Hur träffades du och din kille?

Haha, denna fråga – jag älskar den och jag älskar vår historia! Fredrick var min chef från första början. Både han och jag är väldigt skötsamma och lät det inte påverka jobbet. I över 1 år smög vi omkring, men sen var det dags för oss att bli officiella – och mig att byta jobb, haha.

Hur upplevde du amningen första gången? 

Samtidigt som det föll sig naturligt att lägga Elise vid bröstet efter förlossningen, så letade jag efter den där ‘helt otroligt mysiga känslan’ som alla pratade om. Jag förväntade mig något helt annat, men istället låg hon liksom bara där. Jag kunde slappna av lite mer och inmundiga känslan med Julia – då tyckte jag det var riktigt mysigt! Jag tror det är viktigt att inte ha förväntningar på hela amningen – antingen går det eller så går det inte och båda är helt okej!

Hur fungerade det med hunden när ni fick barn? Hur reagerade den, vad gjorde ni och hur har det gått efteråt? 

Emmy var hos mamma de första två veckorna efter att Elise föddes. Tilläggas ska att Emmy är en Prazsky Krysarik – ett släkte till Pinscher vilket ofta är en skällig och ganska ettrig ras. Emmy är exakt likadan, men väldigt älskvärd mot familjen. När Elise kom så höll sig Emmy på avstånd i ett par månader. Hon ville inte vara nära bebisen när bebisen inte ens hade kontroll över sig själv. Efter ett par månader blev Elise lite mer med och började röra sig – allt med tiden tyckte de om varandra mer och mer och nu blir Elise överlycklig när Emmy leker med henne.
Mitt tips är att inte pusha varken barnen eller djuren. Låt dem suga in omgivningen och omställningen, men ha självklart koll så att inte bebisen gör något omedvetet som hunden kan reagera på :)

När du tränade under första graviditeten – hur gjorde du? Körde du på som vanligt eller anpassade du dig?

Du kan läsa hundra böcker, gå på femtio mammayogapass eller fråga runt hur du ska träna, men ha i åtanke att alla är olika. Alla kroppar funkar på olika sätt, tål olika mycket och är olika uthållig – även när du är gravid. Ta det lugnt, pressa inte till max, men viktigast av allt är att känna efter. Gör inget som gör ont eller som känns obehagligt!
Med Elise gymmade jag som vanligt (förutom de riktigt tunga lyften) och sprang samma dag vattnet gick. Med Julia tog det stopp redan i vecka 11 när jag kände en tyngd ner mot underlivet – då vågade jag inte mer för att det kändes allt för obehagligt. Sånt känner man :)
Jag tränade i vanliga kläder!

Är du ifrån Göteborg ursprungligen? 

Precis i utkanten av Göteborg – mellan Göteborg och Kungsbacka kan man säga :)

Vad jobbar du med när du inte är mammaledig?

Innan jag gick på mammaledighet jobbade jag på en ekonomiavdelning på ett marinföretag, men nu är tanken att sadla om och köra på som mäklare efter mammaledigheten och efter att studierna är klara!

DSC06813

Annons
Kommentera (0)

Kommentera

Min favorit med hösten.

Alltså, finns det något godare än satsumas? Här hemma trycker vi i oss ett par stycken om dagen när det är säsong. Perfekt sätt att få i sig C-vitamin och kanske, kanske, KANSKE slippa dagissjukan nu i vinter ;)

Kram!

DSC06956

// Höstens höjdpunkt! //

Annons
Kommentera (0)

Kommentera