Göteborgsmamman

Ränder på tänderna och vad man gör åt det.

Hej på er ♥

Hoppas ni mår fantastiskt! Jag måste få dela med mig av gårdagens upplevelse till er. Ett genuint tips helt enkelt!

Förra året blekte jag tänderna sådär lagom ofta och det var så fint, men när sommaren kom så upptäckte jag mörka streck på mina framtänder och allt med tiden så blev de bara starkare och starkare. Jag var helt hundra på att detta på något sätt berodde på blekningen, men det var det inte. Stället där jag blekt mina tänder på använder en skonsam blekning vilket egentligen gör det ännu konstigare – man vet helt enkelt inte vad ränderna kommer ifrån.

Panikslagen som jag blev så mailade jag min tandläkare Miguel på Göteborgs Tandläkargrupp. Han bokade in en tid för mig där jag skulle få prata med tandblekningsspecialisten hos dem, Sana, och även passa på att göra mitt vanliga besök samtidigt. Så jag kom dit igår och hade inga direkta förhoppningar. Jag kanske skulle få leva med de här ränderna och jag tillät mig inte hoppas på för mycket helt enkelt. På bilden nedan ser ni hur det såg ut i somras. Efter det blev det bara värre och värre tills jag ärligt talat började tänka på det när jag log. Det blev verkligen ett ytligt problem..

Sana började med att titta på tänderna och sen skrapa lite på de mörkare delarna.
-”Det försvinner om jag tar i lite med skrapan” sa hon och vi kom överens om att göra den vanliga undersökningen först och sen avsluta med polering för att se om det kunde hjälpa. Sana frågade om jag är en nagelbitare eftersom hon kunde se lite samma sak hos barn som bet på sina naglar. Jag är ju ingen nagelbitare så jag kunde inte direkt svara ja där tyvärr, vilket fick henne att fortsätta undra vad det berodde på.

Efter att de fixat med tänderna en stund (är det bara jag som ÄLSKAR att vara hos tandläkaren?!) så reste hon upp min stol och tog fram en lite spegel.
-”Är du beredd?” Frågade hon och log. Jag vågade inte ens hoppas utan tog upp spegeln mot mina tänder. Jag vill gråta. Det kändes helt obeskrivligt att titta på mina tänder och att det var helt vita. Hon fick en mental bamsekram och jag fullkomligt studsade ut från kliniken – obeskrivligt glad över vad hon lyckats åstadkomma!

Vad ränderna berodde på vet man inte riktigt. Jag har inte ändrat någon kost, dricker inga konstiga drycker, snusar inte, röker inte eller gör något annat som hade kunnat ge fläckarna. Men med poleringen gick de bort och för det är jag evigt tacksam.

Jag kan verkligen rekommendera Göteborgs Tandläkargrupp både som klinik och för råd. De är helt fantastiska och har under alla år varit så välkomnande! Starkt tips från mig till er denna tisdag 🙂

Kram.

Här nere ser ni före och efter. 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.