Göteborgsmamman

ÄNTLIGEN FREDAG!

ÄNTLIGEN FREDAG ♥

Hej på er! Ni som följt mig ett tag vet att jag haft lite svårt för helgerna. Inte svårt så, men jag gillar vardagen och att jobba. Att driva eget gör också att – utöver att man vill jobba hela tiden – det blir lite svårt att koppla av och koppla bort jobbet. Man ”ska bara” gör de där små uppgifterna hela tiden för att göra kalendern ren inför kommande vecka, istället för att faktiskt låta det vara, stänga av och låta mailen vara.

De senaste veckorna har jag dock känt att YES nu är det dags att göra fritid! Vädret var underbart förra veckan och ska vara fint denna helgen också så vi ska passar på att vara ute så mycket det bara går. Jag ska stänga ner datorn och bara vara i nuet som är.

I veckan pratade jag med en kund till mig. Hon är från sydamerika och vi pratade mycket som skillnaderna här och där. Jag frågade vilken den största skillnaden var och hon svarade med att:
-”Ni svenskar har oftast så svårt att vara glada för det ni har.” Jag tittade undrande på henne och hon fortsatte:
-”Ni vill hela tiden ha mer och är födda med driv. Men det kan också bli att ni inte stannar upp för att se vad ni har just nu, att släppa tankarna på att sikta mot högre lön, bättre jobb, större hus, finare bild och bara låta tacksamheten infinna sig.” 

Jag kan inte riktigt släppa de där tankarna och tänkte hur rätt hon hade. När jag ser mig själv så vill jag så mycket – jag vill hinna med allt jag drömmer om och jag suktar hela tiden efter mer.
För ett par veckor sedan vann Fredrick och jag en budgivning på en tomt. Vi var glada och började planera för husbygge. Men så kom dagen när vi skulle skriva papper och Fredrick frågade mig:
-”Tycker du vi verkligen gör rätt?” Vi insåg att vi så gärna ville ha hus, men kände att läget inte var för oss. Barnen skulle inte kunna leva så som de gör här idag, vi skulle inte ha gångavstånd till förskola/skola och även om det bodde massa barn där så skulle vi behöva flytta från deras nuvarande vänner.

Jag vet inte riktigt vart jag vill komma med det här inlägget, men jag antar att det är någon ”lev nu och gör det som DU vill”. Våga säga nej, ändra dig, satsa, kämpa och NJUT längs med vägen. Livet ÄR kort och vi förtjänar alla att vara sådär löjligt lyckliga 🙂

Hoppas ni får en magisk helg och happy friday till er alla!

Kram.

mammablogg

Här satt jag i solen och åt lunch i måndags. Alltså, vad gör solen och mörkret med en egentligen? Det räckte med att par solstrålar så föddes man på nytt! 🙂 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.