Göteborgsmamman

Fajita kycklingbowl med vitlöksris och limedressing.

Inlägget är i samarbete med HelloFresh

Hej på er ♥

Hur mår ni? Jag sitter här och betar av lite jobb, mail och förbereder mig för en ny arbetsvecka.
Vi har precis ätit middag här hemma och det var – för att citera Elise – ”den godaste middagen någonsin”!
Det var verkligen så otroligt gott och väldigt fräscht när man vill ha en middag som inte lägger sig som cement i magen.
Så visste är det klart att jag ska sprida detta receptet vidare! 🙂

För att berätta lite om HelloFresh först så är detta ett företag med målen att du ska spara pengar, att du ska få högsta kvalité på varorna i din kasse och att man samtidigt får exakt så mycket mat man behöver för att minska på matsvinnet och riskera att resterna slängs. Jag kan säga att dagens middag var beräknad på 4 personer och med 3 barn och 2 vuxna så var det precis lagom för oss. Vi fick ett par kycklingbitar över, men allt annat försvann i ett nafs. Den kycklingen går ju att använda till nästa middag! 🙂

När du beställer sin matkasse från HelloFresh så får man välja på klassiskt, familjevänligt, vegetariskt eller snabbt och enkelt. Du får även klicka i hur många personer ni är i hushållet samt hur många recept ni vill ha per vecka för att de ska kunna räkna ut pris per portion 🙂 De ger dig receptförslag baserat på din profil, men du har alltid möjligheten att välja mellan 12 olika recept i veckomenyn. Det är verkligen supersmidigt och jag älskar att det finns så många val 🙂

Nu till dagens recept! HelloFresh har jättemånga bra recept på sin hemsida och vi valde idag att testa ett som heter Fajita Kycklingbowl med vitlöksris och limedressing. Det var sååå gott!

Fajita Kycklingbown med vitlöksris och limedressing.

 

Du behöver (4 pers):
1 röd paprika
1 gul paprika
1 st rödlök
1 burk majs
4 st vitlöksklyftor
200 g basmatiris
600 g kycklingfilé
1 st lime
1 påse koriander
150 g gräddfil

Såhär gör du:
1. Sätt ugnen på 220 grader. Kärna ur och skär paprikorna och löken i strimlor.
2. Lägg paprikorna, löken och majsen på en plåt och ringla över lite olivolja, salt och peppar. Rosta i ugnen på 20-25 min.
3. Finhacka/press vitlök. Hetta upp smör och en skvätt olivolja i en kastrull och tillsätt vitlöken. Låt fräsa en stund innan du tillsätter vatten och ris. När det börjar koka, sänk till låg värme och låt sjuda i 10 min. Stäng av och låt stå med lock 10 min till.
4. Stek kycklingen i stekpannan.
5. Riv en nypa limeskal (tvätta limen först ordentligt!). Blanda gräddfil, limeskal och en generös skvätt limejuice i en skål. Krydda med salt och peppar.
6. Nu är du faktiskt klar! Lägg riset i botten av en skål, på med kyckling, grönsaker och toppa med såsen och koriander. MUMS! Smaklig måltid!

Hoppas ni får en fin kväll. Här ska vi bara ta det lugnt och ladda upp för en ny vecka.

Kram.

Fajita kycklingbowl Fajita kycklingbowlSå, så gott! Ni måste testa! 🙂 

Inlägget är i samarbete med HelloFresh
Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.