Göteborgsmamman

Rabarber- och jordgubbspaj med vit choklad.

God morgon söndag ♥

Har ni sovit gott? 🙂 Tänk att ni ändå är ett par stycken som får sovmorgon imorgon också – att ni äntligen fått semester! Jag har 4 dagar kvar och med all packning och sånt kvar så blir det väl allt annat än just ledighet, men som jag längtar till att vi får köra genom Tyskland och sikta mot Italien. Har ni bilat genom Österrike och Italien någon gång? Det är ren och skär m-a-g-i och något alla borde sätta upp på sin bucketlist. Och tro mig – det går att göra med barn också 😉

Idag är det söndag och här hemma brukar söndagar innebära bakning! Vi har fram till semestern ett stopp på godsakerna, men efter semestern lär jag vilja återinföra denna tradition igen 🙂
Så till er som inte har något bakförbud så har jag ett riktigt smarrigt sommar recept att dela med mig av, nämligen Rabarber- och jordgubbspaj med vit choklad. Visst lät det smarrigt? Och bättre blir det! Här kommer receptet 🙂

Du behöver:

200 g rumsvarmt smör
4 msk socker
3 dl vetemjöl
3 dl havregryn
4 msk ljus sirap för knäckigheten!

1/2 l jordgubbar
1/2 l rabarber
0,5 dl socker
1 msk potatismjöl
50 g vit choklad

Såhär gör du:

Skiva rabarbern och jordgubbarna och lägg dem sedan i en pajform. Häll i socker och potatismjöl och blanda om ordentligt. Potatismjöl hjälper till att inte göra pajen lika vattnig efteråt när vätskan lämnat rabarberna.
Riv vitchoklad och häll över.
Blanda sedan alla ingredienserna till smuldegen och häll över pajen.
Grädda i ugnen på 200 grader i 25 minuter eller tills pajen fått en härlig färg. Servera med vaniljsås, grädde eller glass!

 

Ha nu en fortsatt skön söndag och njut av livet!

Kram.

Rabarber- och jordgubbspaj med vit chokladRabarber- och jordgubbspaj med vit choklad Rabarber- och jordgubbspaj med vit chokladRecept på rabarber- och jordgubbspaj med vit choklad – mums!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Nazima

    Men, åh så gott det lät! Har både rabarber från trädgården och jordgubbar från när jag o kidsen var på självplock i frysen. Så denna åsk blev jag helt klart sugen på att prova.
    Ha en underbar semester i Italien!
    Kramar