Göteborgsmamman

Hur uppfanns kladdkakan?

God morgon ♥

Hur mår ni? Här hemma har Elise haft feber inatt och Emilia vaknade krasslig imorse så idag blir vi hemma. Jag hade tänkt fixa massor här hemma, men just det där med tvätt och städ går ju faktiskt att göra även om barnen är med 🙂 Det som inte går men som jag tänkt göra är att rensa bland tjejernas leksaker. Enough said – det går ju bara inte. Det spelar ingen roll om det är saker de inte lekt med på år och dar – så fort jag håller i något så vill de såklart leka med just den. Så det får vänta – även om jag sett fram emot att få rensat bort lite 🙂

Jag fick en rolig kommentar från Conny imorse. Han funderade på hur kladdkakan kom till och jag kunde såklart inte låta bli att leta upp det. Det finns en teori om att kladdkakan kommer från när en kvinna i Örebro – Gudrun Isaksson – 1938 skulle baka brownies. Bakpulver var svårt att få tag i på den tiden och därför blev kakan flytande och kakan var född.
Onödigt, men kanske lite roligt, vetande denna morgon! 🙂

Igår var det ju barnkalas. 3 snabba timmar spenderade vi på Lek & Buslandet ute på Backaplan. Elise och jag gick dit (Elise åkte vagn dock) och gick hem. Just som när vi kunde se hemmet så kom även regnet. Jag sprang och Elise tjöt av skratt, haha.
Hemma mötte vi upp Fredrick och hans mamma som rensat ut vårt porslin. Det är just den där typ av rensning som jag känner att jag inte hinner med och det var otroligt uppskattat. Jag tror jag är inne i ett sommarstäd här hemma. Jag vill bara dra ut allt och slänga det som inte används. För varför ska man ha så mycket saker egentligen? Då är det ju bättre att ge det till någon som verkligen kommer att använda det, inte sant?

Nej, om man skulle ta och sätta igång lite här hemma. Julia och Emilia är vakna, men Elise sover fortfarande. Hade jag inte väckt henne på morgonen så hade hon utan problem kunnat sova till lunch.

Ha en fin dag hörni! 🙂

Kram.

mammablogg mammablogg mammablogg mammablogg mammablogg mammabloggJag har helt glömt att ta bilder de senaste dagarna! Här kommer därför ett par från förra veckan 🙂 Hoppas det är okej ändå – det är ju trots allt lite bilder ;D ! 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.