Göteborgsmamman

1 års present – världens härligaste tips!

Någon som vill ha tips på en bra 1 års present? ♥

Hej på er! Okej, så det här presenttipset passar egentligen precis vem som helst – det är väl just det att det kallas för en ’pekbok’ som gör det mer anpassat till de mindre barnen, eller hur?
Men till dig som vill ge bort en personlig 1 års present så kommer tipset här.

Jag satt länge och funderade på vad vi kunde köpa till Emilia i födelsedagspresent nu när hon blev 1. Vi har alldeles för mycket saker här hemma och saker hon kanske tycker är kul nu är inte roliga nästa vecka. Trots det så köpte jag en liten plingande telefon till henne, men ville samtidigt ha något som blev som ett litet minne. Något som både var kul nu och om den fortfarande var hel när hon blev äldre.
Så hittade jag den här pekboken.

Jag var ute i sista sekunden med min beställning och mailade företaget (Fotoklok.se) i hopp om att få den påskyndad något. (Jag vet – jag gör sånt! Det skadar ju inte att fråga tänker jag?)
Jag fick svar inom bara ett par timmar där de skrev att de skulle försöka så gott det kunde. Tyvärr kom den tack vare Postnord inte fram till hennes födelsedag, utan igår – men det gör ju inte heller något. De försökte ju och det är bra service tycker jag! 🙂

Det var enkelt och riktigt roligt att designa den här boken. Man fick välja layout och 17-18 bilder om jag inte minns fel. Dessutom kunde man lägga till små bilder så som hjärtan, palmer, flickor/pojkar, skor, pratbubblor osv samt text under varje bild. Så gulligt!

Personligare än så blir det inte 🙂

1 års present 1 års present 1 års present 1 års present 1 års presentTill och med storasystrarna tyckte att boken var en tiopoängare! 🙂 

Här har ni några andra tips på riktigt fina prylar som kan tjäna som 1 års presenter till både pojke och flicka. En stor del av urvalet kommer från denna present-sida.

1-ars-presenter-tre-exempel-inledningsbild

1. Litet krypin

1-ars-present-tips-1-jabadado-tipitalt

Det är verkligen trendigt med tipitält som detta från Jabadabado, och det är inte så konstigt. De är ju hur söta som helst! Just detta är extra bra eftersom det har ett fönster så att man kan leka tittut och dessutom kan man fästa upp ingången till tältet med kardborreband så att det håller sig öppet. Det här är både en leksak och en inredningsdetalj, så både barn och mamma blir glada för den här presenten!

 

2. Fint plocktorn

1-ars-present-tips-2-plocktorn

Här har vi ett plocktorn gjort av gummiträ med trevliga färger. Det hjälper barnet att utveckla finmotoriken och koordinationen. En riktig klassiker i lite ny tappning från Kids Koncept (modellen heter plocktorn Neo) som gör sig fint på hyllan i barnrummet.

 

3. Tjusig luftballong

1-ars-present-tips-3-luftballong

Den här trevliga luftballongen är en fin dekoration som gör barnrummet extra mysigt. Det medföljer små pappersfigurer men för att få lite omväxling kan man alltid låta ett litet gosedjur ta en tur i det blå! Modellen kommer från Bloomingville Mini.

 

4. Trafikmatta 2.0

1-ars-present-tips-4-trafikmatta

En matta med små vägar där man kan låta leksaksbilarna köra är ju en riktig klassiker, men ärligt talat så är de ofta inte särskilt snygga. Den här mattan från Kids koncept är däremot är mycket mer minimalistisk, vilket gör att man kan bygga upp ett eget landskap med klossar, små hus och andra leksaker. Och när man inte leker med den så är den bara en väldigt snygg matta!

 

5. Söt lammgunga

1-ars-present-tips-5-lammgunga

Gunghästar har vi alla haft någon gång, men har du någonsin sett ett gunglamm? Om inte så är det på tiden! Detta gunglamm är det ultimata husdjuret. Det gör lite väsen av sig men är en lojal, mjuk och ullig vän. Ditt barn kommer att älska det! (modell från teddykompaniet)

 

6. Åttaarmad kompis

1-ars-present-tips-6-gosedjur-blackfisk

Bläckfiskar är riktigt coola och intelligenta. Och mjuka och gosiga med ett leende på läpparna. Eller ja, kanske inte ute i naturen, men just det här gosedjuret då alltså! Det har något av det mjukaste tyg jag någonsin känt på och är riktigt gulligt. En vinnare hos barn och vuxna som också kommer från Teddykompaniet.

 

7. Vår lilla stad

1-ars-present-tips-7-Godzilla

De bästa leksakerna är prylar som man kan använda till många olika sorters lekar och som får igång fantasin och kreativiteten. Och det gör verkligen de här små husen från Mini Empire! Ju äldre ditt barn blir, desto mer kommer det komma på att man kan göra med dem. Bli inte förvånad om de går från att bara vara byggklossar till att vara en stad som blir attackerad av Godzilla om några år!

 

8. Två i en

1-ars-present-tips-8-dragvagn-med-byggklossar

Den här dragvagnen är en perfekt present till en ettåring. Det är nämligen inte bara en vagn, utan den kommer med ett antal byggklossar också. Barnet kan välja om den vill dra runt på klossarna eller kanske låta nallarna åka en liten sväng! Från Kids koncept.

 

9. Praktisk och lärorik

1-ars-present-tips-9-aktivitetsvagn

Den här aktivitetsvagnen från Jabadabado är en bra 1 års present om du vill hitta något som både är fint, roligt att leka med och som hjälper ditt barn med sin utveckling. Den är bra att använda som lära gå-vagn och barnet kan lägga sina leksaker i lådan på baksidan. På framsidan finns flera aktiviteter att välja mellan som utvecklar barnets motorik.

 

10. Gullig elefant

1-ars-present-tips-10-elefant-gosedjur

Den här lilla elefanten med sina stora ögon och söta snabel kan antingen användas som ett separat gosedjur eller sättas fast på dragvagnen med hjälp av magneter så att ditt barn kan dra runt den överallt. Den är så söt så man smäller av! Från märket Done by deer, modellen heter ‘Pull along Elphee Blue’.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Therese

    Hej!
    Gud så fin fotobok! Jag har försökt göra en men kan inte lägga till pratbubblor, hjärtan etc. Det blir bara runda bilden på varje sida med några få ord undertill.. vilken variant är det du använde? Förstår om du inte minns, det var ju ett tag sedan hehe..
    allt gott!

    1. goteborgsmamman

      Hej Therese,

      Åh, jag hade så gärna hjälpt dig, men det ser ut som om de ändrat lite sedan jag själv beställde Emilias bok .. :/
      Hade jag varit dig så hade jag mailat och frågat – det kanske har lite bra tips till dig! 🙂

      Kram <3