Göteborgsmamman

Barnsäkerhetens dag & baklängesmarschen.

I samarbete med Volvia.

Hej på er ♥

Idag är det den 3e maj och Barnsäkerhetens dag för 10e året i rad! Den här dagen anordnas av Volvia och NTF i hopp om att kunna sprida budskapet om hur viktigt det är att barnen får sitta baklänges i bilen till minst 4-5 års ålder. Sitter ditt barn bakåtvänt minskar risken för allvarliga skador med 90 % om ni skulle vara med om en krock. Sitter han/hon däremot framåtvänd fångas kroppen upp av bilbältet men huvudet kastas framåt och har endast nacken som kan ta emot stöten. Är barnet litet så kan kollisionen orsaka såpass allvarliga skador som en bruten nacke.

För att uppmärksamma detta anordnar förskolor Baklängesmarschen lokalt runt om i Sverige där de har olika lekar och pyssel för att på ett lekfullt sätt visa att de stöttar de här engagemanget. Den 3e maj är det hela 58.756 förskolebarn anmälda till årets Baklängesmarsch! Det är fantastiskt!
I år fick även Emma och jag chansen att få vara med och stolt visa att vi vill sprida budskapet vidare. Vi anordnade därför en baklängesmarsch i Slottsskogen förra veckan där barnen fick gå baklänges tillsammans med en medalj, ett diplom och en pysselbok som pris när de gick i mål. Ni skulle sett hur duktiga de var! 🙂 Tusen tack till alla ni som deltog – vilket engagemang!

Att åka bakåtvänt är hela 5 gånger säkrare för ett barn än vad det är att åka framåtvänd. Men hur vet man när det är dags att byta då? Ett barn har vuxit ur den bakåtvända bilstolen när ca 1/3 av huvudet sticker upp ovanför stolens rygg och att stolens kant därför är i höjd med barnets ögon. Först då är det dags för bältesstol. Var också uppmärksam på vilken viktgräns som gäller för stolen. Välj gärna en stol som räcker upp till 25 kg och tänk även på att det finns stolar som är större och anpassade för längre barn.

Anordnar era barns förskolor baklängesmarschen? 🙂 Om inte så tipsa gärna – det gjorde jag! Det är en uppskattad aktivitet både för barn och vuxna och med ett otroligt gott syfte. Man vet aldrig vad som kan hända i trafiken, men vi kan alltid veta att vi väljer det säkraste för våra barn.

Kör försiktigt!

Kram.

barnsäkerhetens dag barnsäkerhetens dag barnsäkerhetens dag barnsäkerhetens dag barnsäkerhetens dag
barnsäkerhetens dag barnsäkerhetens dag barnsäkerhetens dag barnsäkerhetens dag barnsäkerhetens dag barnsäkerhetens dagBilderna som kommer efter diplomen är tagna av fantastiska Therese. Tusen tack allihopa för en härlig förmiddag! <3

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.