Göteborgsmamman

Sockerfria chokladmuffins.

Hej gottegrisar ♥

I en månad har jag rensat sockernivåerna i kroppen nu och jag känner mig verkligen som en ny människa. Det var så välbehövt att få köra sockerfritt en månad och hädanefter ska jag verkligen tänka på känslan jag har nu för att känna efter om det är värt en sockerbakfylla dagen efter. Jag är så pigg och så alert att jag nästan undrar om jag är samma människa. Och hörni – efter bara en månad?!

Att äta sockerfritt kan nästan bli lite som en livsstil. Jag tror inte på förbud utan att man ska tänka 80-20. Alltså 80% bra mat som ger kroppen det den behöver och 20% vad man vill. Om man fortsätter på den hälsosamma biten när man har sina 20% är upp till var och en, men jag tycker aldrig man ska behöva känna skuld eller ånger efter att ha ätit/druckit något man tycker om men som kanske inte är det mest hälsosamma valet egentligen.

Med det sagt så vill jag ändå tillägga att godsaker inte måste vara onyttiga! Idag bakade jag otroligt goda chokladmuffins med chokladtopping som jag hittade grundrecept på här – helt utan det vita sockret och det vita mjölet. Resultatet? Smarrigt att det bara måste göras igen! 🙂

Och ni vet ju att jag gillar er så det är klart att ni ska få receptet! Här kommer receptet på sockerfria chokladmuffins! Hoppas ni gillar det!

sockerfria chokladmuffinsDu behöver:
Chokladmuffins
50 g smör, 2 ägg, 1 dl mandelmjöl, 6 msk vispgrädde, 3 msk sukrin, 2,5 msk kakao, 2 msk kokosmjöl, 0,5 tsk bikarbonat, 1 krm vaniljpulver.
Topping
130 g Mascarpone, 50 g sockerfri choklad, 60 g smör, 2 msk sukrin, 1 krm vaniljpulver.

Såhär gör du:
Muffinsen
1. Sätt ugnen på 175 grader och smält smöret
2. Blanda de torra ingredienserna till muffinsen i en bunke
3. Tillsätt grädde, ägg och smör
4. Fyll upp muffinsformarna till 2/3 och grädde mitt i ugnen i ca 20 min. Håll koll!
Toppingen
1. Smält smöret i kastrull och chokladen över vattenbad
2. Blanda smöret och chokladen och till sist Mascarponen till en jämn smet
3. Tillsätt vaniljpulver och sukrin – blanda väl
4. Spritsa på muffinsen när de svalnat

Smarrigt!

sockerfria chokladmuffins sockerfria chokladmuffins sockerfria chokladmuffins sockerfria chokladmuffinsSockerfria chokladmuffins! Så goda och ett härligt alternativ om man vill skippa det vita sockret och mjölet! 🙂

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.