Göteborgsmamman

Recension: test av BeSafe iZi Flex Fix bältesstol.

I samarbete med Jollyroom.

Är det dags för er att byta bilstol?

Att barnen ska åka baklänges så länge det bara går är otroligt viktigt, men till slut kommer den dagen när det är dags att byta till framåtvänd bilstol och till dig har jag ett tips på en fantastisk nyhet: BeSafe iZi Flex Fix i-Size bältesstol!

Den här stolen vann Innovation Award på Kind och Jugend 2017 i kategorin ”World of Travelling Kids”. BeSafe iZi Flex Fix är en av världens första i-Size godkända bältesstolar vilket innehär att den här bältesstolen uppfyllt de höga krav i alla produktionsled och håller en högklassig säkerhet för ditt barn.

BeSafe iZi Flex Fix

Montering
När vi testmonterade den här stolen i vår bil krävdes bara ett enkelt klick och så satt den fast. Tack vare färgindikationerna på sidorna kunde vi även avläsa om den då satt korrekt, vilket den gjorde. BeSafe iZi Flex Fix är byggd så, att du enkelt kan sätta tre stolar bredvid varandra i baksätet och den har många funktioner som ökar stolens säkerhet och komfort.

Funktion
Dels har vi kudden PAD+ som ger ett extra skydd mellan haka och bröst. Den gör att bältet inte på något sätt blir obehagligt för barnet. Kudden knäpps fast med tre knappar runt bältet och går därefter att reglera både upp och ner.
Vi har också SIP+ (Side Impact Protection+) som är ett extra skydd mot eventuella sidokollisioner.
Guiden på sidan av stolen visar dig även hur du placerar bältet korrekt.
Men inte nog med det: det finns ett specialutformat nack- och huvudskydd som ger ditt barn en bekväm position under sömn och samtidigt även god sikt runt omkring.

Ålder- och viktrekommendationer
BeSafe iZi Flex Fix har en maxvikt på 36 kg och åldersrekommendationen för just den här stolen är 4-12 år (100-150 cm). Kom dock ihåg att detta bara är rekommendationer och att ett barn bör åka bakåtvänt så länge som möjligt.

Pris
Den här bältesstolen ligger idag på 3295:- hos Jollyroom. Prisvärt för allt det man får med den här bältesstolen.

Mått
H64-82 x B44-52 x D42 cm

+ Justerbart nackstöd i höjd 
+ Sittpositionen kan justeras av barnet på egen hand
+ Dolt bärhandtag 
+ Lätt att montera
+ Tar lite plats
+ PAD+ kudde för ökad komfort
+ SIP+ för extra skydd mot eventuella sidokollisioner
+ Färgindikationer
+ Snygg
+ Prisbelönad 
+ Lätt
+ Avtagbar klädsel
+ Godkänd enligt ECE R129-02

BeSafe iZi Flex Fix BeSafe iZi Flex Fix BeSafe iZi Flex Fix BeSafe iZi Flex Fix BeSafe iZi Flex FixMin recension och test av BeSafe iZi Flex Fix kommer här! 🙂

 

I samarbete med Jollyroom.
Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
    1. goteborgsmamman

      Jag hade aldrig recenserat eller skrivit om produkten om jag inte tyckte den var bra 🙂 Då tackar jag hellre nej. Barnsäkerhet är viktigast för mig och jag skulle aldrig tumma på något som har med det att göra.
      Ha en fin helg!
      Kram