Göteborgsmamman

Grönkålschips.

Sugna på grönkålschips?

Jag har fått så många frågor om mitt nya och lite mer hälsosamma snacks, nämligen grönkålen – och nu måste jag bara dela med mig på hur jag gör! 🙂
Det som är så bra med grönkål är att de innehåller mycket fibrer och nyttiga vitaminer så som A och C, men också mineraler, kalcium och järn. En kalorisnål godsak som absolut kan njutas lite extra av!

För ett par år sedan – när grönkålschipsen gjorde sig ett ’namn’ i hälsomagasinen – så testade jag att göra det hemma. Men fy fasen vad det smakade! Rent utav vidrigt och det tog många år innan jag vågade testa det igen.
Men när jag satt för ett par månader sedan och beställde hem mat så fick jag se att grönkålen såldes färdighackad i påse och jag tänkte att nu blev det ju inte enklare för mig att testa på det igen (jag vet – sjukt lat som tycker att det är jobbigt att hacka kål själv, hahaha). Jag klickade hem 2 påsar för 40:- och inväntade dem.

 

Jag vet inte hur jag gjorde sist. Använde jag ingen olja? Inget salt? Eller lät jag dem inte bli sådär krispiga som är så gott? Idag smakar de inte i närheten av vad de gjorde sist och såhär enkelt gör du detta nyttiga godis 🙂

grönkålschipsDu behöver:
Valfri mängd grönkål (hackad eller så hackar du själv – inte jättejobbigt, haha), olivolja och salt.

Såhär gör du:
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Sprid ut grönkålen på ett bakplåtspapper och häll på lite olivolja och salt. Blanda om du vill.
3. Kör in i ugnen på ca 10 minuter – men håll koll – de bränns så himla lätt!

Njut, njut, njut av de krispiga grönsakerna! 🙂

grönkålschipsGrönkålschips – det nyttiga, hälsosamma godiset 🙂 Och så enkelt att göra att det inte finns några bortförklaringar till att iallafall testa!  

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.