Göteborgsmamman

När barnen blir sjuka.

I inlägget förekommer reklam för Jollyroom.

Good morning sunshines!

Har ni sovit gott? Mår ni bra? 🙂
I Göteborg är det grått, mulet och regnigt idag, men vad gör väl det! Tjejerna har fått nya regnkläder så de hoppar gärna i varenda vattenpöl som finns att hitta 😉
Regnkläderna hittar ni här, skaloverallen här, skaljackan här och Emilias overall finns här. Dessutom finns ju regnmössa & vantar här. Så himla fina och kommer i härliga pastellfärger. <3

Inatt sov Elise och Julia hemma hos farmor och farfar. När jag hämtade dem imorse hade de såå mycket att berätta och satt och tjattrade i bilen om allt de gjort. De hade ätit gröt till frukost (det händer aldrig hemma!) och Elise hade snott farfars plats i sängen så att han fick sova på soffan, haha. Dessa barn!

Igår kom svärföräldrarna förbi och tog ut Emilia på en promenad så att jag och Fredrick kunde vila ikapp oss lite efter en jobbig natt. Det var guld värt att bara få återhämta sig lite. Jag tog en kort promenad själv och köpte med mig bullar som tack på vägen hem.
När Emilia lagt sig för kvällen och alla åkt hem så tittade Fredrick och jag på film och bara mös. Bara var sådär som kan vara så härligt. När natten kom blev Emilia värre än tidigare och jag var uppe för att byta 4-5 st fulla bajsblöjor. Fulla med vatten. När hon vaknade imorse var hon alldeles matt och nu har vi fått en akuttid hos läkaren igen. Jag tycker så synd om henne 🙁 Vad sjutton ska vi göra? De hittar ju inget konstigt vare sig på prover eller röntgen.

Innan läkaren ska jag iväg med mamma och hjälpa henne välja ut nya glasögon. Sen läkaren då och sen ska tjejerna hämtas på förskolan och då är det ju nästan helg! Nu ligger min fulla fokus på att Emilia ska bli frisk.

Vad ska ni göra idag? 🙂

Kram.

skalkläder regnkläder regnkläder regnkläder
Lilla snuttan <3 Bli frisk nu! <3

I inlägget förekommer reklam för Jollyroom.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Veronika

    Hoppas ni hittar felet snart! Hur känns skaloverallen, är sugen på den till mina tjejer men lite rädd att den ska vara galonakigt. Vill verkligen ha en bra skaloverall som håller emot väta men andas bra. Behövs det så drar vi bara galon kläder utanpå.

    1. goteborgsmamman

      Hej goding! Jag tycker overallen känns väldigt slitstark och den är i polyester så inte sådär galonaktig som man kan tro 🙂 Den här är dessutom rätt tunn vilket är perfekt för större delen av året – då behöver man bara klä dem mer eller mindre påpälsat under 🙂 Kram <3

  2. Tanja Tinglöf

    Vidar har bajsat så sen en vecka tillbaka. Väldigt löst och cirka 4-5 gånger per natt. Vi har ju haft en släng av magsjuka som varat i 2 dagar. Så vet inte om det är samma han haft. Kanske er lilla också har en släng av något sånt?

    Krya på sig KRAM
    fa

  3. Tanja Tinglöf

    Vidar har bajsat så sen en vecka tillbaka. Väldigt löst och cirka 4-5 gånger per natt. Vi har ju haft en släng av magsjuka som varat i 2 dagar. Så vet inte om det är samma han haft. Kanske er lilla också har en släng av något sånt?

    Krya på sig KRAM

    1. goteborgsmamman

      Det konstiga är att Elise var magsjuk i slutet av januari och då blev Emilia lös i magen. Så vi har trott att det varit det, men när det höll i sig så länge sen så var vi tvungna att gå till läkaren – det är ju typ 2 månader sedan nu. Igår trodde de att det kan vara laktos – så nu testar vi ….
      Hoppas det släpper för Vidar snart också <3 <3 KRAM!

  4. Amal

    Åh vi har samma problem just nu, väääldigt många vattniga diarréer om dagen, tror min dotter har nåt magvirus/magsjuka nu och hennes känsliga mage blir 1000ggr värre än vanligt. Vi gjorde blodprov för ett par veckor sen men de visar inget, har tid hos läkaren nästa vecka för att diskutera nästa steg, Går din dotter ner i vikt? Har ni tagit sånt prov på tarmluddet?

    1. goteborgsmamman

      Åååh, suck. Jag lider med er. Vi var hos läkaren idag och eftersom vi tagit blodprov, bajsprov på gluten och nu även uteslutit förstoppning så är nästa steg nu att testa att ta bort laktos, alltså mjölksockret. Vi har köpt Sinlacvälling och ska testa det i 7-10 dagar.
      Inga prover på tarmluddet. Har ni gjort det?
      Det konstiga är att allt detta började i samband med att vår äldsta var magsjuk – men det kan ju vara ren tillfällighet också.
      Ingen viktminskning dock. Hur är det med er? <3
      Kram!

      1. Amal

        Nej vi har inte tagit prov ännu på tarmluddet men läste att det kan vara nästa steg trots att blodprovet visar negativt på glutenintolerans http://www.barnakuten.nu/glutenintolerans-del-tva-vilka-ska-testas-och-hur-gar-det-till/. Min dotter har dålig tillväxt på vikten och har gått ner i vikt men längden är ändå ok, men får många kommenterarer om hur smal hon är. Ska be läkarn om röntgen av magen och att vi gärna vill göra ett sånt tarmludds test när vi träffar henne nästa vecka. Hennes gluten blodprov var lite högre men ändå under gränsvärdet så läkarn sa att vi får ev testa mer på det. Jag har testat laktosfritt hemma men ser ingen skillnad. Dock vet jag inte om de gör det på dagis fullt ut då vi inte har något läkarintyg för det. Magen har krånglat länge( typ 10 mån) men blev länge avfärdade av Bvc tills hon började dala i vikt . Vill bara ha svar nu Man blir så frustrerad som förälder…

        1. goteborgsmamman

          Jag tycker också ni ska be om röntgen – det är väldigt skönt att ha gjort det faktiskt.
          Emilia är fortfarande hemma så det är skönt att ha kontroll över vad hon får i sig dygnet runt, men jag förstår att det är svårare om de är på dagis. Jag hoppas iallafall att de är noga med det för er skull när de ser hur viktigt det är. Be om läkarintyg annars? Det är ju ändå en utredning? 🙂
          Visst blir man?! Jag förstår din frustration – man känner sig så otillräcklig på något sätt … Hjälper inte det att ta bort laktos så ska jag be om prov på tarmluddet – tack för tipset! <3 Lycka till till er och uppdatera gärna om du orkar och vill <3 Kram!