Göteborgsmamman

10-månaderstrots & nattning.

God morgon!

Glad påsk idag igen, fast idag känns det lite mer befogat att säga det eftersom det faktiskt är självaste påskafton 🙂 Så glad påsk!
Mår ni bra?
Emilia är morgonpigg som alltid och här sitter vi i köket och försöker att hålla oss lite tysta för att inte väcka de andra.
Igår kväll fick jag och Fredrick oväntad egentid på kvällen. När jag träffade Emma sist så pratade vi om det här med att få egentid på kvällen. Både Elise och Julia är riktiga nattugglor och är uppe med oss tills vi går och lägger oss. Där har vi verkligen misslyckats – ,men det har jag sagt förut. Det har inte heller stört oss på något sätt att ha dem vakna med oss, tills perioden de är i nu. Det känns som om de har ett nattningsfönster mellan 18-20 där de är lugna och kanske tillochmed lite trötta – för att sedan blir alldeles speedade efter 20:00.
När jag kom hem berättade Fredrick roligt nog att han lagt dem vid 20, legat bredvid i sängen i 10 minuter och sedan fått kvällen fri. Så vi testade samma sak igår och det gick! Efter 20 fick vi en timme själva innan vi både däckade. Den lilla stunden behövdes verkligen efter en lång dag och jag tror faktiskt tjejerna kan må bra av att lägga sig tidigare. 🙂

Igår var tjejerna och jag hos min farmor tillsammans med mamma och hundarna. Vi åkte hemifrån vid 10 och var hemma igen vid 17-18. Emilia var på sitt allra charmigaste humör och ville absolut inte bli satt på golvet utan gnällde tills jag tog upp henne. Ingen annan fungerade och mot slutet blev jag så matt över att inte kunna gå en meter utan gråt och vi åkte hem. Någon annan med 10-månaderstrots här räck upp en hand! Den perioden minns jag så väl med Julia och jag vet att det bara är att härda ut, men alltså – den är tuff. Det är den.

Idag är det påsk och det står två påsar här i köket som ska gömmas innan de stora vaknar. Att säga att påskharen skulle komma hit och lämna påskägg var det som fick tjejerna att somna igår och jag är rätt säker på att de kommer ihåg det när de vaknar 🙂

Vad gör ni idag? Är ni hemma eller ska ni iväg? Brukar ni fira påsk? 🙂

Kram.

nattning nattning nattning 10-månaderstrots påskmat kanellängd 10-månaderstrots nattning
nattning nattning nattning nattning nattning nattning påskäggGlad påsk på er mina favoriter! Hoppas ni får en underbar påskafton! 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.