Göteborgsmamman

Att vara ifrån sina barn.

God morgon stjärnor!

Hur mår ni denna lördag? Så underbart med helg och idag lyser faktiskt solen över Göteborg. Och med ett par minusgrader och pyttelite snö på marken så blir staden väldigt vacker 🙂

Fredrick har precis gett sig ut på en cykelrunda och jag passar på att skriva lite till er. Tjejerna leker och Emilia sitter bredvid mig och leker tittut bakom en handduk. Underbara barn!
Jag fick frågan från Rebecka igår om hur det var att vara borta från barnen de 4 dagarna jag var i Spanien. Om hur de reagerade när jag kom hem och hur tiden ifrån dem var. Jag har ju varit mammaledig i ca 3,5 år lite drygt och inte åkt iväg en enda gång från barnen under den tiden. Jag är väldigt hemmakär och älskar att vara med min familj, men sen tror jag faktiskt att det bara är nyttigt att få sakna ibland – både för barnen och mig. Under den här tiden har det bara inte blivit av att jag åkt iväg själv.
Så visst trodde jag att det skulle bli tufft från barnens sida, men samtidigt visste jag att de var i goda händer med Fredrick och våra föräldrar. Och när jag väl åkte … så brydde de sig inte ett skit, haha. Jag åkte innan de vaknade på söndagen och det var först på måndagen som jag ringde upp dem på FaceTime. De vinkade glatt och lekte vidare. Det var en lättnad såklart – att se dem vara på något sätt så oberörda av att jag var borta. Dagen innan jag skulle åka hem spelade jag in en video till dem och kände själv hur tårarna pressades fram. Då saknade jag dem, men jag kände mig också som pånyttfödd. Jag hade fått så mycket mer energi och jag längtade verkligen hem till min små. Det var den känslan jag hoppades på och det var den känslan jag fick av 4 dagar hemifrån. Barnen blev glada när jag kom hem och Emilia vaknade med världens smile morgonen därpå.
Oroa dig inte Rebecka – det kommer gå såå bra för dig när du åker iväg och er lilla kille kommer bli så glad över att se dig när du kommer hem 🙂 Tänk att du får lite ny energi istället och att detta är ett tillfälle för dig att få ro om dig själv lite. Som en liten klapp på axeln för att du är en så grym mamma! 🙂

Vilket långt svar det blev, haha. Men det är så mycket man vill få ner när det kommer till såna här tankar. Ni som varit ifrån era barn under en period – hur har ni känt? 🙂 

Igår var ju vi förresten hos läkaren med Emilia för vad vi trodde var urinvägsinfektion men proverna visade ingenting. Ibland händer det ju att de vill ha urinprov från barnen och ja, ni som varit där vet vart jag vill komma. Det är ju omöjligt?! Haha. Sist väntade vi 4 timmar (!!) på att Elise skulle kissa – vi fick alltså springa efter Elise i 4 timmar för att fånga kisset. Det är galet svårt. Igår gick det på 15 minuter som tur var – vilket A-barn, höhö.

Nu är det dags för lek här hemma och tvätten måste dras igång. När Fredrick kommer hem blir det en promenad på stan och sen ska jag se till att ta en sväng till gymmet innan Mello drar igång. Välkommen lördag!

Kram till er.

kivat tulips kivat kivat bvc

Underbart med lördag, eller hur? Vad ska ni hitta på?
att vara ifrån sina barn att vara ifrån sina barn att vara ifrån sina barn att vara ifrån sina barn

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Rebecka

    Tack för ett så utförligt svar! Du har ju så rätt i att man behöver komma ifrån varandra, både för sin egen skull och för familjens, då uppskattar man vad man har mycket mera. Skönt att det gick så bra för er att vara ifrån varandra, jag tror och hoppas det kommer gå bra för oss också! 🙂 Tack för en supermysig blogg 🙂

  2. Anna

    Håller med dig. Jag tycker det är så viktigt att få tid på egen hand ibland. Man måste få ladda energin någon gång och det känns ju alltid så underbart när man kommit hem igen.