Göteborgsmamman

17 saker att göra på första dejten.

Dags att gå på dejt snart?

När Fredrick och jag dejtar försöker vi alltid få till den där nykära känslan och tänka tillbaka på de första dejterna vi hade. Middag och bio är det vi brukar hitta på, men aktiviteterna kan ju egentligen variera i det oändliga. Det kan vara svårt att komma på nya saker och ibland kan det kanske vara så att man förknippar just de här två sakerna med att dejta. Men varför inte testa något annorlunda?

Jag kan tycka att det är lite roligare om man hittar på lite mer spännande saker på första dejten och kanske sparar på biobesöket ett tag, för inte får man lärt känna någon i en mörk salong 😉
Så här kommer en blandning med 17 saker att göra på första dejten – och förhoppningsvis många fler därefter!

  1. Turistattraktioner. Om du skulle vara turist i din egna stad – vad skulle du hitta på då? I Göteborg har vi till exempel Paddan, Liseberg, båtarna som går ut till Skärgården, Universeum eller varför inte ta en lunch/middag på Gunnebo slott?
  2. Biljard. Eller varför inte bowla, spela minigolf eller kanske prova på shuffleboard?
  3. Testa på geocoaching! Promenad och spänning i ett 🙂 här kan ni läsa mer om det.
  4. Musik-quiz. Antingen hemma eller på de ställen som kan tänkas ha det i din stad.
  5. Laga mat tillsammans. Oftast äter man ju faktiskt på sin dejt – varför inte göra en riktig hemmakväll av det? Gå till affären tillsammans och släng ihop maten tillsammans 🙂
  6. Spela boule. Här i Göteborg har det öppnat ett ställe i Rosenlund (Boulebar) som har en himla massa boulebanor men även en bar och alldeles fantastisk atmosfär. Och nej, det är inte bara pensionärer som spelar boule och det är fantastiskt roligt!
  7. Öl- eller vinprovning. Oftast brukar man kanske ta en drink på första dejten (för att döva nervositeten?) så varför inte göra en grej av det?
  8. Chokladprovning. Om man helt enkelt är mer för gotta än alkohol!
  9. Ta en shoppingrunda. Behöver du fått inhandlat något? Kanske på IKEA, Mio eller Elgiganten? Varför inte bjuda med din dejt dit? Det utesluter ju inte att ni inte kan kasta i er något att äta innan/efter.
  10. Spela spel på ett café. Det finns faktiskt caféer som har sällskapsspel att låna ut under er vistelse där. Ett tips för dig som enkelt vill kunna runda av.
  11. Picknick. Säger ju sig själv – vilken dröm! Ta med er lite var och dela på allt.
  12. Spela squash/tennis. Så himla kul!
  13. Baka. Hur kul hade det inte varit att baka på första dejten? Ni behöver inte vara experter på det – det gör det nästan bara ännu roligare 🙂
  14. Kör gokart. Fredrick tror fortfarande att han kommer slå mig – han vet inte vad han ger sig in på.
  15. Ät hotellfrukost. För dig som är lite mer morgonpigg och som ändå vill kunna hitta på något mer efteråt. Kanske tillsammans?
  16. Ta en promenad. Bestäm en runda som du kan och som du vet på ett ungefär hur lång tid den kommer ta. Ett enkelt sätt att lägga upp dejten på och du vet när den kommer sluta 🙂
  17. Bio. Jag vill ändå säga bio, men tycker man kan vänta med detta till andra dejten – när man känt om det klickat och om man vill fortsätta träffas.

Lycka till och ha en rolig första dejt!

Kram.

17 saker att göra på första dejten 17 saker att göra på första dejten

17 saker att göra på första dejten – har du fler tips? Tipsa gärna!
17 saker att göra på första dejten 17 saker att göra på första dejten

Missa inte mina 17 tips på ett långt och lyckligt förhållande här 🙂
Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Malin

    Jättebra tips tycker jag! 😀 Skulle gärna göra det mesta av dessa saker med min sambo, men jag skulle även lägga till gymmet då jag tycker det är kul att träna med honom 😉