Göteborgsmamman

Saker att göra i Göteborg under 2018.

God morgon!

Hoppas att ni har sovit gott och att ni haft en toppenhelg!
Det kommer finnas så mycket saker att göra i Göteborg under 2018 och jag tänkte att jag skulle lista ett par favoriter som jag själv gärna gått på och saker som kan passa både er med men även er utan barn 🙂
2018 blir aktiviteternas år har jag ju sagt förut – nu ska det löftet infrias!

23 Januari
Baby och du: Matglädje
Dietist Maria Abrahamsson Spasevski, inspirerar dig att skapa matglädje för babyn och hela familjen.

4 Februari
Räven i den kolsvarta natten – Teater Pero
En varm och pyttelitet otäck saga om att få komma in i värmen. I den kolsvarta natten söker alla små djur skydd för mörkret och kylan. Den ena efter den andra knackar på hos den snälla kaninen som släpper in alla små kompisar i sin lilla håla. Så knackar det på dörren och den lilla rävungen står utanför och skakar. Den har tappat bort sin mamma! En underbar historia om att ta om hand varandra, att inte låta rädslan låsa någon ute och om att omvärdera och innesluta.

10 Februari
Melodifestivalen 2018 genrep Matiné

13 Februari
Nycirkus workshop Tre dagar med Cirkus Unik
Barn utvecklas när de utmanar sig själva i en glädjefylld uppevelse och det är extra värdefullt när de kan pröva på. Cirkus Unik erbjuder en kul sysselsättning utan konkurrens som stärker gruppsamarbete och ökar självkänslan. De lär ut akrobatik, pyramider, att gå på lina, jonglering och även luftakrobatik! Om barnen bär med sig en känsla av att ha lyckats med något de inte trodde sig klara av så är Cirkus Unik, Elin Lütke och Jailton Carneiron, nöjda.

4 Mars
Äventyret Alladin
Lämna den kalla Norden och följ med till den mytomspunna orienten. Magiker, flygande mattor och vilda dromedarer. Humor och drama möter kärlek och ljuv musik. Lägg därtill en märkligt motsträvig ande så får du ett fartfyllt och riktigt roligt äventyr för alla mellan 3 och 100 år.
Äventyret Aladdin är berättelsen om en fattig yngling vid namn Aladdin (Charlie Grönvall), som rövas bort av El Zallham (Markoolio), en ond och gniden trollkarl, för att hämta en magisk oljelampa från en grotta. Aladdin hittar lampan och när han rengör den dyker en lustig och något försmådd ande upp (Claes Malmberg). Anden äger förmågan att uppfylla all världens önskningar. Aladdin blir med andens hjälp en rik ung man, han klär ut sig till en prins för att fånga hjärtat hos landets prinsessa Safa (Renaida Braun). Under tiden smider trollkarlen lömska planer och stjäl tillbaka den magiska lampan med hjälp av sin kumpan Jabaar (Kim Sulocki), den fett svängiga dromedaren. Vad händer sedan? Lyckas Aladdin överlista trollkarlen? Vågar han berätta sanningen om sig själv för prinsessan? Och vad håller den flygande mattan-Zlatan på med?
Äventyret Aladdin är en komisk äventyrsmusikal för hela familjen med skådespelare från den svenska artisteliten, en stor ensemble, spektakulär iscensättning och nyskriven originalmusik.

13 Mars
Babyn och du: Stark igen efter graviditet

17 Mars
Inspirationsmatlagning
Laga en fyrarätters avsmakningsmeny tillsammans med AVEQIAs stjärnkockar – sedan njuter du av hela menyn med våra utvalda drycker till!
Välkommen till AVEQIA! Här får du i några timmar njuta av både mat och matlagning på högsta nivå. Du får laga mat på finaste råvaror och inspireras och lära dig proffsens metoder.
Kom ensam, ta med din käraste eller några vänner. Vi garanterar en trevlig och minnesvärd kväll med fantastisk mat – en gemensam upplevelse med inspiration som räcker
länge!

10 April
Baby och du: Skärmtid och sömn

15 April
Pladask – Expressteatern

18 April
Miss Li
Eefter fyra singelsläpp, en bejublad sommarturné, ett omskrivet dopp i Skellefteälven och ett rykande färskt albumsläpp är det nu klart att Miss Li ger sig ut på turné under våren 2018.

1 Juni 
Elvis Live On Screen
Elvis, live on screen med symfoniorkester – The Wonder of You – till Göteborg och Stockholm 2018
Tidigare i maj – 50 år efter att Elvis™ och Priscilla Presley gifte sig – fick Sverige för första gången uppleva konserten “The Wonder of You” i Malmö. ”The Wonder of You är nästan som att uppleva Elvis live med gospelkör och fullmatad symfoniorkester” skrev Kvällsposten och gav konserten fyra getingar. I juni 2018 återvänder succén till Norden och besöker då Scandinavium i Göteborg och Ericsson Globe i Stockholm, även denna gång med personligt framträdande av Priscilla Presley.
I oktober förra året släpptes skivan ”The Wonder of You: Elvis Presley with the Royal Philharmonic Orchestra”. Kort därefter inleddes en exklusiv Europaturné där publiken fick uppleva Elvis Presley på storbildsskärm, uppbackad av en hel symfoniorkester som framförde kungen av rock’n’rolls™ mest kända låtar live. Även Priscilla Presley medverkade i egen hög person, och kommer så även göra då ”The Wonder of You” återvänder till Sverige sommaren 2018.
– Det är en stor ära för mig att få producera och presentera en konsertupplevelse som utvecklats från ett väldigt älskat album och som backas upp av en hel symfoniorkester, säger Priscilla Presley.
Skådespelaren, producenten, författaren och entreprenören Priscilla Presley var en av de drivande krafterna till att göra Graceland till en världskänd attraktion och företaget Elvis Presley Enterprises framgångsrikt. Som skådespelare är Priscilla Presley känd för sina roller i tv-serien “Dallas” och ”Den nakna pistolen”-filmerna.
Konserten ”The Wonder of You” är ett musikaliskt firande av en legend som fortsätter att slå rekord. Elvis är världens bäst säljande artist någonsin med över 1 miljard sålda album. 131 av hans album har sålt guld, platina eller flerfaldig platina. Han nominerades för 14 Grammys, vann tre och har dessutom tilldelats Grammy Lifetime Achievement Award. Elvis tv-special ”Aloha from Hawaii” sågs av över 1,5 miljarder människor i hela världen.
Konserten “The Wonder of You” är producerad av Elvis Presley Enterprises och Europaturnén produceras av GEA Live.

5 Juni
Foo Fighters – Concrete and gold world tour 2018
Med nya världssuccéalbumet ”Concrete and Gold” återvänder Foo Fighters till Ullevi under sin världsturné nästan på dagen tre år senare. Lika mycket som vi hoppas på inga brutna ben denna gång, lika säkra är vi på att även denna konsert kommer gå till historien. 
Nu är det klart att inga mindre än svenska GOAT och engelska Frank Carter & The Rattlesnakes inleder kvällen.

11 Juli
Ed Sheeran – extrakonsert
Då biljetterna till Ed Sheerans konsert i Ericsson Globe släpptes sålde de slut på bara någon minut. Nu är det klart att Sheeran återvänder till Sverige. Sommaren 2018 gör han sina hittills största konserter i Sverige – 10-11 juli spelar han på Ullevi och 14 juli kommer han till Friends Arena.

14 Juli
Lars Winnerbäck
I sommar ger sig Lars Winnerbäck ut på en omfattande skandinavisk sommarturné med band och stor scenproduktion.
Turnén tar sin början i hemstaden Linköping 29 juni och avslutas två månader senare i Stockholm.

21 Juli
Guns N’ Roses: Not in this lifetime tour
Guns N’ Roses ”Not In This Lifetime Tour” visar inga tecken på att sakta ner – med över en miljon biljetter sålda bara i Europa i år (inklusive en slutsåld och kritikerhyllad konsert på Friends Arena 29 juni) åker de vidare på en europeisk sommarturné 2018 som avslutas i Sverige, i Göteborg, på Ullevi!

9-11 Augusti
Way Out West

9 November
Walking With Dinosaurs
Dinosaurier är på väg till Sverige! Hösten 2018 kommer den spektakulära och helt unika scenföreställningen Walking with Dinosaurs – The Arena Spectacular till Stockholm, Göteborg och Malmö.
Med dinosaurier i naturlig storlek, toppmodern teknik och kreativitet utöver det vanliga har den påkostade arenashowen förtrollat publik i alla åldrar och kritiker världen över.
Fler än 9 miljoner människor i över 250 städer har sett den otroliga dinosaurieåterkomsten Walking with Dinosaurs. År 2009 och 2012 spelades showen i Sverige och blev enormt uppskattad. Nästa år så kommer den äntligen tillbaka!
Forskare och designers har jobbat tätt tillsammans för att skapa tjugo naturtrogna och fullskaliga dinosaurier till den oerhört realistiska och effektfulla föreställningen som baseras på den prisade BBC-serien från 1999. De stora dinosauriedockorna rör sig som vore de levande och till varje dinosaurie krävs ett team på tre personer.
I Walking with Dinosaurs får vi komma dinosaurierna nära och följa deras utveckling över tre tidsåldrar – vi får se de mäktiga varelserna röra sig, höra dem vråla och se dem kämpa för sin överlevnad när klimatet förändras. Showen är späckad med såväl historisk kunskap som rafflande spänning och har belönats med en mängd priser världen över. Detta är underhållning i världsklass för hela familjen, med svenskt tal. Barnpriser gäller för alla upp till 12 år.
Vi välkomnar kända namn som Stegosaurus ochTyrannosaurus Rex upp på scen! Större stjärnor finns onekligen inte – detta måste ses. 

Ska ni gå på något roligt event under 2018? 🙂 

saker att göra i Göteborg

Idag listar jag saker som finns att göra i Göteborg under 2018! Ska du gå på någon av dessa event? 🙂 

saker att göra i Göteborg saker att göra i Göteborg saker att göra i Göteborg saker att göra i Göteborg saker att göra i Göteborg

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.