Göteborgsmamman

Lucka 4 – dags att slippa frysa!

I lucka 4 gömmer sig lite värme!

God morgon härliga ni! Hoppas ni mår himla bra. Visst är det skönt med måndag?! Jag är så laddad för den här veckan och ska försöka få spelat in varenda klipp till julkalendern innan jag opereras på måndag. Det borde jag väl hinna? Jag hoppas det! 🙂 Lucka 4 är iallafall klar så dagens lucka är räddad, haha.
Imorgon ska jag även åka och kolla mina åderbråck idag inför den operationen. De ska kolla med ultraljud för att se varifrån åderbråcken kommer och var de ska operera någonstans. Jag råkade se en sån operation på tv för ett tag sedan – de drar liksom ut ådrorna och sen bytte jag kanal. Fy, jag vill inte ens tänka tanken på hur de ska gå till väga, haha! Dessutom tror jag man är vaken, men då såklart lokalt bedövad. Nåja, det är väl bara att åka med! 🙂

Men inte ska vi prata åderbråck idag! Vi ska prata om dagens lucka!

lucka 4

I dagens lucka gömmer sig inget mindre än en valfri barnoverall i ull från min nyfunna kärlek när det kommer till barnkläder: nämligen Kivat!
Kivat är ett finskt företag som tillverkar ekologiska barnkläder och mössor/vantar i ull! Jag har tidigare berättat att just ull är det perfekta materialet nu under de kalla månaderna för att även om det blir blött så håller ullen fortfarande värmen. Perfekta för de små när de är ute och leker i snö och slask alltså! 🙂
Här kan ni läsa lite mer som jag skrivit om Kivat tidigare.

lucka 3 lucka 3 lucka 3 lucka 3 lucka 3 lucka 3 lucka 3 lucka 3

Så hur gör du om du vill vinna en valfri barnoverall från Kivat? Jo, tävlingsreglerna är väldigt enkla:

  1. Har du inte hunnit dela min julkalendern på något socialt medie så är det dags att göra det ? Hur ni går till väga kan ni läsa här (jag behöver nämligen en printscreen på er delning!).Detta behöver ni bara göra en enda gång så ni som redan mailat – ni kan gå till steg 2 ?
  2. Kommentera inlägget och skriv varför just DU vill vinna.
  3. Svara på utslagsfrågan som idag lyder:
    I vilken stad tillverkar Kivat sina kläder? Svaret kan du hitta här.  

Tävlingen avslutas idag kl. 23.00! Glöm inte att lämna er mailadress så jag enkelt kan kontakta vinnaren ?

Kör hårt & stort lycka till!

Kram.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Maja Lind

    Svaret är Tammerfors i Finland.
    Vi använder mycket ull här hemma, det är överlägset bäst. Har dock aldrig testat kivat men har alltid velat!
    Nu har snart lillebror växt ur sin nuvarande overall så det skulle vara väldigt välkommet med en ny 🙂

  2. Siv

    Tammerfors.

    Min dotters svärmor råkade tvätta barnbarnets ullkläder i fel temperatur och krympte så mycket att den passar nu till dockan istället.
    Det vore även roligt att barnbarnet får prova en ulloverall från ett märke de inte har haft förut.

  3. Belinda

    Svar: Tammerfors i Finland

    Alltså hade det funnits i min storlek hade jag inte tvekat att matcha! Helt ljuvlig! Men skulle jag ha turen att vinna är det dottern som får äran att bära denna jättefina overall!

  4. Cissi

    Tammerfors

    Jag skulle så gärna vilja vinna denna overall till vår mellantjej som är så frusen – och har så svårt för de flesta material mot kroppen! Förhoppningsvis kanske den här skulle funka!

  5. Becky

    Tammerfors Finland
    Overallen skulle få min flicka som är så tokig när det gäller overallerna.Hon vill ha på sig bara trosor och overallen(spela ingen roll för henne vilken årstid är det) ???
    [email protected]

  6. Anja Lennartsson

    Tammerfors i Finland
    Åh skulle vilja ha en sådan fin overall själv, men får nu önska en till sonen som skulle jubla av lycka.

  7. Josefine persson

    I Tammerfors!

    Vilken fin vinst i dagens lucka! Som många andra här vill jag såklart att min lilla kille ska hålla sig varm hela den kalla vintern. Min prins är 3 månader och rör sig därför inte på egen hand, det blir så viktigt att jag därför ser till stt han är varm med ordentliga kläder av hög kvalitet. Ull är det skonsammaste materialet och håller våra små varma och därför vill jag såklart ha det bästa till min son så han mår gott och bra i vinter när han ska ligga i vagnen och åka pulka i den härliga snön! Håller verkligen tummarna stenhårt för denna fina vinst, lilleman och jag skulle bli överlyckliga! ♥️

  8. Mari B

    1. Har tipsa
    2. Lillasyster kan ännu inte gå och åker mestadels vagn. I början på februari åker vi troligtvis till fjällen och hennes kläder tycker jag extra viktigt just för hon rör sig inte på samma sätt som oss andra, och jag vill inte att hon ska frysa speciellt då hon sover. I fjällen är tanken också att hon ska åka pulka och då är lilla kroppen mer blottad än när den ligger i en åkpåse. Med ull håller det kroppen varm och gosig hela tiden, oavsett om hon åker vagn eller pulka. Så just därför vill jag vinna, för att ull är bäst och väldigt värmande.
    3. I Tammerfors

  9. Kristina K

    Tammerfors i Finland.

    Älskar dagens lucka! Har försökt rimma och trixa de senaste luckorna, men utan framgång så nu testar vi ett annat koncept. Nämligen en helt ärlig motivering utan krusiduller :-).

    Min dotter Julia är 2,5 år. Vi bor i Norrbotten och är ute väldigt mycket. Har hört så mycket gott om Kivat men aldrig kunnat prioritera en sån overall. Vi åker mycket bil eftersom avstånden är långa och Kivat är även perfekt att ha under bilfärden så att barnen sitter säkert utan massa knöliga ytterplagg. Vore sån himla underbar vinst. Håller tummarna! Hälsar en lättfrusen Julia med mamma som älska vinterns aktiviteter.

  10. Emilie

    Svar på dagens fråga är Tammerfors!

    Har hört så mkt om hur bra ull är, jag älskar när det får vara naturligt!
    Såklart önskar vi att lillebror som vi hoppas kommer i februari ska få hålla sig varm i en fin overall i ull! ??

  11. Malin

    Tammerfors i Finland.

    Lilleman slipper vara kall
    i denna fina, härliga Kivat-overall.
    Så mjuk och skön på kroppen
    och att den ”andas” är ju toppen

  12. Hannah

    Tammerfors 🙂

    Ska skola in lillan i januari (hjälp!!). Här uppe i Luleå har vi riktigt kalla vintrar och det där med kläder är ett ständigt gissel. Denna overall skulle vara perfekt för lillan så att hon kan busa utomhus utan att frysa!

  13. Susanne Lindblom

    2. Jag vill gärna vinna denna overall till min 10-månaders som sover utomhus i sin vagn dagtid. Perfekt att ha under en vindfleece och åkpåse när det blir lite kyligt för bomull!
    3. Kläderna tillverkas i Tammerfors i Finland och har gjort det sen start.

  14. Evelina

    Tammerfors.

    Den här ulloverallen skulle vara perfekt för min brorsdotter som är känslig och allergisk mot det mesta. Hon går dessutom på en uteförskola och behöver ordentliga och varma kläder. Hoppas jag vinner och få ge lilla Tyra den bästa julklappen.

  15. Elin

    Tammerfors i Finland!
    Jag vill vinna en overall till min son för att känna mig säker på att han är klädd varmt och giftfritt nu i den kalla vintern!

  16. annika

    Tammerfors i Finland. Jag hade velat ge denba till min dottet Nemi som snart ör 1 år, för den är så hinla fin!!!! Ull e ju ett fantastiskt material, o de hade underläytat så nöt storebror vill va ute o leka i kylan länge o Nemi som ej kan gå blir frusen av sig fortfare. Med denna på så kan vi nog alla bli nöjdare av att va ute 😉

  17. Ellinor

    Tammerfors i Finland.
    Jag skulle vilja vinna denna dräkt till min dotter Astrid som är 1.5 år! Vi bor i ett nästan 100 gammalt hus så golven är kalla och dragiga. Vi har tom haft endast 10 plusgrader inomhus! Då hade ju en sådan här plagg varit perfekt!

  18. Roxanne Muñoz Rytting

    Svar: Tammerfors i Finland

    En perfekt vinst för oss som har så kallt i huset under vintern! Dottern har nästan alltid en ”ulldress” på sig för att hålla värmen – och det vore verkligen kul att kunna variera lite mer. Kanske blir Kivat vår nya favorit, jag gillar i alla fall verkligen vad jag ser!

    Sen används de såklart ute också, inte bara inne. Ull är verkligen fantastiskt!

  19. liselotte andersson

    Vilka fantastiskt härliga och fina overaller!
    Svaret är Tammerfors.
    Vill gärna vinna en till mitt minsta barnbarn, han fick två pyjamasar i ull när han föddes, dessa var favoritplaggen när han var riktigt liten, jag vet att han och hans mamma skulle bli jätteglada över en sådan här härlig overall.

  20. Stellan

    svaret: Tammerfors, Finland
    Jag vill vinna den eftersom vi inte har bra ekonomi för att köpa grejer till vårt kommande barn. Jag tycker att detta är en möjlighet för att ha nånting som kostar mycket som barnet behöver.

  21. Jenny

    De görs i Tammerfors ?
    Min son har en onepeice i fleece, som han älskar. Den börjar dock bli för liten så det vore toppen att få vinna en ny till honom – han skulle bli så glad ?

  22. Anna M

    Rött svar är Tommerfors i Finland =) Jag vill vinna en varm och gå ull overall till sonen som alltid är så frusen , hade vart perfekt =)
    Delar på facebook med namnet Anna Mårtensson fd fasth =)

  23. Erica

    Tammerfors i Finland! Först och främst… de kommer inte i vuxenstorlekar eller? ? Skämt åsido, som i mina tidigare kommentarer så skulle jag vilja ge denna vinst till min bästa vän och hennes dotter. De kämpar med ekonomin och hyr ett litet hus på landet där det alltid är SVINKALLT. Och att tänka sig lilla tjejen i en sånhär overall gör mig varm i hjärtat!

  24. Camilla Waxin

    Tammerfors i Finland.

    Jag skulle vilja ge denna underbara overall till min lilla systerdotter. Hon älskar att leka ute i snön och åka pulka. Får hon bestämma ska man vara ute hela dagen lång. Med denna overall skulle hon hålla sig varm och extra nöjd dagarna vi är ute och leker.

  25. Mia Korch

    Vi bor i kalla Norrbotten och då hade en mysig ull overall kommit väl till användning. Den hade vart ett perfekt lager under ytteroverallen när det är riktigt kallt, och när man är inne och leker på kallt golv är det bra med varma mjuka myskläder.
    Svar: Tammerfors i Finland

  26. Tingeling

    Tammerfors

    Vill vinna en fin overall till min brors dotter då hon är frusen av sig och hennes pappa inte är duktig på att köpa fina kläder till henne

  27. Alexandra dahlberg

    Tammerfors i Finland

    åhh detta vore ju kanon att ha när vi ska upp till härnösand vid jul. Just nu är det kalkt där uppe. Och kallare lär det ju bli.
    Dessutom tror jag att Lykke skulle bli otroligtsöt i en overall. :9

  28. Emelie Erlandsson

    Svaret är Tammerfors.
    Jag vill vinna en ulloverall till min son för det känns som att han antingen är för kall eller för klumpig när vi ska ut.

  29. Hannah Noren

    Tammerfors i Finland. Jo, det är kallt i våran hus, mycket drag från fönstrarna, så det skulle bli en glad tjej som få en sån varma goa overall! God jul.

  30. Angelica Karlsson

    Har delat.

    Tammerfors.

    Hade jag haft råd hade jag nog köpt de flesta plagg i ull. Så himla praktiskt. Men de är ju ofta så himla dyrt. När min son var liten fick jag en superfin ulloverall som tyvärr var för liten så kunde inte använda den då. Har inte kvar den och snart väntas en ny liten bebis
    Hade vart mysigt att få en sådan till h*n 🙂

  31. Michaela Öhman

    Tammerfors i Finland.
    Det är inte alltid kul att vara ute när man fryser om både kropp och knopp med denna vinst skulle sonen aldrig frysa och kunna vara ute dagarna långa tillsammans med hundarna,skogen och farmor och farfar.

  32. Ulrika Armano

    Rätt svar: Tammerfors

    Jag är lyckligt lottad att själv vara sladdbarn, vilket innebär att mina bröder hade alla haft barn innan jag fick mina. Jag har därför ärvt alla deras kläder, och mina flickor har därför aldrig haft ett nytt plagg….
    Det trista är, just det, att de aldrig haft ett enda nytt plagg (förrutom när de var nykläckta och fick i present), så det hade varit väldigt roligt att vinna något nytt, speciellt till 3åringen, som nu är så medveten att hon vet vad hon vill ha (och hon pekade ut just idag att hon vill ha en sådan här overallt 😉
    Jag har svårt att motivera för mig själv att det är rätt att köpa nytt när jag får begagnat, men att få nytt hade varit både omväxlande och väldigt roligt!
    Kram

  33. Malin R

    De tillverkas i Tammerfors i Finland!

    I slutet av denna vecka kommer mitt nästa brorsbarn att se dagens ljus,
    en helt ny människa kommer att sprida glädje och värme i våra hus!
    För oss som bor i det verkliga norr är ullkläder något som är givet,
    ett härligt set från Kivat skulle ge den lilla den perfekta starten i livet!

  34. Sara B

    I Tammerfors 🙂
    Med tre barn så finns det alltid något barn som saknar något då det kommer till klädväg, och nu för stunden så behöver äldsta dottern någon riktigt varmt underifrån och då skulle detta passa perfekt. Ju lättare det är för henne att snabbt bli klar då hon är i skolan desto troligare är det att hon faktiskt klär sig då hon ska ut på rasten och då skulle denna overall vara klockren! Vissa perioder kan vi få ner till närmare -40 grader ute så ett riktigt värmeplagg efterlyses!

  35. Nuria Melé Aldenbäck

    Vill gärna vinna denna overall så att min norrbottniska son med katalanska och uppländska gener ska hålla sig varm och go’ både utomhus men även inomhus! En så snygg ulloverall från Kivat måste visas gärna och ofta!

    Kivat kläder tillverkas i Tammerfors (Finland)

    Hälsningar från Lule till Götet! 🙂

  36. Ingrid Ljungberg

    I Tammerfors!

    Ull ör det absolut bästa materialet och jag skulle så gärna klä mina småttingar i bara ull från topp till tå. Tyvärr är det lite för kostsamt för plånboken, men jag brukar i hemlighet sitta och fönstershoppa massa ullplagg på nätet. En sådan overall skulle vara perfekt och den skulle älskas, skötas om och användas av många barn innan pension! ?

  37. Sofie Bladh

    Tammerfors i Finland.

    Önskar vinna en Kivat till min minsting som till skillnad från storebror är en frusenfjärt.
    Trots underställ, fleece och ordentlig ytteroverall är han ändå kall. Rimmar illa då vi bor i Norrbotten och graderna kryper långt under nollan. Dessutom vintercampar vi med husvagnen så från fredag-söndag kväll är vi ute konstant, både på skidor och med skoter.
    Fått en smärre chock i helgen då vi i helgen bara haft-10 och han har huttrat så.

  38. Maria Sundlöf

    De tillverkar sina fina kläder i Tammerfors i Finland.
    Jag har stora barn på 15 och 19 år… men det vore helt underbart att få ge en sån här go´overall till
    mina grabbars kusinbarn, lilla söta Jamie-Lee som precis fyllt 1 år!! Vi träffas alltför sällan pga långt
    avstånd, så det vore helt fantastiskt att få ge henne denna fina julklapp! <3

  39. Nettan

    Jag älskar ullplagg och dess fantastiska funktioner, bästa plagget till små barn som har svårt att säga om de är varma eller kalla.
    De bör tillverkas i Tammerfors

  40. Johanna H

    Tammerfors, Finland. Skulle vara trevligt att ha en ulloverall själv när kylan tränger sig på, men misstänker att de kommer vara alldeles för små för mig hahaha! Men min dotter skulle definitivt trivas i en varm ulloverall! Så får önska en till henne istället! Och så får vi hoppas på en kall vinter förstås, varma kläder hör vintern till, ingen vill väl ha en slaskig jul? 🙂

  41. Madde

    Tammerfors tillverkas dom i. Har tre små prinsessor i min närhet (barnbarn) och någon av dom vill säkert ha. Vinner jag får jag väl köpa två till så alla får.

  42. Anna palm

    Jag skulle vilja vinna denna Barnoverall i grå till min bebis på snart 7 månader! kivik har vart en klar favorit här hemma när det kommer till kläder. Älskar deras fina kvalitetskläder!

    Svaret är Tammerfors i Finland.

  43. Hannah karlsson

    Tammerfors.
    Ohh denna skulle passa min lilla son perfekt. Han behöver något värmade nu när förskylningstiderna är igång (dock har varit de redan i 3 månadee) då han har förskylningsastma mm. Varje förskylning är ett helvete och det blir mkt vakande. Denna skulle han kunna ha på sig när vi ligger i soffan o myser lr bara ska ta en snabbpromenad till affären ?

  44. Sara Lindqvist

    De tillverkas i Tammerfors.

    I en aktiv friluftsfamilj som gärna vistas på fjäll, i skog och på båt, behövs varma kläder av högsta kvalitet så man inte blir kall, frusen och våt. För oss vuxna är det lätt att botanisera, men för vår ettåring är det sämre och han har fortfarande svårt att temperaturreglera. Därför vore en värmande kokong av bästa yllegarn, underbart att få klä på och omfamna vårt älskade barn.

  45. Carolina

    Tammerfors.
    Jag har spanat in de fina ulliverallerna sen du skrev om dem sist men ännu inte köpt någon. Min 2,5 åring växer så det knakar och underställer är nu för korta i både armar och ben. Eftersom han älskar att vara ute och leka, åka pulka är favoriten så behöver han ordentliga kläder och sedan något gosigt på sig när han kommer in så han snabbt blir varm och go igen.
    Vore jätteroligt att få vinna en sån här fin Kovat overall till honom, den skulle vi ha mycket nytta av nu när vintern är här!

  46. Johanna

    Ååå berätta gärna mer om åderbråcksoperationen. Jag vill gärna göra en också, men har noll koll. Var gör man det ens i Gbg?

    Sen skulle jag önska att du inte mixade julkalenderinläggen med ”vanliga” inlägg. Då blir det lättare att hålla koll på kommentarerna för oss som inte tävlar. 🙂

    1. Malin Stensson

      Din önskan är min lag ?♥️ jag kan förstå att det blir rörigt, så idag gör vi inte så 🙂 och inte de resterande dagarna heller. Tack för input!

      Jag ska berätta mer om operationen! 🙂

  47. Therese

    Tammerfors i Finland
    Med denna snygga overall som ett lager under ytterkläder skulle sonen hålla sig lagom varm. Han älskar att vara ute oavsett väder så denna skulle komma väl till användning.

  48. Christin Börjesson

    Tammerfors
    Min dotter är väldigt frusen av sig och har svårt att få upp värmen. Där av väldigt mycket närhet vilket är jätte mysigt men ibland svårt . Detta låter som den perfekta overallen för just min dotter och hade älskat att få vinna detta underbara plagget.

    Måste bli varm när kylan sätter in,
    få inte lunginflammation någonsin
    Mjuka utan några hårda sömmar,
    finns inte bara i dina drömmar ?