Göteborgsmamman

Pepparkakscheesecake med vit choklad. Recept var det här!

God kväll godingar.

 

Hoppas ni mår underbart. Härligt med fredag imorgon, eller hur?

Vilket underbar kväll vi har haft. Fredricks föräldrar och mina mamma, syster och hennes pojkvän har varit här hemma på glöggfest som ett litet avsked innan Fredricks familj ska åka iväg. Vi drack glögg, åt pepparkakor, pratade högt och lågt och kvällen till ära hade jag även bakat en riktigt god cheesecake. Tyvärr bakade jag den lite för sent så den hann inte stelna ordentligt i frysen, men smaken var ju densamma 🙂 Den här cheesecaken är en pepparkakscheesecake och smakar både fräscht och juligt. Vill du skippa jul-känslan så hoppas du bara över pepparkakorna och istället får du en fräsch cheesecakfe – perfekt! 🙂

Den här dagen har då verkligen bara flugit iväg. Min syster kom hit tidigt imorse. Vi drack kaffe och tog en väldigt lugnt morgon. Emilia är inte alls i stöten så vi har tagit det lugnt den här torsdagen. När klockan blev 12 tog jag en promenad med henne för att hon skulle få sova ordentligt (någon mer med barn som kan sova i timmar i vagnen men inte lika länge hemma?) och när klockan slog 14 hämtade vi systrarna. Väl hemma igen bakades det och helt plötsligt var familjerna här.
Nu ligger vi i soffan och snart är det läggdags för hela familjen. 🙂

Jag tänkte dela med mig av receptet på min pepparkakscheesecake – så himla lätt och ruskigt gott!

Ha en fin kväll.

Kram.

Pepparkakscheesecake med vit choklad

Du behöver:
50 g Digestivekex
200 g pepparkakor
80 g smält smör

200 g färskost
3 äggulor
1 dl florsocker
1 tsk vaniljsaker
3 dl vispad grädde
150 g smält vit choklad
3 äggvitor

Rivet skal från 1 apelsin

Såhär gör du:
1. Sätt ugnen på 200 grader
2. Smält smöret och smula sönder digestivekexen och pepparkakorna i små smulor. Blanda och tryck ut i en form med löstagbar kant (24 cm). Grädda mitt i ugnen 5-10 min. Låt den blir kall.
3. Blanda färskost, äggulor, florsocker, vaniljsocker, grädde och choklad.
4. Vispa äggvitorna till ett hårt skum och blanda ner i smeten från punkt 3.
5. Bred ut smeten på digestivebottnen.
6. Riv apelsinskalet och strö på ytan. Låt stå i frysen tills den stelnat.

Hoppas du gillar den! 🙂

pepparkakscheesecake med vit choklad pepparkakscheesecake pepparkakscheesecake recept pepparkakscheesecake pepparkakscheesecake pepparkakscheesecake pepparkakscheesecake

Ett gott recept på pepparkakscheesecake med vit choklad och ett par bilder från idag 🙂

 

Här finns fler recept.
Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.