13 tips att inte missa när du åker till Italien! – Göteborgsmamman
goteborgsmamman

Göteborgsmamman

Annons

13 tips att inte missa när du åker till Italien!

13 tips att inte missa när du åker till Italien.

Fråga:
Hej Malin!
Tack för en inspirerande blogg. 🙂 jag och min lilla familj ska åka till Italien för första gången till våren. Vi tänkte att april eller maj hade passat. Min dotter Meja fyller två år i juli nästa år. Både jag och min sambo ser fram emot att få åka dit och här gjort länge!
Läste din blogg lite när ni var iväg till Italien i somras.
Har du lust att skriva ett inlägg på tips om Italien? Tänker allt ifrån ställen som är värt att besöka, bra hotell, restauranger och så vidare. Och framför allt var i Italien man ska åka. Hade blivit så glad om du orkade ta dig den tiden. 🙂 där ni var verkade ju vara underbart! Vi vill resa med flyg ifrån Landvetter när vi åker. Tack på förhand och ha en fin vecka med dina små söta tjejer. Kram Frida

Svar:
Hej Frida!
Men goding! Tack själv för att du är en inspirerande läsare <3
Först och främst: ååååh, vad jag blir avis! Italien är ju verkligen underbart och det skrämmer mig nästan lite att jag antagligen aldrig kommer uppleva något annat nu när vi blivit så förälskade i detta romantiska land, haha. Skämt å sido, men Italien är verkligen en plats i världen som jag känner har allt. Såklart en smaksak, men jag hoppas att du kommer tycka samma när ni varit där i vår :)

Vi har spenderat mest tid i norra Gardasjön, så jag utgår lite därifrån – hoppas det är okej! Vi har bilat ner 4 år i rad nu och faktiskt så är halva nöjet just vägen ner. Tyskland är väl kanske ganska enspårigt med sina motorvägar, men när man kommit in i Österrike och sedan in i Italien – wow! Det är så magiskt. Till den som flyger ner och som siktar på Gardasjön kan jag rekommendera att man flyger till Bergamo – det ligger 11 mil från sjön och dit kan man komma med antingen bil, buss eller tåg :)

Men tips var det! Här kommer mina godbitar och saker ni inte får missa när ni kommer till Italien på semester.

 1. Torbole. Ska man mot Gardasjön så tycker jag verkligen att man ska satsa på Torbole, eller Nago-Torbole som det egentligen heter. Detta är en liten, men lagom stor stad, längst upp i spetsen. Staden är fräsch, städad, trevlig, välkomnande och har precis allt man kan önska sig. Dessutom är staden sportig och har både vindsurfing- och SUP-klasser (stand up paddling). En strandpromenad finns längs med vattnet med både sten och gräs vid sidan av den breda trottoaren. Det finns även lekplatser lite här och var för barnen.
 2. Hotel Santoni. Låt oss säga att ni väljer att bo i Torbole – isåfall har ni gjort ett bra val! Här är vi återkommande gäster på ett av hotellen som ligger i staden, nämligen Hotel Santoni. Fräscht, underbar frukost och en personal som gör precis allt i sin väg för att du ska få en härlig vistelse. Hälsa från mig så lovar jag att ni får ett bra pris som grädden på moset :)
 3. Mecki’s. I Torbole finns ett cykelcafé – de gör fantastisk toast som ni bara måste testa om ni har vägarna förbi! Fantastisk toast och en rolig butik med massa roliga citat på kläderna – roliga om man inte är fin i mun ;)
 4. Arco. En liten stad ett par minuter med bil (eller cykel, eller promenad) från Torbole. Häftig fästning, men också härliga marknader! Staden har många lekplatser och är mer än barnvänlig.
 5. Lago di Ledro. Åk till denna gröna sjö, ta ett dopp i det kalla vattnet och avsluta besöket med en tallrik pasta. Mmm!
 6. Riva del Garda. Sista tipset som är i närheten av Torbole. Riva del Garad är en lite lyxigare stad med ett nybyggt köpcenter och där staden påminner lite om något taget ur en James Bond-film. Går man dessutom till slutet av staden sett från Torboles håll så kan man ta en promenad upp i bergen för att mötas av ett litet fik på toppen och med en otrolig utsikt över sjön!
 7. Malcesine. Om du kör klockvist ner längs med sjön kommer du till slut till en liten, gammal stad som heter Malcesine. Här tycker jag att du ska unna dig lite shopping i de små butikerna och en glass eller lunch vid vattnet. Eller varför inte både och?
 8. Pizza och glass. Det säger ju sig själv – det får ni inte missa när ni är i Italy! Och när det kommer till glassen: kombinera den kalla glassen med en kula Freddo. Ni kommer inte bli besvikna!
 9. Olivolja. Vi köper alltid med oss en stor olivolja hem. Det är något med Italiensk olja bara.
 10. Noli. Mellan Nice och Genova kan man säga – precis vid vattnet. En mysig by att besöka för en dag. Den är ganska liten, men pittoresk och fortfarande värd ett besök :)
 11. Molveno. 5 mil norr om Gardasjön. En vacker sjö helt enkelt! :)
 12. Vindistrikt. Okej, så jag har ju varit gravid varenda gång vi varit i Italien, förutom nu i somras – men då hade vi ju småbarn, haha. Men jag har hört att vindistrikten ska vara gudomliga i Italien. Här kan du hitta en lista över Italiens vinregioner.
 13. Ät middag vid havet. Om ni skulle välja att bo vid Gardasjön så måste du lova mig en sak: köp med er middag och ät den på en filt vid vattnet i solnedgången. Efter det kan du berätta för mig om du någonsin kommer ha upplevt något mer underbart :)

Don’ts! Okej, så jag måste faktiskt också tipsa er om ett ställe ni antagligen vill undvika. Vi skulle försöka oss på Italienska rivieran och åkte till ett 5-stjärnigt familjehotell i Loano: Loano 2 village. Det var en riktig besvikelse! Staden var nedgången och hotellet var under all kritik. Som tur var bokade vi – Tack vare Fredrick! – bara 3 nätter. Jag ville boka 5 innan vi åkte. Hit behöver ni inte åka :)

Har du fler tips till Frida om vad hon måste besöka och se i Italien? Tipsa gärna i kommentarsfältet! <3

Trevlig resa underbara du!

Kram.

13 tips att inte missa när du åker till Italien 13 tips att inte missa när du åker till Italien 13 tips att inte missa när du åker till Italien picoftheday picoftheday reseblogg 13 tips att inte missa när du åker till Italien 13 tips att inte missa när du åker till Italien 13 tips att inte missa när du åker till Italien 13 tips att inte missa när du åker till Italien 13 tips att inte missa när du åker till Italien 13 tips att inte missa när du åker till Italien 13 tips att inte missa när du åker till Italien

Här är mina 13 tips att inte missa när du åker till Italien!
Här kan ni läsa mer om våra resor :)
13 tips att inte missa när du åker till Italien 13 tips att inte missa när du åker till Italien 13 tips att inte missa när du åker till Italien 13 tips att inte missa när du åker till Italien 13 tips att inte missa när du åker till Italien

Kommentarer
goteborgsmamman

Kommentera

Annons