Göteborgsmamman

Vegetarisk och enkel middag.

I samarbete med Mathem.se

Vill du ha tips på vegetarisk och enkel middag? Klart du vill!

Igår åt vi en supergod middag och enkel var den också. För sånt älskar jag – när middagarna är enkla! Det ska gå snabbt att slänga ihop när man har hungriga barn hemma och en man på väg hem från jobbet 🙂 Det finns roligare saker än att varje dag laga långa middagar tycker jag. Vegetarisk och enkel middag är alltför svårt att få tag på tycker jag. Synd – för det är ju så gott!

Det blev en vegetarisk och enkel middag (för mozzarella räknas väl ändå som vegetariskt? eller…?) och den tog allt som allt max 20 minuter att slänga ihop. Receptet har jag hittat hos Mathem.se.
Ni får inte glömma att ni får 200:- rabatt när ni är nya kunder och handlar för minst 700:-. Ni betalar alltså bara 500:- när ni handlar för 700:- – det är ju faktiskt rätt grymt 🙂 Ange bara koden GBGMAMMA i kassan för att få er rabatt.
I videon nedan har jag dessutom listat 10 anledningar till varför man ska handla på nätet – det finns många myter och jag tycker videon är värd att kolla på. Inte bara för att jag gjort den själv, haha, utan för att jag själv var så kritisk till att handla på nätet till en början. Idag skulle jag aldrig byta bort det mot något i hela världen – det är underbart!

Hursomhelst! Recept var det!

Du behöver:
400 g pasta, 1 aubergine, en nypa salt, 2 klyftor vitlök, 1 gul lök, 1 msk olivolja, 390 g krossade tomater, 1/2 dl vatten, 1 krm salt, salt, peppar, färsk basilika och 125 g mozzarella

Såhär gör du:
1) Skölj och hacka auberginen i små tärningar. Aubergine krymper inte när den steks så du vill inte ha bitarna för stora. Lägg dem i en bunke och strö över en nypa salt. Blanda om och låt ligga i 10 min.
2) Koka pastan
3) Finhacka vitlök och lök och fräs i olivolja utan att den får färg. Tillsätt krossade tomater och vatten och låt småkoka i 5 min.
4) Stek auberginen i en annan panna så att den får lite färg. Häll i tomatsåsen och låt koka upp. Smaka av med salt och peppar.
5) Häll av pastan och blanda med såsen. Tillsätt basilika och toppa med den smarriga mozzarellan!

Smaklig måltid!

vegetarisk och enkel middag vegetarisk och enkel middag

Testa nu det här receptet eller leta upp något annat på Mathems hemsida – där letar jag själv när inspirationen inte finns där 🙂

 

Här finns fler recept.
I samarbete med Mathem.se
Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.