Göteborgsmamman

Ny forskning: köp tjänster istället för prylar!

I samarbete med Mathem och Hjälp Hemma.

Den moderna hungersnöden.

Det är precis så forskarna kallar den nya bristen. Istället för att man har brist på materiella ting så har de nu kommit fram till att man idag verkligen saknar fler timmar på dygnet. 
Jag tyckte den här artikeln om att köpa tid och inte prylar var intressant eftersom jag själv nämnt för er så många gånger att vi själva gör allt för att spara in tid. Häromdagen gjorde jag ju till och med en lista om hur du kan spara både tid och pengar för att en del val vi gjort gett tusenfalt tillbaka. Jag vill att du ska få känna samma lugn och lycka!

Det var ett par forskare vid University of British Columbia i Kanada som undersökt sambandet mellan att köpa tjänster som underlättar vardagen och hur nöjd personen då är eller blir med sin livssituation. De fick bland annat i uppdrag att använda 40 dollar vid två separata tillfällen. Ena veckan fick de spendera dem på materiella ting, andra veckan på tjänster för att underlätta sina dagar. Tjänsterna kunde handla om en leverans av lunch till jobbet, barnpassning eller hjälp med tvätten.
Studien visade då att veckan när man använde pengarna till att spara tid, så mådde personerna bättre.

Precis så känner jag – det är verkligen guld att få hjälp med saker som annars tar faktiskt rätt så mycket tid ifrån en. Att storhandla till exempel; då är jag i affären minst 1 timme. Plus körning. Säg 2 timmar lite krasst. Vet ni hur mycket jag kan hinna med på två timmar med barnen? Massor!
Och städningen; jag slutar ju aldrig städa. Istället för att ha ångest över allt jag inte hinner göra iordning så kan jag istället lämna hemmet i 3,5 h och komma hem till ett gott doftande hem och känna mig rofylld. Fredrick säger att det verkligen märks när de har varit hemma, haha. Jag blir nog snäppet lyckligare 😉

Därför har jag – för att ni ska få testa på det goda – pratat med Mathem.se och med mitt städbolag Hjälp Hemma:
Hos Mathem får ni 200:- och fri frakt när ni handlar för 700:- och anger rabattkoden GBGMAMMA. Dessutom har de ett erbjudande nu där ni får gratis glass vid er beställning – det kan ni läsa om här! Gäller endast nya kunder.
Hos Hjälp Hemma får ni 4 timmar gratis städ vid tecknande av abonnemang och när ni hälsar från mig!

Så vad väntar ni på? Det är dags att spara tiden till något roligare! 🙂

Kram.  mathem lyckligare forskning hjalp hemma

Ny forskning visar att du blir lyckligare av att köpa tjänster än prylar! 

 

I samarbete med Mathem och Hjälp Hemma.

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.