Göteborgsmamman

Barnmorskegruppen – privat och kostnadsfritt MVC i centrala Göteborg.

barnmorskegruppen

Letar du MVC i Göteborg? Låt mig tipsa om Barnmorskegruppen!

Vi var alldeles för nyfikna för att inte ta reda på könet när vi väntade Elise. Tänk att det var ganska exakt 3 år sedan vi var på vårt första ultraljud någonsin. 3 år sedan och vi var i vecka 18, men den lilla busan låg med rumpan alldeles för långt bak och kvinnan vid ultraljudsskärmen ville inte uttala sig.
-”Jag är tyvärr inte säker och kan därför inte ge mitt utlåtande” sa hon. Barnet var friskt och det var allt som betydde något egentligen, men vi ville ändå veta vem som gömde sig där inne. Om det var en flicka eller pojke.

Så jag började söka runt på nätet. Jag knapprade mig in på alla forum som fanns och som då handlade om könsultraljud i Göteborg.
-”Bemötandet på Barnmorskegruppen var fantastiskt!” minns jag att jag läste. Och så var det klart – dit skulle vi.
Jag ringde och bokade tid, pratade med en glad kvinna i telefonen och fick en tid ett par dagar senare. Jag kunde inte sova och var som ett barn på julafton. Jag hoppades och såg fram emot att få se vår lille eller lilla en gång till. Som jag längtade.

Vi stegade in på Barnmorskegruppen som då låg borta vid Centralstationen här i Göteborg (men som man idag hittar på Kungsgatan). Vi kom in i ett fräscht väntrum och efter en kort stund blev vi hänvisade till ett undersökningsrum. Jag la mig på britsen och Fredrick tog min hand. Han klämde den snabbt som en liten stöt och en påminnelse om vad som komma skulle.
Kvinnan kletade på den kalla gelén och började leta sig runt på min runda mage.
-”Jaha, vad tror ni nu då?” frågade hon. Fredrick svarade flicka och jag pojke – bara för att.
-”Mmmm…” sa hon och smilade mot Fredrick. ”Du har rätt- det är allt en liten flicka som gömmer sig där inne.”
Mina ögon fylldes med tårar. Det var ett av de mäktigaste ögonblicken i mitt liv.

Vad jag är glad för är att vi bokade in ett extra ultraljud. För den där stunden vi hade där och kontakten vi fick med Barnmorskegruppen var guld värd. Jag skulle rekommendera dem alla dagar i veckan för hur de fick mig att känna när jag var gravid för första gången.

Barnmorskegruppen erbjuder dig som gravid i Västra Götalandsregionen och Halland gratis preventivmedelsrådgivning, mödrahälsovård och vid behov även samtal med psykolog och läkarbesök. Är du inskriven hos Barnmorskegruppen ingår dessutom förlossningsförberedande kurs samt mamma- och pappagrupper – något som jag själv tyckte var härligt och roligt när jag själv var gravid 🙂
De har varit med länge och sedan starten 1987 så har 30.000 mammor valt just dem. För mig säger det mycket om hur tillförlitliga de är! Och tänk: en privat och kostnadsfri mödravårdscentral – det är ju fantastiskt!

Berätta gärna om era MVC-upplevelser! Jag hoppas jag får höra så många bra som möjligt såklart 🙂

Kram.

barnmorskegruppen barnmorskegruppen barnmorskegruppen

Barnmorskegruppen – privat och kostnadsfritt MVC i centrala Göteborg.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Sara

    Vi gick hos Barnmorskegruppen och var jätte nöjda. Skulle jag bli gravid igen så skulle vi fortsätta att gå dit. Vilket jag hoppas på.

  2. Nina

    Med första barnet gick vi på Krokslätts mvc. Kvinnan jag hade då vart helt fantastisk!
    Sen med andra hade vi flyttat och hamnade då i Mölnlycke. Först hade jag en som var helt okej men hon slutade, kvinnan efter det var helt fruktansvärd. Vi klickade inte alls! Usch blir irriterad bara jag tänker på det. Bad om att få byta och fick då en urgullig tjej för mina sista besök 🙂