Göteborgsmamman

Recension och video: Test av Thule Chariot Sport 2 – en löparvagn för den aktiva familjen!

thule

Dags att prata löparvagn!

Förra året när vi var i Italien så kom vi över den här multivagnen – då i en äldre tappning. Vi hyrde den i butiken tvärs över gatan för att ta oss enklare upp med barnen i bergen. Trots alla stora stenar, allt skumpande och den tunga vikten så var det enkelt att komma fram och de 30 kg + packning som vagnen innehöll kändes betydligt lättare. Dessutom sov barnen de 5 km som vi traskade runt över stock och sten vilket jag ser som ett fantastiskt betyg.

reseblogg

Jag har testat flera olika löparvagnar under mina år som förälder och – även om det här inlägget är i samarbete med dem – så finns det faktiskt ingen som kommer i närheten av den komfort som Thule ger mig i löpningen och det aktiva livet vi lever.
När jag var iväg med dem i våras och fick chansen att spana in deras fabrik så insåg jag; de här produkterna har inte bara haft tur i tillverkningen – det ligger så mycket tanke och utveckling bakom dem att jag börjar undra om Thule någonsin kommer få slut på idéer?

Thule har många olika vagnar men vi använder själva oss av en Thule Chariot Sport 2. Jag tänkte presentera den för er om det är så att det är någon här som behöver en ny materiell livsvän 🙂

löparvagn löparvagn löparvagn

Funktion
Den här vagnen är en dubbelvagn med två platser som båda är fällbara. Vagnen har 2 stora hjul baktill och 2 mindre framtill som går att byta ut om du ska jogga/löpa, cykla eller åka längdskidor – det är alltså en multisportvagn!
Med hjälp av blåmarkerade områden kan du se vilka delar av vagnen så är förändringsbara. Exempel på dessa områden är mittpunkten på bakhjulens nav (som du trycker in för att ta loss dem) och handtagen bakom sätena (som du trycker in för att luta eller räta upp sätena).

Vi har själva en bebis på 3 månader och en av Thule Chariot Sports tillbehör är en babysling. Insatsen gör att du kan springa med ditt nyfödda barn från det att han/hon är 1 mån tills att barnet är ca 10 mån och då kan gå över till den vanliga stolen.
Utöver denna insats finns det fler tillbehör till vagnen att köpa till såsom snacktray, flaskhållare, åkpåse mm.

babysling

Broms finns delvis nere vid högerhjul (på insidan) och en handaktiverad skivbroms som du kan använda vid löpning eller i brantare terräng. På handtaget finns även ett säkerhetsband som du kan trä över handleden när det går snabbt 🙂

Tack vare utformningen av vagnen gör det den säker för barnet om vagnen ex skulle välta åt något av hållen eller vara med om en lättare krock.

Vagnen har 2 stycken fempunktsbälte och mycket förvaring baktill som går att använda eller ’hänga undan’. Vagnen har även avtagbara solskydd och myggnät på sidorna samt ett reglerbart solskydd som går att fästa framtill. Du kan även justera fjädringen beroende på vilket underlag du springer på.

Till sist har vagnen att kapacitet på 45 kg och väger själv 15.9 kg.

Pris
Thule Chariot Sport 2 kostar idag 12 999:- på Thules egna hemsida. Det kan upplevas som väldigt dyrt för en vagn, men det är verkligen kvalitén du betalar för och Thule är både ett seriöst och proffsigt företag som tar säkerheten på största allvar – det känns skönt att veta det som förälder!
Thule har flera vagnar att välja bland där just Thule Chariot Sport 2 är deras elitserievagn.
Skulle jag dock bara behöva välja en enda vagn att använda i vardagen så hade det dock varit just den här vagnen – den uppfyller alla mina krav och mer därtill 🙂

Mått
Hopfälld: 85.5 x 76 x 37.5 cm
Axelbredd: 54 cm
Sitthöjd: 68 cm
Bred för dörrpassage: 80 cm

För dig som är Active With Kids: Thule Chariot Sport 2!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Maja Parnegård

    Hej,
    Vi har precis fått hem vår efterlängtade Thule Chariot Cross 2. Den verkar fantastiskt i nästan alla avseenden! Jag har dock en fundering angående regnskyddet. Jag upplever att vagnen blir väldigt tät med regnskyddet på eftersom det inte finns något material som stäpper igenom syre (utom bakom ryggen förutsatt att barnen i fråga inte är så långa att de täcker detta med sina ryggtavlor). Har du testat vagnen med regnskyddet på? Jag vet att på din vagn, sport, kan man öppna på sidorna så att det är nät istället för bara plast. På den vagn vi har köpt, Cross, går alltså inte det. Jag upplever att det finns väldigt få och små luftintag med regnskyddet på. Hur har ni upplevt detta?