Göteborgsmamman

Graviduppdatering: vecka 25 och 103 dagar kvar till BF.

God morgon solstrålar och god morgon FREDAG! 
 
Tänk vad veckorna sveper förbi. Jag kan inte vara ensam om att känna så? Och för varje gång tanken slår mig så tänker jag också på hur kort livet egentligen är och att det är så himla viktigt att vi får göra det vi faktiskt VILL. Vad vill DU göra?
 
Igår gick vi in i gravidvecka 26 och jag tänkte därför att en sammanfattning av vecka 25 skulle sitta på sin plats denna morgon 🙂 Vi börjar där och sedan ser vi var denna dag tar oss. Hoppas er blir underbar! 
  • Vecka 25. I vecka 25 är barnet ungefär 30 cm långt, eller 3 dm – det är ju som en av linjalerna man använde i skolan! Hon väger ungefär 800 g när veckan är slut.
  • Jag är kissinödig hela tiden, men det problemet stalkar ju mig sedan många veckor tillbaka.
  • Visste ni att den geléaktiga massan som blodkärlen hos barnet ligger inbäddade i kallas för Wharton’s Jelly? Detta för att de inte ska trassla ihop sig. Blodkärlen alltså.
  • I vecka 25 börjar anlagen till de permanenta tänderna bildas och det är de som kommer fram när han/hon tappat sina mjölktänder. 
  • När jag lämnade Elise på förskolan för några dagar sedan så kände jag mig trött i sidan av nedre delen av ryggen – hoppas det inte blir värre eller slutar i foglossning. Jag har tagit det rätt lugnt sedan dess och därför inte heller känt av det något mer.
  • Jag är TRÖTT. Sådär så att jag knappt vet vad jag heter ibland. Sovtrött, utmattad – ja, alltiallo-trött helt enkelt. ”Men du är ju gravid!!” utbrast Fredricks pappa när jag sa det häromdagen, så det är väl kanske inte heller så konstigt, haha. 
  • Mina åderbråck fortsätter att bli värre och göra ont. Jag hoppas verkligen ni gravida slipper få de här läskiga maskarna. Min högre fot är alldeles blå på ena sidan och det känns nästan som om jag bränt mig för att huden där är så känslig. Usch! Av den enda anledningen vill jag snart att graviditeten är över – utan att skynda på eller jinxa det.
  • Vi är också 62% in i graviditeten och har 103 dagar kvar till BF. Jag tycker det är få dagar, Fredrick tycker att vi har en evighet tills dess 🙂
  • Elise har börjat peka på magen och säga bebis. Sen pekar hon på sin egen och säger bebis där också, men det låtsas vi inte om, haha.
  • Jag har gått upp 10 kg hittills.
Nu tar vi oss an vecka 26! Är du gravid? Vilken vecka är du i?
 
Kram.
// Magen i vecka 25! //
 
Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.