Göteborgsmamman

Middagstips: kyckling med grönsaker i ugn.

Hej på er! 
 
Nu är det dags för ett middagstips i regnrusket. Häromdagen gjorde vi ett recept ur ICAs reklamblad som är baserat på deras extra-pris-varor den här veckan. Nu har jag ju såklart slängt bladet, men jag tror ändå jag ska lyckas minnas det hyfsat 🙂 
 
Du behöver:
900g kycklinglår- eller klubbor, 1 röd paprika, 400 g stora, vita bönor, 1 gul paprika, 2 vitlöksklyftor, 1 röd lök, 1-2 msk olivolja, 1 tsk rosmarin, salt, peppar, olivolja och ev ris till servering. Till såsen: 1 dl matlagningsyoghurt, 1/2 citron, salt och peppar.
 
Såhär gör du:
Kycklingen: Sätt ugnen på 225 grader. Lägg kycklingen i en form och salta och peppra den lätt. Skjut in i ugnen i 10 minuter. Skär upp paprikorna, löken och vitlöksklyftorna i stora bitar. Släng ner dem tillsammans med bönorna i formen och ringla över olivolja samt strö över rosmarinen. Pressa även över citronsaften från den halva citronen som du använder till yoghurten. Kör ytterliggare 15-20 minuter i ugnen eller tills kycklingen är klar. Skär och kolla – om saften är rosa så ska den in lite till 🙂 Och väljer du istället kycklingfiléer så måste den vara inne ytterliggare en stund – gissningsvis 30 minuter efter de 10 första.
 
Yoghurten: Blanda yoghurt med rivet citronskal. Salta och peppra efter smak. 
Servera med till exempel ris och en god sallad. 
 
Mums! 
// Jag missade helt bild på vår rätt så den här är lånad från Delish.com 🙂 //
 
Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.